Forstå, hvordan du handler dobbeltbunde

Udgivet: 21. september 2022

En dobbeltbund kan være et stærkt købssignal. Men det gælder om at se på nogle vigtige faktorer for at øge sandsynligheden for, at din handel bliver profitabel. Her kan du lære om nogle af faktorerne.

En dobbeltbund-formation er enkel at kende igen, da den ligner bogstavet W. Se billedet nedenfor.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

En dobbeltbund opstår, når kursen falder i et stykke tid og kommer ned til et støtteniveau, som den over to omgange rammer. Det indikerer, at kursen ikke skal længere ned, og at der er potentiale for en trendvending. Du kan vælge at købe, når kursen bryder det højeste punkt af W-formationen, hvilket oftest er i midten af mønsteret:

Nu ved du, hvad en dobbeltbund er, og hvad dens potentiale er. Det er dog ikke alle dobbeltbunde, som lykkes lige så godt som i eksemplet ovenfor. Så herunder kommer nogle faktorer, som du kan se på for at øge sandsynligheden for, at kursen eksploderer opad, efter at du har taget positionen.

The trend is your friend

Et godt, men måske også lidt fortærsket, råd er, at man skal følge trenden.

En simpel metode for at følge trenden er lægge et glidende gennemsnit på 200. Her kan man have som regel, at man kun handler dobbeltbunde, når kursen er over det glidende gennemsnit. Det er nemlig et tegn på, at markedet trender op, og dobbeltbundene har derfor større potentiale for at give en profitabel handel. Se eksemplet nedenfor:

Du kan selvfølgelig også anvende andre værktøjer for at følge trenden. Eksempelvis kan du foretage en såkaldt multiframe-analyse og se på, om trenden er oppe ifølge dagsgrafen. I givet fald kan du handle dobbeltbunde på 1-times-grafen osv.

Led efter divergens

Ved hjælp af en momentum-indikator som RSI, Stochastics eller MACD, så kan du se divergens i pris. En divergens opstår for eksempel, når kursen laver en dobbeltbund (eller en højere bund), mens momentumindikatoren, man anvender, peger opad. Se billedet nedenfor.

Divergens kan ofte være et tegn på en foranstående trendvending. Endnu stærkere kan det blive, hvis den højere bund ligger noget lavere end den venstre, et såkaldt “False break”. I denne video forklarer vores svenske kollega, hvordan man kan handle med False Breaks og RSI:

Du bør ikke handle udelukkende på RSI og divergens. Vi anbefaler, at divergens kombineres med andre faktorer, eksempel en dobbeltbund, som handles, når prisen er over et glidende gennemsnit på 200, som vi beskriver højere oppe i denne artikel.

Det omvendte mønster hedder dobbelttop og handles på samme måde som en dobbeltbund, men selvfølgelig med omvendt fortegn.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her
image_pdfimage_print
Del denne artikel