Kendt analytiker: Risiko for 50% fald i børsmarkederne

Udgivet: 11. marts 2022

Den kendte danske analytiker Peter Arendt forudsagde i sin tid finanskrisen, og nu er han for alvor nervøs igen. Det kom frem på et webinar for online aktieklubben invested.dk, torsdag, hvor Peter Arendt gennemgik de globale indekser samt dele af råvaremarkedet. Se videointerview herunder.

”Indikatorerne peger nedad, og det er bestemt ikke sundt,” sagde Peter Arendt, der bruger teknisk analyse i kombination med makrotrends til at forudsige markederne.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app
Analytiker Peter Arendt

”Vi har haft coronakrise, og nu er der høj inflation i USA, og samtidig krig i Europa, der betyder endnu højere råvarepriser. Hvor mange kriser kan verden håndtere? De tekniske indikatorer er begyndt at vise momentum nedad, og jeg anser det for meget sandsynligt, at aktiemarkedet skal tilbage til det bundniveau vi så i marts 2020, hvor coronakrisen ramte markedet hårdt,” siger Peter Arendt, der til dagligt driver analysevirksomheden MinAgro.

Hvis Arendt forudsigelse holder stik, vil det betyde et 50% fald i både de store amerikanske indekser, men også i det tyske DAX-indeks samt i det danske OMXC25, og det vil komme til at gøre særdeles ondt på investorerne og økonomien.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Allerede nu kan man se, at verdens investorer rykker over i dollars og guld, der traditionelt anses for at være ”sikker havn”, understreger Peter Arendt.

”Guldet har lige testet historiske rekorder. Jeg tror, at vi på et tidspunkt skal op og bryde den gamle top i guld, og det er et tegn på, at investorerne søger væk fra det nervøse aktiemarked,” siger han.

Naturligvis kan tingene ændre sig, hvis der pludselig kommer positive nyheder fra krigen i Ukraine, men på den nuværende baggrund er Peter Arendt ikke i tvivl.

”Man skal være varsom med at gå ind i aktierne nu, og man skal være klar til at reducere. Der vil helt sikkert komme dage med stigninger, men det vil være lykkeriddere, der prøver at fange faldende knive. Det skal man være varsom med at hoppe med på,” siger han.

[Man kan shorte markedet og dermed spekulere i fald ved hjælp af f.eks. CFD’er. Det kan f.eks. ske via handelsplatformen Markets]

 

 

Peter Arendt er professionel trader fra minagro.dk. Peter samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Peter Arendt tilbyder også coaching for nye investorer og tradere, som gerne vil lære mere om, hvordan de kan optimere deres portefølje og håndtere risikostyring bedre. 

image_pdfimage_print
Del denne artikel