Aktier: Sats på el-biler, men glem alt om Tesla?

Udgivet: 6. oktober 2017

”I løbet af de næste 3-4 år vil der ske enorme omvæltninger med vores bilpark. Man vil for alvor gå mod elektriske biler, og hovedtrenden kan meget vel komme fra Kina”.

Cheføkonom Steen Jakobsen var klar i mælet, da han talte om fremtidens økonomi i forbindelse med Kickoff for Tradingeksperimentet hos Saxo Bank i onsdags.

Steen Jakobsen nævnte dog ikke, hvor man kunne satse, hvis man gerne vil være med på den nye biltrend i de kommende år. De fleste danskere tænker utvivlsomt på Tesla, når de hører om fremtidens bil, men ifølge mange analytikere kan andre selskaber meget vel være mere interessante i fremtiden, hvor der bliver hård kamp om markedet. Tesla har ganske vist haft en konkurrencefordel ved at være mest innovative i de senere år, men nu har de store bilproducenter omsider fået færden af udviklingen, og samler alle deres kræfter i kampen mod Tesla og for intelligente elbiler.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app
En kinesisk elbil fra BYD.

Hos daytrader.dk har vi læst os igennem flere internationale finansmedier, for at finde ud af, hvilke aktier analytikerne finder interessante i forbindelse med overgangen til en elektrisk bilpark. Resultatet kan være overraskende, hvis man ikke har beskæftiget sig med det før.

Først og fremmest er der ingen tvivl om, at elektriske biler er fremtiden. Den kinesiske regering har luftet planer om, at alle landets nye biler skal være elektriske i 2030, og i disse år bygger Kina titusindvis af nye ladestationer over alt i det store land. Også i mindre lande såsom England og Frankrig satser man hårdt på elbiler, og her vil man ligefrem gøre benzin-biler ulovlige per 2040.

Interessante værdipapirer i forbindelse med overgangen til elbiler :

BYD Auto
BYD Auto er en kinesisk bilfabrikant med hovedsæde i Shenzhen, Guangdong. BYD-biler er ikke så kendte i Danmark, men faktisk er BYD langt den største producent af el-biler i verden, også større en Tesla. I 2016 solgte Tesla således 76000 elbiler, imens BYD sendte mere end 100.000 elektriske biler ud af fabrikken. BYD har også et langt større sortiment i forhold til Tesla, og selskabet sælger både elektriske busser, gaffel-trucks og lastvogne samt personbiler i mellemklassen. Selvom BYD-aktien allerede er steget en del på det seneste, kan der ifølge mange analytikere være langt mere at hente. BYD er samtidig verdens største producent af auto-batterier som der er hårdt brug for i forbindelse med de mange el-biler. Den amerikanske investeringsguru Warren Buffet ejer 8.25% af aktierne i BYD. Aktien kan købes hos Saxo Bank.

Toyota Motor TM
Den japanske bilproducent Toyota har været frontløber inden for elektroniske biler i mange år. Selskabet havde allerede en velfungerende hybrid-bil omkring årtusindeskiftet, og er nu i fuld i gang med at udvikle en serie af elektroniske biler lige fra SUV’er til lastbiler og personbiler i samarbejde med Mazda. Toyota har ydermere den fordel, at de i forvejen er et verdensomspændende brand med hele salg-s, distributions- og service-ledet på plads. Toyota kæmper hele tiden om pladsen til at være verdens største bilproducent, og hvis Toyota får overgangen til el-biler helt på plads, kan de komme til at sidde tungt på salget af elbiler i fremtiden. De er allerede godt i gang. Denne aktie kan købes som CFD hos Markets.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her
e-Golf fra Volkswagen

Volkswagen
Værdien af den tyske bilproducent Volkswagen er for alvor på vej tilbage efter skandalen om snyd med CO2-udledningen i deres dieselbiler. Volkswagen har netop annonceret en storstillet plan for overgangen til elektroniske biler, og firmaet vil nu bygge elektroniske versioner af alle deres 300 bilmodeller under koncernens 12 forskellige bilmærker. Volkswagen vurderer, at de vil bruge mere end 80 milliarder dollars frem til 2030 på overgangen fra forbrænding til elektricitet, hvoraf lidt over halvdelen skal gå til produktion af Volkswagens bil-batterier. Volkswagen forventer dog først at få rigtig gang i elektriske biler efter 2020. Det skyldes simpelthen, at der endnu ikke produceres batterier nok til drive bilerne fremad. Volkswagen er ikke så langt fremme med el som hverken BYD eller Toyota, men deres Volkswagen e-Golf er alligevel i top 5 blandt biler, der kan køre længst på en opladning. Kun overgået af biler fra Tesla, BYD og Chevrolet. Når først overgangen til el er på plads, kan det gå meget hurtigt for Volkswagen. Lige nu handles aktien stadig lavere end før miljø-skandalen, så der kan være basis for en fornuftig entré i aktien, hvis man tror på fremtiden for den gigantiske bilkoncern. Aktien kan også være en spændende handelfor daytradere, da kursen lige nu befinder sig ved et opadgående modstandsniveau. Du kan lære meget mere om daytrading ved at tilmelde dig Tradingeksperimentet under daytrader.dk. Volkswagen-aktie kan købes som CFD hos Markets.

Panasonic
De fleste danskere tænker nok på fjernsyn eller computere, når de hører om Panasonic, men den japanske tech-gigant er langt fremme, når det gælder de livsnødvendige batterier, der skal bruges i fremtiden mange elbiler. Lige nu samarbejder Panasonic med Tesla om udvikling af high tech-batterier, og de hjælper også Tesla med selve batteriproduktionen i Teslas nye kæmpefabrikker i Nevada. Panasonic er allerede verdens største producent af batterier, og udviklingen og væksten forventes at fortsætte efterhånden som der bliver mere og mere brug for batterier med længere og længere levetid. Den store amerikanske investorside Motley Fool har kaldt Panasonic ”det bedste køb i øjeblikket”, hvis man vil ind i batteri-aktier. Aktien kan købes hos Saxo Bank.

Global X Lithium & Battery Tech exchange-traded fund (LIT)
Hvis man ikke tør satse på en enkelt aktie, men gerne vil ride med på bølgen mod el-drevne biler, så kan en såkaldt Exchange Traded Fund være løsningen. Her satser man på en bred vifte af aktier inden for en bestemt branche og på den måde kan man minimere sin risiko. Den såkaldte LIT-fond, der er en forkortelse for Global X Lithium & Battery Tech exchange-traded fund , har oplevet kolossal fremgang siden det kom frem, at Kina vil satse stort på el-drevne biler i de kommende år. Funden beskæftiger sig med nichen inden for lithium, der er et nødvendigt grundsstof ved produktion af batterier til de mange el-biler. LIT består af papirer inden for alt lige fra lithium miner over rafinering og til selve produktionen af lithium-batterier. Denne EFT kan købes hos Saxo Bank.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

 

Del denne artikel