330% i afkast på et år. Interview med elitetrader Jay Nemesis.

Udgivet: 12. marts 2018

Den 27-årige engelske daytrader Jay Edward Smith – også kaldet Jay Nemesis – er særdeles spektakulær. I de seneste 12 måneder har Jay Edward Smith skabt et afkast på over 330% ved trading, og det kommer oven på et år 2015 og 2016, hvor han præsterede henholdsvis 40% og 75% i afkast uden voldsomme drawdowns.  Resultaterne har blandt andet givet den 27-årige englænder sendetid på Bloomberg. Jay Edward Smith har en speciel baggrund. Han gik ud af folkeskolen pga. angst, men lærte siden sig selv at trade ved hjælp af grundig research og forarbejde. I dag har Jay  Edward Smith mange millioner dollars under forvaltning, og han er samtidig den mest kopierede trader på handelsplatformen eToro, hvor han har status som elitetrader. Helt præcis har Jay Nemesis knap 86000 followers og næsten 14000 kopister under sig.

Du kan handle bitcoins og andre kryptovalutaer hos MarketsX Se mere her

Daytrader.dk har fået lov at stille Jay Edward Smith en række spørgsmål til metoder og livet som trader. Flere af disse tips er særdeles brugbare for de fleste tradere og investorer:

Jay ligner ikke den sædvanlige børshandler. Men hans metoder er effektive.

Mit navn er Jay, og jeg er 29 år og bor i Basingstoke i England. Jeg sagde mit job op i 2017 for at trade fuld tid på eToro. Jeg voksede op i en helt almindelige familie, og siden jeg var 13 år har jeg været interesseret i økonomi, politik, teknologi, fremtidsperspektiver og internettet. I skolen lå jeg i toppen i alle fag – undtagen Engelsk (jeg har aldrig været god til ord), men jeg var meget genert, og til sidst blev jeg nødt til at stoppe i skolen pga. social fobi.

I stedet begyndte jeg at spille computer, og i 2003 opdagede jeg hurtigt den voksende verden inden for e-sport. Jeg begyndte at spille flere forskellige spil på et semi-professionel niveau, blandt andet Brood War, Trackmania Nations, Command & Conquer 3 og Starcraft 2.

Da jeg ikke havde nogen uddannelse begyndte jeg at arbejde på lager, og samtidig lærte jeg mig selv marketing, forretning og økonomi på internettet. Takket være mine præmier i e-sport, og mit lagerjob, tjente jeg nok til, at jeg kunne investere omkring 100-200 pund om måneden.

I 2012 opdagede jeg bitcoin, og jeg bruge nogle uger på at researche og tog til sidst en beslutning om at trække 75% af mine daværende midler ud af investeringerne, og i stedet placere dem i bitcoins, først i 2013.

For nogle år siden flyttede jeg til Southampton for at arbejde seriøst med e-sport i en startup kaldet Multiplay, hvor jeg arbejdede omkring Insomnia, der er englands største gaming festival. Efter to et halvt år følte jeg mig sikker nok til at droppe mit arbejde og trade på fuld tid.

Hvordan begyndte du at interessere dig for trading?

Da jeg var 15 år fik vi Sky TV i England, og for første gang opdagede jeg finanskanalerne Bloomberg og CNBC. På det tidspunkt var jeg allerede interesseret i økonomi og markederne, og finanskanalerne gjorde mig kun endnu mere nysgerrig omkring det hele. Jeg brugte flere år på at uddanne mig selv i det finans, jeg læse regnskabstal, og lærte mig selv at læse grafer via investopedia samtidig med, at jeg lagde trades ind i et regneark og gennemgik dem.

Da jeg var 19 år, skrev jeg mig op på en handelsplatform og foretog mine første rigtige investeringer baseret på fundamental analyse af tech-industrien. Nogle år senere åbnede jeg en konto hos eToro.

Jay Nemesis afkast hos eToro i de seneste 12 måneder.

Du er særligt berømt for dine kryptohandler. Hvordan kom du igang med krypto?

Jeg kan simpelthen ikke huske, hvordan jeg først gang hørte om bitcoin, men det har nok været på et eller andet tech-forum på nettet. Jeg så hurtigt et overlap mellem de mennesker, der var involveret i bitcoin, og dem, der var interesseret i e-sport og ny teknologi.

Jeg brugte et par uger på research for at sætte mig ind i kryptografi, og hvordan bitcoin sikrede sig mod forskellige former for angreb. Da jeg virkelig forstod det hele, var jeg totalt hooked. Miljøet omkring krypto var helt fantastisk dengang – ingen var med for at blive rige. Folk drømte i stedet om at ændre verden, det handlede om visioner, eksperimenter og entreprenør-drømme.

Hvilke strategier bruger du til at spotte et trade – og bruger du forskellige strategier til forskellige markeder?

Når jeg investerer langstigtet, så holder jeg mig til det fundamentale. Jeg leder efter forretningsmodeller, der er baseret på disruption. Mine tidlige investering førte mig mod Google, da Android kom til verden, og Microsoft, da de begyndte at bygge et fuldt økosystem omkring sig. Jeg kiggede også på Nokia, da de for sidste gang prøvede at overleve i markedet for smartphones, og Arm and Qualcomm, da de valgte at konkurrere hårdt omkring dominans på hardware-markedet for smartphones.

Jay under interview.

Jeg prøvede den gang at indkredse den overordnede plan for virksomhedernes forretningsmodel: Android ville undergrave konkurrencen ved simpelthen at tilbyde åbenhed, Microsoft prøvede at lukke deres konsol- og business-brugere bedre ind i deres økosystem, og Nokia satsede på at sælge til Microsoft, hvis deres Windows-telefoner fejlede.

Med hensyn til krypto tænker jeg grundlæggende på samme måde, men her må man også overveje, hvordan hver krypto kan understøtte forskellige økonomiske modeller og demografier. Med hensyn til krypto, så er det også vigtigt at se på det team, der udvikler den enkelte krypto. Hvis kryptoen skal have en fremtid, skal teamet være i stand til hele tiden at udvikle koden og den omkringliggende infrastruktur.

Men i bund og grund handler det hele for mig stadig om disruption. Ethereum var nem for mig at spotte, og før den var NXT og XCP de mest innovative med hensyn til teknologi, der understøttede de såkaldte ”smarte kontrakter”. Men begge de teknologier havde problemer med tilgængelighed. På det seneste har EOS brugt det samme trick i kampen mod Ethereum ved at tilbyde enorm tilgængelighed og en helt ny økonomisk model for projekter, der gerne vil skabe en ny token på toppen af deres teknologiske infrastruktur.

Indikatoren PSAR er her lagt ind over det tyske DAX_indeks på en dagsgraf. Læg mærke til, hvordan prikkerne skifter placering fra op til ned og omvendt. Pilene angiver de retningsskift, der ville have været gunstige for en trader. Cirklen angiver de situationer, hvor markeder kører sidelæns, og hvor Parabolic SAR kan give nogle forkerte signaler. Her kan man med fordel kombinerer med et glidende gennemsnit.

Kan du anbefale strategier som folk kan bruge her og nu?

Ud fra et teknisk perspektiv og med hensyn til daytrading, synes jeg, at Parabolic SAR og modstand/støtte virker på en lang række aktier og kryptovalutaer. Generelt leder jeg efter noget, der handles i en stabil range med bevægelse på 1-5%, og så bruger jeg Parabolic SAR på 4 timer, 1 timer, 30 minutter og 15 minutter og af og til også 5 minutters charts til at vælge den helt rigtige indgang i markedet.

Ideelt set vil jeg gerne se, at Parabolic SAR-indikatoren viser bearish-signal på alle timeframes, når kursen nærmer sig en modstand i forhold til at åbne en ”short”-handel, eller modsat, at Parabolic SAR viser bullish signal på alle timeframes, når prisen nærmer sig et støtteniveau. Det plejer at være værd at sætte et fornuftigt stop lige under support eller lige over modstand, og det er også smart at checke RSI-indikatoren, og det glidende gennemsnit (EMA) på en daglig graf, inden man beslutter sig for at tage handlen.

Det kræver lidt øvelse, men det er en metode, som jeg virkelig godt kan lide. Normalt tager jeg profit et godt stykke før den næste støtte/modstand. Hvis du virkelig bliver skrap til teknikken, så kan du af og til skifte fra lang til kort position 4-5 gange i løbet af en dag og på den møde tjene nogle procenter i et marked, der egentlig ikke er gået hverken særlig op eller særligt ned i pris fra dagens start til dagens slutning.

Gratis kurser i aktiv trading. Se vores automatiske forløb. Online kurser i trading

Hvad er din strategi I forhold til at balancere din portefølje?

Min portefølje har altid været delt ca. 50/50 mellem krypto og tech-aktier. Det betyder, at 80-90 procent af min profit er kommet fra krypto med et mål på 70%+ hvert år (dette kan variere dramatisk dog). Aktierne bør give mig mellem 10-25% i profit, hvilket er nok til at dække min potentielle drawdowns i mine krypto-positioner.

