Dollarkurs giver købssignal

Udgivet: 17. november 2015

Af Peter Arendt, professionel trader

Tirsdag er det lykkedes for dollaren at bryde op over psykologisk modstand i kurs 7,00 i forhold til danske kroner. Tidligere er også gammel modstand i 6,90 blevet brudt og dollaren har dermed frembragt et nyt købssignal. Fundamentalt set er der også langsigtet styrke til dollarkursen i forhold til euro og dermed også i forhold til danske kroner. Således er der udsigt til en snarlig rentestigning i USA, hvorimod den europæiske centralbank forventes at lade pengepressen køre. Dette vil betyde en styrkelse af dollaren og en svækkelse af euroen og dermed danske kroner.

Strategiforslag
Aktuel kurs for dollar i forhold til danske kroner er 7,0025. Køb nu på bruddet over 6,90 og 7,00. Suppler mere aggressivt ved brud over 7,12 (new highs). Brud under 6,50 og herefter 6,37 frembringer to salgssignaler. Vælger du at købe dollar nu eller på opadgående brud, anbefaler jeg derfor at du lægger salgsstop ind ved 6,50 eller 6,37 alt afhængig af din risikovillighed.

For 14 dage siden kiggede vi sidst på dollarkursen. Konklusionen var dengang at dollaren skulle mod nye højder. På daværende tidspunkt handlede dollaren til 6,78 i forhold til danske kroner. Med en aktuel kurs på 7,0025 er vores købsanbefaling på dollar derfor intakt den dag i dag.

usd
USD over for DKK

Købsanbefalingen er blevet bekræftet med bruddet over først modstand i 6,90 og herefter psykologiske 7,00. Nu ligger næste modstand i opadgående retning ved toppen fra sidste år i 7,12.

Et brud her over vil betyde, at dollaren når op i det højeste niveau i mere end 13 år. Herefter vil målet i givet fald ligge oppe i kurs 9,00 – som minimum. Dermed er der teknisk set mulighed for, at dollaren skal mod nye rekorder.

I nedadgående retning er der i første omgang støtte ved 6,50. Dette niveau brød dollarkursen kortvarigt under forleden. Bruddet var dog falsk og efter at have ramt et lavpunkt i 6,37 begyndte dollarkursen igen at stige.

Ved brud under 6,50 og 6,78 fremkommer der to salgssignaler. Vælger du at købe dollar anbefaler jeg derfor at du sælger igen hvis enten 6,78 eller 6,50 bliver brudt.

Supplerer vi med de tekniske indikatorer, så kan vi se spæde styrketegn. Således er både RSI og MACD brudt tilbage op over midten, samtidig med at begge indikatorer, fortsat udviser styrketegn. Dette signalerer at dollaren skal fortsætte den langsigtede op-trend mod kurs 9,00.

 

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer flere daglige, professionelle analyser af aktier, forex og afgrødepriser på sin side: www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel