Sådan får du en “god pris”, når du skal købe en aktie

Udgivet: 25. januar 2022

Venter du på, at en aktie skal falde lidt i værdi, så du kan “købe på dippet” – altså til en “god pris”? I så fald får du her to enkle forslag til metoder, som du kan benytte dig af inden du trykker på købsknappen.

Se videoen herunder, der viser konkret, hvordan du køber det såkaldte “dip” ved en live-optaget handel. Læs også hele artiklen, da videoen og teksten supplerer hinanden.

Før vi går videre til selve strategierne, er det vigtigt at få fastslået konteksten.

Hvad er et dip?

Et dip er en korrektion, der forekommer i en eksisterende trend. Vi er således interesserede i at købe, når kursen tager et vist pusterum i en trend og så forhåbentlig fortsætter opad. Hvis du swingtrader, er det særligt vigtigt at få “en god” pris, da det kan gøre en stor forskel på din profit. Især, hvis du også gearer dine handler via en dedikeret daytrader-platform som f.eks. Markets.


Billedet viser et opadgående marked med højere toppe og lavere bunde. Bemærk, at kursen nogle gange holder en “pustepause” for at samle kræfter til at fortsætte op. Disse dips er ofte gode købsmuligheder.

Hvornår trender kursen?

For at købe et dip skal kursudviklingen på en aktie eller andet finansielt aktiv være i en trend. Der findes mange måder at vurdere, hvornår en given kurs trender. Vi har valgt at opstille følgende kriterier:

  • Kursen skal være over det glidende gennemsnit (MA) 50 og 200.
  • MA 50 skal være over MA 200.
  • Der skal være mindst 10 candlesticks (barer), der er lukket over MA 50.

Se nedenstående eksempel:

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Metode 1: Køb når kursen når under RSI 25

Gør følgende:

På kursgrafen fx en dagsgraf tilføjes MA 50 og 200 indikatorerne. Undersøg efterfølgende om kursen du kigger på ligger over de to indikatorer. Tilføj RSI-indikatoren (Relative Strength Index), og indstil den til en længde på 4.

Hvis kursen dykker i et par dage, og RSI når under 25 i værdi, kan det være en god mulighed for at købe, da det tyder på, at markedet midlertidigt er oversolgt. Se billedet herunder:

Du ønsker altså, at disse tre kriterier skal være opfyldt for at købe dippet med denne metode:

  1. Kursen skal være over MA 50 og 200. Jo længere tid, jo bedre.
  2. Kursen bør dykke, dvs. falde tilbage et par dage (hvis du bruger en dagsgraf).
  3. Når/hvis du ser RSI under værdi 25, køber du.

Bemærk, at kursen på grafen ovenfor falder tilbage på et tidspunkt, og RSI når under 25. Her ville det have været umagen værd at “købe dippet”. Situationen gentager sig også senere hen. I et stærkt trendende marked virker denne strategi relativt ofte. Vi opfordrer dig til at prøve at tilføje de nævnte indikatorer og se, hvilke resultater du vil få med dem. Særlig hvis du er kortsigtet trader, bør du huske at bruge stop loss, idet der selvfølgelig ikke kan stilles garantier for at ovennævnte fremgangsmåde altid vil virke.

Tip: Ønsker du et endnu stærkere signal, men færre købssituationer, kan du vælge at købe, når prisen falder under RSI 20 i værdi i stedet for 25.

Gratis kurser i aktiv trading. Se vores automatiske forløb. Online kurser i trading

Metode 2: Køb når kursen rammer et glidende gennemsnit

Kursen har ofte en tendens til at hoppe på forskellige glidende gennemsnit. Hvis det har hoppet én gang på et glidende gennemsnit, er det sandsynligt, at det kan hoppe igen på dette. Tilføj et par forskellige glidende gennemsnit til din kursgraf, for eksempel med værdierne 20, 50 og 200.

Kan du se, om kursen har en tendens til at hoppe på nogen af ​​disse?

I grafen nedenfor har vi påført tre glidende gennemsnit, MA 20, 50 og 200. Bemærk, at kursen hopper flere gange på MA 20 (den orange kurve). Når du har set den hoppe én gang, kan du holde øje, næste gang den kommer ned til kurven.

Bemærk, hvordan kursen hopper flere gange på den orange kurve (glidende gennemsnit, MA 20). Når man ser på MA 20, bliver dykkene ikke så dybe. For dybere dyk kan du vælge at kigge på eksempelvis MA 50. Test selv efter og se hvad der virkede på kursgrafen for den aktie eller andet du har udset dig.

Du ønsker altså, at disse kriterier skal være opfyldt for at købe dippet med denne metode:

  1. Kursen skal være over MA 50 og 200. Jo længere tid desto bedre.
  2. Kursen skal først have hoppet én gang på et glidende gennemsnit (kontakt etableret).
  3. Kursen bør falde, så gå ned et par dage (hvis du anvender en dagsgraf)
  4. Når kursen vender tilbage til det glidende gennemsnit, kan du overveje at købe (næste kontakt).

Som du kan se på kursgrafen ovenfor, rammer kursen flere gange MA 20 kurven. Ved den første pil ved du ikke, at kursen hopper op igen, så du registrerer blot dette og venter til næste gang, kursen kommer tilbage til MA 20 (den anden pil).

Hver gang kursen kommer tilbage til MA 20, kan du overveje at købe. Det kan dog være en god idé først at have et tegn på, at kursen potentielt kan vende her. Du kan fx kigge efter et grønt candlestick, som indikerer en vis styrke. Hvis du havde købt hver gang kursen på ovenstående graf ramte den orange kurve og ventet på, at der blev dannet et grønt candlestick, ville du have timet dine køb godt.

Du kan også se på candlestickmønstre såsom Engulfing candlesticks eller Hammer candlesticks. Hvis du vil lære mere om disse, anbefaler vi vores gratis kursus “Kickstart din daytrading“, hvor du bl.a. lærer om candlesticks og vores mest effektive handelsmetoder.

Metode 3: Kombiner de to metoder!

Det stærkeste købssignal vil være, hvis du kan se på flere faktorer, som hver især taler for en vending. I så fald kan man lede efter en situation, hvor begge signaler dannes samtidigt ved at benytte begge de ovenfor nævnte metoder, jf. grafen nedenfor.

En ulempe ved at se på flere faktorer på samme tid er, at man ikke får et købssignal så ofte, som når man kun ser på én faktor. Fordelen er, at signalet bliver endnu stærkere.

Gratis kurser i aktiv trading. Se vores automatiske forløb. Online kurser i trading

image_pdfimage_print
Del denne artikel