Jeg plejer at have 40 forskellige individuelle positioner i mine krypto- såvel som aktie-positioner, og så har jeg op til 10 åbne trades i råvarer, ETFer og valuta, hvis der er nogle gode muligheder. Generelt lader jeg aldrig min konto være 100% kontant, jeg er er altid på udkig efter eksponering i aktier eller krypto som jeg virkelig tror på på i forhold til den lange bane.

Under et bear-market, hvilket jeg helt klart er dårligst til at trade, prøver jeg at være 25% kontant. I et bull-marked prøver jeg at holde min kontant-beholdning rimelig lav, omkring 5-10%

Hvad tror du med hensyn til krypto på den korte og lange bane?

På den korte bane, så tror jeg, at vi langsomt nærmer os en uptrend igen i løbet af omkring en måned [udtalt i start marts 2018 red.], men vi har stadig nogle bumlede uger at se frem imod. På lang sigt er jeg ekstrem bullish på de 10 største kryptoer, men særligt på bitcoin, Dash, Ethereum, EOS og Cardano. Især med hensyn til bitcon føler jeg, at der er en meget lav risiko sammenlignet med den potentielle gevinst, hvis man holder sin position de næste 1-2 år fra nu.

EOS er mit helt store bet som den “næste store krypto”. Jeg har været lang siden juli og har allerede en stor gevinst. Jeg ser her Ethereum som dens primære konkurrent.

Hvis folk ønsker at kopiere dine handler automatisk via eToro, hvad skal de da være opmærksomme på?

Det er vigtigt at være opmærksom på tre ting:

1. Drawdowns fra kryptovalutaer; Når markedet synker på grund af hacker-angreb eller uventede nyheder, så jeg er jeg ikke i stand til at beskytte mine kopister fra hele faldet. Det betyder, at man kan opleve faldt i sin indtjening på 10-20% på en måned. Generelt er der kun sket et par gange i løbet af et år, og nogle gange vil jeg også være i stand til at trade mig effektivt igennem det, så jeg reducerer tabet. Men det er en risiko som alle mine kopister bør være opmærksomme på. Over en længere priode bør disse fald få mindre betydning, men hvis det sker i dagene efter, at du er begyndt at kopiere mig, så kan det være en ubehagelig oplevelse.

2. Kopier altid kun mine nye trades. IKKE de åbne trades. Jeg er en aktiv trader, og i løbet af tre måneder ville alle mine trades som regel være afsluttede og nye være opstået. Jeg mener ikke, at det er risikoen værd at kopiere mine åbne trades. [læs evt. vores anmeldelse af eToro eller se vores video om copytrading for mere omkring dette. red.]

3. Jeg er politisk bevidst. Det betyder, at der er nogle værdipapirer som jeg nægter at handle, fordi jeg er imod dem – måde moralsk og etisk. Det betyder også, at jeg kan være meget direkte, når jeg skriver på min væg hos eToro. For eksempel, så nægter jeg at investere i fossile brændstoffer eller virksomheder, der har med den slags at gøre, og jeg vil generelt kun shorte f.eks. olie. En anden ting, som mine kopister hurtigt vil lære, er min mening om XRP og Ripple. Jeg mener, at teknologien bag er dårlig, og jeg mener, at virksomheden bag er ”udnyttende” i sin adfærd og dårlig for samfundet. Endda virksomheder såsom Amazon og Starbucks debattere jeg ofte på min væg mht., om jeg ønsker at investere i dem eller ej.

En anden ting er, at jeg anser mig selv for meget gennemsigtig og åben. Jeg streamer mine handler live på Twitch og jeg laver ofte youtube-videoer og blog-posts. Hvis du har spørgsmål eller ønsker en uddybning af noget, så skal du bare spørge løs 🙂 [skriv dig op til nyhedsbrevet nederst på denne side, hvis du vil have endnu mere at vide om Jay Nemesis red.]

Er du blevet rig af din trading?

Det kommer an på, hvordan du definerer rig. Jeg har omtalt min baggrund. Jeg har arbejdet i meget lavtlønnede jobs og har overlevet på en diæt af færdigretter. Så da min indtægt hos eToro røg over 2000 pund om måneden, var jeg meget lykkelig. I dag anser jeg mig selv som temmelig rig. Inkluderet min krypto-profit. Mange af dem, der kopierer mig, har sikkert stadig flere penge end jeg, og jeg tror stadig, at mine omgivelser ser mig som ”lidt længere nede af rangstigen”.

Jeg arbejder dog meget hårdt på at være åben omkring, hvad jeg tjener, og hvad det koster mig at udføre mit arbejde. Jeg har investeret en del af mine penge i at hyre en personlig assistent, der hjælper mig fuld tid, så jeg har kræfter til at trade endnu bedre og også tid til at møde op til kryptoevents, så jeg er sikker på, at jeg altid er helt up-to-date med den nyeste information.

