Cardano mødes med Google. Skal kursen op?!

Udgivet: 5. juli 2018

Blockchain-teknologien Cardano med en tilhørende kryptovaluta, ADA, har tiltrukket sig enorm opmærksomhed i juli 2018, hvor Cardano-stifteren Charles Hoskinson har holdt et møde med IT-giganten Google. Kryptoverdenen håber på, at dette møde kan være et signal om, at Google er interesseret i blockchain og måske vil indlede et samarbejde med Cardano. Dette vil i høj grad kunne påvirke værdien af Cardano/ADA, der blandt andet kan handels på handelsplatformen Markets.

Du kan handle bitcoins og andre kryptovalutaer hos MarketsX Se mere her

Blockchain generelt har potentialet til at blive en global teknologi, og i øjeblikket foregår et stort udskilningsløb i forhold til, hvilke teknologier, der ender med at blive accepteret og udbredt. Branchen er i øjeblikket vidne til, at både virksomheder og regeringer eksperimenterer med implementeringen af blockchain-teknologi, og spørgsmålet er, hvem der ender med at vinde kapløbet. Problemet er, at de nuværende løsninger er blevet hæmmet af en række kritiske spørgsmål, der blandt andet omhandler: mangel på regulering, skalerbarhed og sikkerhed.

Hvordan differentiere Cardano sig?

Cardano dækker over en blockchain-teknologi, hvor man blandt andet kan køre decentraliserede applikationer (dapps) på samme måde som hos f.eks. Ethereum. Det er muligt at konstruere og køre smart contracts og Cardano-teknogloien kan derfor håndtere juridiske dokumenter og meget andet. Cardano differentierer sig selv i forhold til mange andre blockchain-teknologier ved at adressere det åbenlyse behov for regulering. Cardano sigter mod at leverere en sikker og bæredygtig blockchain, der giver mulighed for regulering, samtidig med at den kan beskytte brugerens privatliv. I den forbindelse er Cardano den første protokol til at balancere disse krav på en nuanceret og effektiv måde, hvilket kan bane en ny vej for kryptovalutaer.

Cardano prøver at løse problemer ved hjælp af en innovativ softwarearkitektur, der indeholder en lagdelt blockchain-software. Denne software udvikles med meget strikse faglige og kommercielle standarder set i forhold til de fleste andre kryptovalutaer. Det betyder, at Cardano forekommer enormt fleksibel og skalerbar. Derudover anerkender Cardano også behovet for at udvikle og tilpasse sig skiftende behov. Derfor har teamet bag designet et demokratisk styringssystem, der vil lade projektet udvikle sig over tid og finansiere sig bæredygtigt gennem et såkaldt skattekammersystem. Cardanos overordnede fokus er altså at skabe et mere afbalanceret og bæredygtigt økosystem, der både tager forbehold for brugernes behov samt andre systemer, der søger integration med teknologien. Cardano sigter dermed mod at være en moden blockchain, der er klar til at blive indført ved store institutioner eller ligefrem regeringer.

Inden for kryptoverdenen er det enormt vigtigt, hvordan der kan tages beslutninger med hensyn til udviklingen af den enkelte krypto-teknologi, da dette betyder meget for, hvordan projektet vil klare sig i fremtiden. En dårlig styring kan i sidste ende ødelægge projektet fuldstændigt. Hos Cardano har man et centralt stemmecenter til at håndtere beslutningsprocessen. Man kan foreslå ændringer eller ny udvikling, og alle, der ejer Cardano, kan derefter stemme som de vil – hver stemme vægtes efter samlet antal beholdning. Man kan også give sin stemme videre til en delegeret, hvis man ikke ønsker at deltage direkte i beslutningsprocessen.

Du kan handle bitcoins og andre kryptovalutaer hos MarketsX Se mere her

Cardano Token (ADA)
Hvert blockchain-projekt har naturligvis en tilhørende kryptovaluta. ADA er kryptovalutaen hos Cardano. Med ADA kan indehavere sende værdi mellem venner, betale for varer eller tjeneste, indsætte penge på en børs eller oprette en applikation hos Cardanos blockchain teknologi. ADA vil være valutaen som bliver brugt i applikationer, som er bygget på Cardanos blockchain.

