Uge 46: Mindelser fra 2008

Udgivet: 16. november 2015

Hvis man kigger 20 år tilbage i graferne for New York Stock Exchange, kan man se, at der er sket noget interessant i den seneste uge. I forrige uge bevægede indekset sig omkring 61% retracement fra toppen den 19. maj.

I flere uger har jeg pointeret, at der ikke er tale om et bredt rally, men alene et rally, der er baseret på 150 aktier ud af flere tusinde. Hvad der er vigtigt på denne graf er, at den er gået ned med 3% i sidste uge. Som man kan se, er der tale om et meget mere brat fald end det der skete i oktober 2008. Alle indekser er ramt. Selv den almægtige NASDAQ blev rystet. Hvis man kigger nærmere på indekserne, så er alle de aktier, der før medvirkede til et kort rally mod 61% – Amazon, Google, Microsoft, Nike, Disney og naturligvis Apple – gået brat ned efter at de opadgående mønstre er blevet fuldendt.

På tærsklen til denne uge er aktierne meget oversolgt. Der skulle  komme en balance i denne uge, enten mandag eller tirsdag. Kvaliteten af dette kommende rally vil fortælle os en hel del. Vi skal kigge efter to ting: Først og fremmest vil vi se, hvordan markedet reagerer på gode nyheder, for hvis markedet ikke reagerer væsentligt på gode nyheder, så betyder det som regel, at noget dårligt snart sker.

Det næste man skal holde øje med, er, om der kommer modstand omkring 38.2% fra den tidligere top. Hvis det sker, kan vi se frem til en ekstremt bearish marked.

Hvis markedet går meget ned i denne uge, opfordrer jeg dig til at beskytte dine penge, fordi de nedadgående mønstre er meget kraftige og minder om mønstrene fra 2000 og 2007.

bart
Ifølge Larry Pesavento ligner det nuværende mønster i NYSE, mønsteret fra 2008, hvor markedet faldet brat.
Zoomet ind på NYSE.
Zoomet ind på NYSE.

(oversat, forkortet og redigeret af daytrader.dk)

larry2Daytrader.dk samarbejder med Larry Pesavento. Han har arbejder som fulltime daytrader siden 1967. Du kan se mere om Larry Pesavento på hans website www.larrypesavento.com

Del denne artikel