Tre AI-aktier, du kunne samle op efter korrektionen

Udgivet: 5. oktober 2023

AI – eller på dansk kunstig intelligens – har været årets tema på aktiemarkedet, og de mest markante selskaber inden for området er steget med mellem 30 til 200% i år. Imens der nu er en korrektion i gang, giver det god mening at se på, hvilke aktier man kan samle op, når uvejret på aktiemarkedet er ovre.

Herunder er tre bud på, hvilke aktier som kan komme til at nyde godt af de muligheder, som AI kan give virksomhederne.

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan du med succes kan investere i AI? Så meld dig til vores gratis webinar onsdag d. 11. oktober kl. 20. Webinaret bliver afholdt på engelsk. Du kan tilmelde dig her

AMD – “the dark horse” inden for AI
AMD har i år levet lidt i skyggen af sin konkurrent NVIDIA. Aktien er steget over 50% i år, mens NVIDIA samtidig er steget over 200%. Det skyldes, at NVIDIA har været bedre i første runde af kampen om at vinde markedsandele inden for processorer til generativ AI.

AMD-aktien er faldet næsten 30% fra toppen i juni. Den primære bekymring er i markedet er, at AMD’s chips ikke kan konkurrere med Nvidia, specielt inden for generativ AI. Det er dog ikke nødvendigvis korrekt.

 

En af AMD’s udfordringer har været manglende software- og driverunderstøttelse, hvilket gør det besværligt at køre AI-modeller på AMD’s processorer. Nvidia har på sin side et modent software-økosystem, CUDA, hvilket giver dem en vedvarende konkurrencefordel, da det gør det besværligt for udviklerne at skifte fra et system til et andet.

AMD er dog i gang med at forbedre deres ROCm-softwareplatform for bedre at understøtte deres processorer, så det er et positivt tegn. Desuden sælger AMD sine GPU’er med en stor rabat på ca. 40% sammenlignet med NVIDIA. Selskabet er på ved med sin MI300-chip, som siges at være AMD’s mest komplekse chip nogensinde, og på højde med NVIDIA’s bedste produkter. Dermed er AMD på vej til at melde sig ind i kampen om markedet for generativ AI, som i 2023 forventes at udgøre hele 1,3 billioner dollars.

GPU’er – Graphical Processing Units – er en afgørende brik i spillet om, hvor omsætningen flytter hen i den første bølge af AI-revolutionen.

AMD har tidligere været underdog i kampen mod Intel og har derfor masser af erfaring med at være ”den lille”, og de erfaringer kan bruges, når de nu skal gøre sig gældende på et nyt marked. Optimalt set kan man som investor overveje at sprede sig ud over både NVIDIA og AMD, da begge virksomheder har gode udsigter på den lange bane.

Airbnb – den digitale rejseagent
Den amerikanske rejsevirksomhed Airbnb har i løbet af de seneste år haft et stærkt fokus på AI, og Airbnb er nu ved at integrere kunstig intelligens som noget helt centralt i deres virksomhed. Det kan i løbet af de kommende år give selskabet en endnu stærkere position i rejsebranchen.

Airbnb skal ifølge deres egne planer relancere deres app i maj 2024, og her kommer AI til at være det centrale element for platformen. Det betyder, at man i stedet for som nu at søge på en destination med nogle filtre slået til, kan have en såkaldt ”conversational search” med Airbnb. Man vil altså kunne chatte med Airbnb’s chatbot på samme måde, som man chatter med Chat-GPT, og det vil gøre det langt lettere at finde frem til de boliger og rejser, som man gerne vil have. Tanken er, at man vil få adgang til en alvidende, digital rejseagent, og det vil gøre dine søgeoplevelse forud for rejsen meget bedre. Alt i alt står Airbnb til at kunne styrke deres produkt markant med disse initiativer.

Den amerikanske rejseplatform regner også med at kunne forbedre deres kundeservice markant ved hjælp af generativ AI og melder desuden om produktivitetsgevinster på ca. 30% hos selskabets udviklere. Dermed ser det ud til, at selskabet er kunne være godt placeret i forhold til at profitere fra generativ AI.

Alphabet – ledende inden for AI
Tech-giganten bag søgemaskinen Google, selskabet Alphabet, har haft en bemærkelsesværdig udvikling det seneste år. Efter et fald i aktiekursen i 2022 har selskabet i 2023 set markante stigninger, især på grund af sine nyskabelser inden for kunstig intelligens.

En af de mest spændende udviklinger er introduktionen af generativ AI, som selv kan skabe indhold. Denne teknologi er allerede blevet integreret i flere af Googles kerneydelser, som hjælper kunder med at sammensætte e-mails eller udkast til projekter. Endnu vigtigere er, at Alphabets primære indtægtskilde, digitale annoncer, drager fordel af denne AI-teknologi, hvilket styrker virksomhedens position på markedet. Generativ AI hjælper annoncører med at designe mere effektive kampagner og forbedrer deres annonceperformance. Overordnet set fremstår Alphabets som en attraktiv investering med deres kontinuerlige fokus på AI og deres robuste finansielle position. Læg hertil, at Alphabet i løbet af de kommende måneder forventes at lancere deres nye sprogmodel Gemini, som efter sigende skulle være endnu bedre end GPT-4. Dette kan give en potentiel upside for aktien, så snart markedet er færdigt med sin korrektion.

Køb efter korrektionen – eller over flere omgange?

Aktiemarkedet er netop nu i gang med en korrektion efter de store stigninger tidligere på året. Hvis du gerne vil investere i aktierne, giver det god mening at forsøge at købe dem, når denne korrektion er ved at nå sin slutning, og der ligger derfor på den lidt korte bane en timing-risiko i at komme ind i aktierne. Hvis man vil minimere denne timing-risiko, kan man overveje at købe op over flere omgange. På denne måde vil timingen af det enkelt køb betyde mindre. Når man ser de seneste toppe inden for aktiemarkedet skal man dog også huske, at tidligere præstationer ikke er en indikator for fremtidige resultater. Der er ingen garanti for, at disse toppe vil blive nået igen.

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan du med succes kan investere i AI? Så meld dig til vores gratis webinar onsdag d. 11. oktober kl. 20. Webinaret bliver afholdt på engelsk. Du kan tilmelde dig her

 

Denne artikel af sponsoreret af Vontobel, der gerne vil fortælle om de muligheder deres certifikater byder. Daytrader.dk har på egen hånd forfattet teksten og står inde for budskabet.

image_pdfimage_print
Del denne artikel