Daedalus Wallet
Hver kryptovaluta kræver en “wallet” til at opbevare den tilhørende kryptovaluta i. Typisk er denne ”wallet” et softwareprogram, der kan installeres på enhver computer eller smartphone. Daedalus er en højt udviklet ”wallet” med avancerede sikkerhedsfunktioner, som blev udviklet af IOHK specifikt til Cardano blockchain. Daedalus beskytter dine aktiver med avancerede kryptografi, hvilket også bakker op omkring Cardanos mål om sikkerhed. I fremtiden vil Daedalus dog ikke kun støtte ADA, men også andre kryptovalutaer som Bitcoin, Ethereum Classic og mange flere.

Hvor, hvordan handler man Cardano?

Hvis du ønsker at investere i Cardano og samtidig ønsker at have adgang til de digitale ADA-”mønter”, fordi du måske drømmer om at betale for produkter og ydelser ved hjælp af ADA, så bliver processen noget mere kompliceret. Du skal samtidig indstille dig på, at du skal handle igennem uregulerede brokere, der IKKE er godkendt af de europæiske finanstilsyn. Det betyder blandt andet, at du kan få problemer med at overføre din gevinst til danske banker. Det betyder også, at du ikke er sikret i tilfælde af hackerangreb. Og netop hackerangreb har der været en del af i miljøet for kryptohandel. Hvis du alligevel ønsker at investere på denne måde, så skal du først oprette en wallet igennem f.eks. coinbase. Dernæst kan du f.eks. overføre penge fra din bank til coinbase. Næste skridt er at oprette en wallet hos f.eks. Binance, hvor du kan handle Cardano. Du skal til sidste overføre f.eks. Litecoin, Bitcoin eller Ethereum fra coinbase til Binance, hvorefter du kan bruge disse til at spekulere i Cardano.

Du kan handle bitcoins og andre kryptovalutaer hos MarketsX Se mere her

handelsplatformen Markets kan man spekulere i, om Cardano/ADA går op eller ned i kurs, men man har ikke adgang til selve ADA-mønterne i en wallet. Fordelen ved på den måde at spekulere i prisen er, at man som trader ikke skal bekymre sig om risikoen for at miste sine mønter ved for eksempel et hackerangreb. Samtidig er eToro en reguleret handelsplatform under de europæiske tilsynsmyndigheder. Det betyder, at man ikke har problemer med at trække pengene fra eToro ud til danske banker.

Charles Hoskinson på TV-kanalen CNBC

Hvem står bag:
Cardanos CEO og founder Charles Hoskinson er en iværksætter og matematiker. Hans erhvervserfaring omfatter anstiftelsen af tre kryptovalutaer, herunder Invictus Innovations, IOHK og ikke mindst Ethereum. Han var faktisk CEO for Ethereum, men måtte afgå grundet uenigheder omkring Ethereums fremtid. Han var derudover grundlæggeren af Bitcoin Foundations uddannelsesudvalg og etablerede ”Cryptocurrency Research Group” i september 2013. Det kan altså ikke benægtes, at Charles Hoskinson har styr på blockchain og kryptovalutaer, hvor han også har opnået stor respekt.

Cardano Foundation
Cardano Foundation fungerer som en tilsyns- og uddannelsesorganisation for Cardano. Deres mission er at standardisere, beskytte og fremme Cardano og dens applikationer. Endvidere at tilbyde en ramme for fællesskab omkring tilhængere af Cardano, hvor der tilbydes autoritativ og rettidig information angående fremtidige initiativer. Ikke mindst, så skal Cardano Foundation være med til at danne strategiske partnerskaber med virksomheder og regeringer, hvilket er et afgørende element for kryptovalutaers langsigtede succes.

IOHK
IOHK er grundlagt i 2015 af Charles Hoskinson og Jeremy Wood. Det er et førsteklasses ingeniør- og teknologiselskab, der har forpligtet sig til at bruge peer-to-peer-innovationer til at kontribuere med finansielle tjenesteydelser. IOHK er ansat til at designe, opbygge og vedligeholde Cardano gennem 2020.

Oversigt over artikler om kryptovaluta:

>>> Handelsplatform til at handle kryptovaluta
>>> Daytrader.dk's foretrukne kryptovaluta
>>> Bitcoin eller Ethereum?
>>> Køb Ripple (XRP)
>>> Køb Ethereum (ether)
>>> Køb NEO
>>> Forstå bitcoin på 5 minutter
>>> Invester i kryptovaluta via profitable tradere
>>> Køb bitcoin - sådan gør du
>>> Køb Stellar Lumens
>>> Køb Bitcoin Cash
>>> Køb Ethereum Classic (ETC)
>>> Køb Cardano ADA
>>> Køb EOS
>>> Køb DASH
>>> Kryptotrader viser vejen: 330% aflast i kryptovaluta


image_pdfimage_print
Del denne artikel