Men ja, jeg har råd til at gøre livet godt for mig selv, jeg råd til ferie, råd til at give en masse penge til velgørenhed og råd til at have en personlig assistant, så jeg er vel rig.

Hvad er dit bedste trading-råd?

Hvis du tænker på trading, imens du sover, imens du arbejder, og imens du er ude med dine bedste venner eller er sammen med din familie, eller når du ser TV, så investerer du sandsynligvis for meget mere, end du har råd til at tabe. Du skal være fornuftig, og hvis du efter et helt år med trading stadig kommer ud med et overordnet tab på baggrund af konsistente dårlige resultater, så skal du stoppe. Enten skal du ændre strategi helt eller også skal du lade andre trade for dig.

Du kan handle bitcoins og andre kryptovalutaer hos MarketsX Se mere her

Sidst, men ikke mindst, hvis du er fristet til at hoppe af eToro eller Coinbase, og i stedet investere i krypto på andre børser, så skal du være helt klar over risikoen. Jeg har mistet hundredtusindvis af kroner på grund af børshacks, wallet-fejl, min egen idioti, eller simpelthen på grund af, at min computer gik ned. Krypto er stadig ikke noget for alle og enhver, og slet ikke, hvis du ikke har den tekniske indsigt til at kunne håndtere det. Hvis du ikke kan bygge din egen PC eller installere et operativ-system, så er du næsten helt sikkert heller ikke den rette til at kunne håndtere krypto på den sikre måde.

Hvordan slapper du af?

Jeg elsker at udforske nye byer og rejse. Budapest er mit bedste tip til, hvor du skal tage hen på en afslappet weekend. Der er en fantastisk atmosfære. For det meste spiller jeg bare spil for at koble af, og jeg er altid frisk på at spille online med nogle af mine kopister også, så hvis du er klar på at spille, så kan du altid joine min Discord-server. Sidst men ikke mindst har jeg altid elsket at tage billeder. Jeg er ved at købe mit første ordentlige voksen-kamera, for at se, om jeg rent faktisk er god til at tage billeder, eller ej.


Hvis du ønsker at kopiere Jay Nemesis trades, har vi lavet en videoguide til, hvordan man kommer bedst igang med copytrading hos eToro. Du kan læse vores anmeldelse af hele handelplatformen eToro her. 

Du finder nemt Jays profil ved at søge hos eToro.

Disclaimer:
eToro er en platform med flere aktiv-klasser, der tilbyder både investering i aktier og handel med CFD'er.

Bemærk venligst, at CFD'er er komplekse instrumenter og har en høj risiko for hurtigt at tabe penge på grund af gearing. 51% af detailinvestorkonti taber penge, når de handler med CFD'er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD'er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge.

Tidligere resultater er ikke en indikation af fremtidige resultater. Den præsenterede handelshistorik er mindre end 5 hele år og er muligvis ikke tilstrækkelig som grundlag for investeringsbeslutning. Copy Trading er ikke ensbetydende med investeringsrådgivning. Værdien af ​​dine investeringer kan gå op eller ned. Din kapital er i fare.

eToro USA LLC tilbyder ikke CFD'er og giver ingen repræsentationer og påtager sig intet ansvar med hensyn til nøjagtigheden eller fuldstændigheden af ​​indholdet af denne publikation, som er udarbejdet af vores partner ved at bruge offentligt tilgængelige ikke-entitetsspecifikke oplysninger om eToro.


Vi arbejder på at lave et webinar med Jay Nemesis, hvor han fortæller om sine metoder. Skriv dig op til vores nyhedsbrev, hvis du vil have besked om, hvorvidt dette webinar bliver til noget.


Daytrader.dk modtager kommission og/eller betaling for annoncering fra eToro og andre af de handelsplatforme, der er omtalt her på siden. Daytrader.dk tilstræber dog 100% objektivitet i lighed med, hvad man genfinder hos andre typer professionelle medier og deres annoncører. Indtægterne fra annoncering er med til at sikre, at vi også fremover kan levere de bedste guides og det bedste indhold om daytrading. Gearede produkter er ikke egnede for enhver. Det gælder også copyfunds. Kryptovalutaer i særdeleshed har stærke kursudsving og er derfor ikke egnede for alle investorer.  Handlen med kryptovalutaer er ikke underlagt EU-regelsæt. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Handelshistorikken, der vises er mindre en 5 år og er måske ikke tilstrækkelig som grundlag for en investeringsbeslutning. Risiko for tab af kapital. 

image_pdfimage_print
Del denne artikel