Ældgammelt trading-trick virker stadig: Sid klar mandag!

Udgivet: 27. juli 2021

De fleste trading-strategier er så indviklede, at man som privat trader hurtigt mister overblikket. Men heldigvis er andre så simple, at alle kan være med. Det sidste gælder den såkaldte ”Turnaround Tuesday”-strategi, der har været kendt i mange år, men desværre glemt af de fleste.

Strategien går i al sin enkelthed ud på at at kigge på det store amerikanske S&P 500-indeks mandag aften. Hvis indekset er faldet mere end 1%, så skal man trykke på købsknappen lige, inden markedet lukker sent mandag aften.

I de fleste tilfælde vil markedet nemlig rette sig op og stige igen allerede dagen efter (om tirsdagen).

Strategien har været kendt i mange årtier, men desværre har mange private tradere glemt den igen. Måske, fordi de i stedet har brugt tiden på at jagte mere avancerede og komplicerede strategier i håb om endnu bedre afkast.

Men hvorfor egentlig forlade en strategi, der virker?

Den engelske trader Joe Marwood besluttede sig for nogle måneder siden for at finde strategien frem fra gemmerne og støve den af baseret på 20 års data.

Han fandt ud af, at strategien mere end fordoblede hans formue i perioden fra år 2000 og frem til 2020.

Det bedste er dog, at strategien også virker langt mere sikker, end blot at købe S&P 500 og holde den. I løbet af test-perioden var max. drawdown nemlig kun sølle ca. -13% på ”Turnaround Tuesday”-strategien, imens køb-og-hold-strategien gav et max. drawdown på hele -55% (finanskrisen). 

Det betyder, at strategien også kan egne sig til gearede positioner, og det er vigtigt, for så kan afkastet blive mange gange større, imens tabene – i hvert fald historisk – kan holdes i skak.

Nedenstående graf viser et eksempel på en handel ifølge strategien.

Mandag den 13. juli 2020 falder markedet over 3%. Man køber indekset kl. 21:55 og sælger igen tirsdag aften 21:55. Afkastet bliver uden gearing omkring 2%. Ved køb af kontrakten kaldet US 500 hos Markets vil afkastet blive 20 gange så højt.

Sådan handler du strategien med gearing:

  1. Find kontrakten USA 500 på de foretrukne handelsplatform (for eksempel MarketsX). USA 500 er CFD-navnet for S&P 500, og hos Markets er kontrakten gearet 1:20. Det betyder, at dit afkast bliver forstørret 20 gange. Det samme gælder naturligvis også dit tab.
  2. Vent til markedet falder mere end 1% på en mandag. Det sker typisk næsten en gang om måneden.
  3. Køb nu USA 500 lige før det amerikanske marked lukker mandag aften (f.eks. kl. 21:55)
  4. Hold nu positionen frem til tirsdag aften, hvor du lukker din handel lige inden markedet lukker (f.eks. 21:55). Tidspunktet indikerer både dit target og dit stoploss. Du skal altså lukke positionen på det tidspunkt – uanset, om du er i minus eller plus.

Mere simpelt kan det vel ikke blive?

Del denne artikel