Rid med op på AI-euforien

Udgivet: 10. februar 2023

Du har med garanti hørt om ChatGPT!  Den hypede chatrobot fra OpenAI er på få uger blevet berømt i hele verden, fordi den ved hjælp af kunstig intelligens både kan svare på indviklede spørgsmål og skrive noveller på egen hånd.

Microsoft har sat sig tungt på ejerskabet af ChatGPT, og i disse dage er en IT-krig brudt ud mellem Microsoft, Google og de andre store techselskaber, der alle håber at blive førende inden for kunstig intelligens.

Trenden har fået investorer verden over til at købe vildt op i virksomheder, der arbejder med kunstig intelligens, og nøjagtigt ligesom tidligere begejstring omkring blockchain-virksomheder eller vaccine-aktier, så kan også denne nye trend føre til vanvittige prisstigninger i de næste uger – blot selskaberne har noget med kunstig intelligens at gøre.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Hos investeringsmediet MarketWatch har man analyseret de største ETF’er inden for området, for at identificere de aktier inden for kunstig intelligens, der er mest hypede af analytikerne lige i disse dage. Det har ført til at liste 20 store selskaber, der arbejder inden for området. Her er tale om alt inden for både cybersikkerhed, elektriske motorer og online butikker, men fælles for dem er, at de benytter sig af kunstig intelligens. De kan derfor meget vel blive blandt de kommende måneders børsdarlings.

Vi anbefaler handelsplatformen Markets til effektiv trading: Klik her

Her på daytrader.dk har vi udvalgt en gruppe aktier – nogle fra listen hos MarketsWatch – andre fra andre steder, der har potentiale til at stige i forbindelse med fokus på AI. Hvis man satser gælder det sandsynligvis om at komme ind, imens begejstringen kører, men også om at hoppe ud igen på det rette tidspunkt, når den første vildskab har lagt sig.

Lige nu er de største og mest oplagte: Microsoft, Alphabet, Meta, Amazon, Nvidia og IBM.

 1. Darktrace PLS. Analytikernes mening: 85% upside potentiale
  Darktrace er et engelsk/amerikanske selskab inden for cybersikkerhed. Selskabet er blandt andet kendt for at bruge kunstig intelligens til at identificere, spore og tilintetgøre skadelige vira.
 1. PROS Holdings.
  PROS Holdings er en amerikansk virksomhed, der ved hjælp af kunstig intelligens optimerer shopping- og salgsinteraktion, så virksomhederne kan levere personlige tilbud til købere med store hastighed og præcision.
 1. Nice Ltd.
  En Israel-baseret virksomhed, der optimerer online kunderejsen via blandt andet dataanalyse og elektroniske agenter, der arbejder ved hjælp af kunstig intelligens.
 1. C3 AI.
  Amerikansk softwarevirksomhed, der giver selskaber mulighed for at implementere store AI-applikationer. For eksempel bruger det amerikanske luftvåben C3 AI Readiness til at forudsige fejl i flysystemer og øge missionskapaciteten. Det europæiske forsyningsselskab Engie bruger C3 AI til at analysere energiforbruget og reducere energiforbruget.
 1. Palantir
  Palantir Technologies er en AI-drevet dataanalysesoftwarevirksomhed. Palantir bliver anset som en af de førende AI-softwareplatform i verden målt både på omsætning og markedsandel. En stor del af Palantirs forretning kommer fra den amerikanske regerings- efterretnings- og forsvarssektorer.
image_pdfimage_print
Del denne artikel