Hvis ikke dette kan slå aktiekurserne i gulvet, så kan intet

Udgivet: 25. maj 2020

Siden det store corona-dyk i aktiekurserne i marts-måned, har markedet været overraskende stærkt. Det store amerikanske S&P500-indeks er steget hele 35% siden bunden i marts, og på vejen mod himlen, er markedet med stor iver brudt igennem det ene tekniske modstandsniveau efter det andet. Den optimisme er vi også blevet overrasket over her på daytrader.dk.

Prøv vores gratis handelssignaler - LIVE Via Telegram-app

Men nu kan festen meget vel være slut. I skrivende stund ligger kursen lige omkring 3000 USD, og præcis i dette niveau blinker flere tekniske advarselslamper på samme tid, der kan få betydning for alle store indekser i USA og Europa:

1. Kursen er nu meget tæt på den stærke tekniske modstand ved dobbelttoppen fra efteråret 2019 – dette niveau var solid modstand lige før markedet for alvor sprintede det sidste stykke op.

2. Kursen er kun 50 point fra 200-dages glidende gennemsnit, der igennem årtier har fungeret som et vigtigt modstands- og støtteniveau for S&P 500

3. Kursen er netop nu ved det runde tal 3000 USD. Runde tal plejer at virke som både tiltrækkende og afskrækkende effekt for de fleste tradere. Det er ikke usædvanligt, at en kurs vender omkring runde tal.

4. Kursen brød forleden igennem det sidste vigtige tal inden for fibonacci-retracement-systemet, nemlig tallet 61,8%. Selvom modstanden reelt er brudt, så kan den psykologiske effekt stadig have stor virkning.

Det er dog især linjen omkring de 200-dages glidende gennemsnit, der får panderynkerne frem hos mange investeringshuse. I dagens udgave af Bloomberg udtaler analytiker James McCormick fra NatWest Markets, at deres indikatorer giver de mest faldende signaler i de seneste 4-5 år.

Synspunktet bakkes op af en anden analytiker fra Renaissance Macro Research i dagens udgave af MarketWatch.

”Sagen er, at S&P 500 rammer 200-dages glidende gennemsnit efter en optur på 35%, og samtidig med, at den rammer det gode runde tal 3000 USD. Begge dele gør dette område særlig interessant. Det er ikke sandsynligt, at et gennembrud kommer nemt, og vi regner med, at der kommer en ’dogfight” omkring de 200-dages glidende gennemsnit,” udtaler Kevin Dempter fra Renaissance Macro Research.

Få fart på din investering: Se certifikaterne hos en Danmarks førende udstedere Klik her

Ser man på de makroøkonimske forhold er der da heller ikke meget at glæde sig over. USA og Kina har i de seneste dage genoptaget den hårde tone i handelskrigen, og arbejdsløsheden er stadig tårnhøj i både USA og mange andre lande som konsekvens af nedlukningen under coronakrisen.

Det ser mørkt ud, men aktiemarkedet har før snydt investorerne med sin ukuelige optisme under coronakrisen. Men måske giver markedet op denne gang?

Lige nu er kursen på S&P 500 i et teknisk farligt område, hvor der er risiko for, at den kan vende ned.

Hvis man som trader ønsker at tage risikoen og forsøge at satse på en nedtur, kan man f.eks. shorte markedet via handelsplatformen Markets. Find indekset kaldet USA 500, der netop følger S&P 500-indekset.

Vælg dernæst din indsats og tryk på knappen “sælg”, hvis du ønsker at shorte. Standard-gearingen for S&P 500 hos Markets er 5. Det betyder, at kursbevægelsen og din gevinst ganges med 5. Det gælder naturligvis også dit tab, hvis kursen går i mod dig. Hvis du for eksempel investerer 5000 kroner på short i kurs 3000 USD, og kursen dernæst falder til 2700 USD, så har du under normale omstændigheder tjent 10% af din shortede indsats. Det vil i dette tilfælde sige 500 kroner. Med en gearing på 5 har du dog i stedet tjent fem gange så meget, det vil sige 2500 kroner (uden omkostninger). Det er vigtigt, at du forstår shorting og gearing. Det kan du læse mere om her.

image_pdfimage_print
Del denne artikel