Alle store indekser nu under 200 EMA

Udgivet: 11. januar 2016

Det såkaldte ”glidende gennemsnit” er et af de vigtigste indikatorer for tradere over alt i verden. Mange spekulanter bruger det glidende gennemsnit til at vurdere, om et marked er sundt eller sygt, og her spiller værdierne 10, 50 og 200 traditionelt en særlig stor rolle.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Derfor er det meget bemærkelsesværdigt, at alle betydelige indeks nu er faldet ned under det 200 dages glidende gennemsnit. Kun tre indekser ligger stadig på vippen. Det drejer sig om det danske, det russiske og det irske indeks, der bevæger sig lige under eller omkring de 200 dages glidende gennemsnit (se skema), alt efter, om man vælger det simple glidende gennemsnit eller det eksponentielle glidende gennemsnit.

Oversigt over indekser i forhold til 200 dages glidende gennemsnit.
Oversigt over indekser i forhold til 200 dages glidende gennemsnit.

Traderen Larry Pesavento, der offentliggøre analyser her på siden, er meget negativ i forhold til markedet. I sin nyhedsbrev skriver han:

”Den første uge i aktiemarkederne i 2016, var den værste i markedernes historie. Inklusive den gamle rekord fra 1932. Læg især mærke til, hvad der sker på de globale markeder. Det er ikke kun Kina, der har problemer med lavere priser på aktier – det er et globalt fænomen. Mange af de indekser, jeg følger, er allerede brudt igennem det kritiske niveau fra den 24. august. Efter min mening er vi på vej ind i et bear-market, der kan vare 3-5 år,” skriver Larry Pesavento.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her
image_pdfimage_print
Del denne artikel