Fokus på kinesisk vækst under Kickoff hos Saxo Bank

Udgivet: 4. oktober 2017
Christian Kongsted fra daytrader.dk åbnede Kickoff.

Der er gode muligheder i markedet netop nu, men også frygt for kollaps i løbet af de næste 1-2 år. Det var budskabet, da børseksperterne spredte både gys, grin og optimisme under Kickoff af Tradingeksperimentet hos Saxo Bank, onsdag.

”Der er kun 4% forskel på arvemassen hos aber i forhold til mennesker, så derfor tror jeg sagtens, at aberne kan vinde Tradingeksperimentet”.

Cheføkonom Steen Jakobsen var i sit drilske hjørne, da han åbnede talerrækken i går hos Saxo Bank i Hellerup i forbindelse med Kickoff af ”Tradingeksperimentet – kan du slå børsaben?

Over 140 mennesker var mødt op i et stopfyldt auditorium for at høre eksperternes bud på børsmarkedet netop nu, og i løbet af de næste 2-3 år, og deltagerne fik masser at tænke over.

”Næsten al den vækst vi har haft i de senere år, er gældsfinansieret. Det betyder, at vi kan få en relativt hård opbremsning den dag, der bliver strammet op på gældsætningen,” sagde Steen Jakobsen.

Ifølge Steen Jakobsen kan den hårde opbremsning stadig ligge 1-2 år ude i fremtiden, men allerede i december spår Steen Jakobsen triste nøgletal fra USA.

”Nogle folk vil føle, at de dårlige tal kommer ud af ingenting, men i virkeligheden har der være optakt til det i et stykke tid, ” forklarede Steen Jakobsen, der også forudså problemer for de store tech-virksomheder i USA efterhånden som staterne vil gøre op med giganternes monopollignende status.

Mere optimistisk var Steen Jakobsen, når det galt bilbranchen.

”I løbet af de næste 3-4 år vil der ske enorme omvæltninger med vores bilpark. Man vil for alvor gå mod elektriske biler, og hovedtrenden kan meget vel komme fra Kina, hvor man ønsker at gøre op med forureningen fra benzinbilerne. Når det sker vil vi også se en oliepris, der falder drastisk,” sagde han.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Den næste taler var aktiestrateg Peter Garnry. Garnry var optimistisk for de næste år, når det kom til verdensøkonomien – både med hensyn til Europa og Asien.

”For en gang skyld er væksten i EU sundere end væksten i USA. Samtidig ser vi fortsat en enorm vækst i Kina. Hvis man ikke ligger tungt som investor i det kinesiske marked, så kommer man ikke til at slå de globale aktiemarkeder over de næste 50 år”.

Det betyder dog ikke, at Peter Garnry tror på uafbrudt vækst i årene frem.

”Der kommer en krise på et tidspunkt, og dens epicenter kan meget vel ligge i Kina. Det bliver interessant at se, hvor stor impact det får på verdensmarkedet,” filosoferede han.

Med hensyn til kinesisk vækst zoomede Garnry ind på tre store kinesiske selskaber, nemlig Tencent, Alibaba og Baidu, der ifølge Garnrys helt personlige mening kan være interessante at følge i de kommende år.

”Tencent sidder de facto på det meste af den teknologiske infrastruktur i Kina. Det er virkelig en imponerende virksomhed. Tencent har ganske vist en lidt høj P/E på 51, men det skal ses i en større sammenhæng. Microsoft havde en P/E på 46 i 1987, men alligevel har selskabet været i forsat vækst ove årene. Selv hvis Microsoft havde haft en P/E på 480 i 1987, havde det stadig være et godt køb,” sagde Peter Garnry.

Kickoff hos Saxo Bank markerede starten på ”Tradingeksperimentet – kan du slå børsaben?”, der løber over de næste 80 dage. Man kan selv deltage i eksperimentet og følge abernes afkast her.

Tencent, Alibaba og Baidu kan alle handles hos både Markets og Saxo Bank som enten CFD eller aktie.

Cheføkonom hos Saxo Bank, Steen Jakobsen, talte blandt andet om Kina. I baggrunden ses børsaben på gulvet i form af en bamse.

 

Del denne artikel