Køb Stellar – ny kryptovaluta på eToro

Updated: 30 december 2020

Verdens førende sociale handelsplatform, eToro, tilføjer nu en ny kryptovaluta til deres platform: Stellar Lumens, og med en kundebase på over 4 millioner tradere, er det allerede nu tydeligt, at det vil påvirke prisen på kryptovalutaen i markant positiv retning.

Umiddelbart efter at nyheden kom ud, sprang prisen i vejret og er nu 4,8% oppe på dagen. Herunder kan man se et billede at det store prishop tidligere på dagen, efter at nyheden kom ud ved eftermiddagstid dansk tid:

Stellar har nogle af de elementer, som skal til for at skabe en succes inden for krypto-verdenen:

Først og fremmest skal man have en talentfuld og prominent blockchain-designer, som stifter af virksomheden, og derefter skal man kunne fremvise nogle kunderefencer, som tæller store virksomheder, som ikke kommer fra blockchain-verdenen.

Det er det, der skal til – og det har Stellar. På samme måde som også Ethereum og Ripple har det.

Stellar er på ét år steget fra en markedsværdi på 15 millioner dollars til de nuværende 7,6 millarder dollars, og i den seneste tid har Stellar også klaret sig bedre end det generelle marked for kryptovalutaer. Stellar ligger i dag nr. 7 på listen over kryptovalutaer, målt på markedsværdi.

Vil du daytrade? Vi anbefaler handelsplatformen Markets Se mere

Fintech-eksperter har udtalt til det finansielle website Finder.com, at de forudser, at markedsværdien på Stellars kryptovalutaen Lumens i slutningen af 2018 vil kunne ligge på 183 milliarder dollars, og det udgør potentielt en stigning på mere end 2300%, hvilket overgår forudsigelserne for de fleste andre kryptovalutaer.

Hvad er Stellar?

Stellar medstifter, Jed McCaleb, var en af skaberne af den første Bitcoin-børs, Mt. Gox, og var også en af stifterne bag Ripple-kryptovalutaen XRP, som i dag er verdens tredjestørste kryptovaluta målt på markedsværdi.

På kundesiden har IBM i oktober 2017 annonceret, at de vil bruge Stellar til at samarbejde med banker om at foretage betalinger på tværs af grænser i det sydlige Stillehav. Det vil gøre en person i Australien i stand til at foretage overførsler til Indonesien og betale via Stellars kryptovaluta Lumens.

“På nuværende tidspunkt tager betalinger på tværs af landegrænser adskillige dage at gennemføre. Denne nye teknologi vil, når den er fuldt skaleret op, gøre det muligt for IBM og deres banksamarbejdspartnere at fundamentalt ændre den måde, som penge flyttes rundt på i verden, og kan hjælpe med at forbedre de eksisterende internationale transaktioner,” udtalte McCaleb i forbindelse med, at aftalen blev underskrevet.

Talspersoner fra IBM har givet udtryk for, at samarbejdet kan føre til, at betalinger på over 1 milliard dollars om måneden kan blive foretaget på denne måde i nøglemarkeder som Australien, New Zealand, Fiji, Samoa og Tonga sidst på året i 2018.

En trussel mod Ripple

Mens bitcoin er populær blandt forbrugere og almindelige mennesker, så appellerer Stellar mere til forretningslivet. Derfor minder den mere om Ripple, som McCaleb jo også var med til at skabe. Men der er nogle fundamentale forskelle mellem Ripple og Stellar. Først og fremmest så er Stellar på nuværende tidspunkt en nonprofit-organisation, mens Ripple er en almindelig virksomhed med profit for øje. Firmaet Ripple er også blevet beskyldt for at have for lidt fokus på at udvikle sin kryptovaluta XRP, og disse problemer ser Stellar ikke ud til at have.

Ripples netværk opfattes desuden af mange som centraliseret, mens Stellar opererer decentralt, og sidstnævnte er derfor mere på linje med den måde, som Bitcoin og blockchain oprindelig er tænkt.

På nuværende tidspunkt er Ripple mere end fem gange så stor som Stellar, målt på markedsværdi. Men det kan ændre sig i fremtiden.

Vil du daytrade? Vi anbefaler handelsplatformen Markets Se mere

Nu bliver det spændende at se, hvad der sker, når Stellar bliver introduceret på flere kryptobørser over hele verdenen, i forlængelse af at den er blevet optaget på eToro i dag. Meget tyder på, at dette kunne være et led i en strategi fra eToros side, som går ud på at gøre det muligt for deres kunder at handle endnu flere forskellige kryptovalutaer end de nuværende otte.

Hvis du vil handle Stellar på eToro, så søg på Stellar eller XLM. Og er du i tvivl om, hvordan du i det hele taget handler kryptovaluta på platformen, så se nedenstående video, hvor vi på fem minutter forklarer, hvordan man gør:

Kryptovalutaer har stærke kursudsving, og er derfor ikke egnede for alle investorer. Handlen med kryptovalutaer er ikke underlagt EU-regelsæt.

Læs mere om kryptovaluta her:

Oversigt over artikler om kryptovaluta:

>>> Handelsplatform til at handle kryptovaluta
>>> Daytrader.dk's foretrukne kryptovaluta
>>> Bitcoin eller Ethereum?
>>> Køb Ripple (XRP)
>>> Køb Ethereum (ether)
>>> Køb NEO
>>> Forstå bitcoin på 5 minutter
>>> Invester i kryptovaluta via profitable tradere
>>> Køb bitcoin - sådan gør du
>>> Køb Stellar Lumens
>>> Køb Bitcoin Cash
>>> Køb Ethereum Classic (ETC)
>>> Køb Cardano ADA
>>> Køb EOS
>>> Køb DASH
>>> Kryptotrader viser vejen: 330% aflast i kryptovaluta


71% af private mister penge ved at handle CFD hos denne udbyder. eToro er en såkaldt multi-asset platform, der tilbyder investering i både traditionelle aktier, kryptoprodukter og CFD’er.

Vær opmærksom på, at CFD’er er komplekse instrumenter, der indebærer en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearingsmuligheden. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at risikere at miste dine penge.

Historisk afkast er ikke indikativ for fremtidige resultater.

Kryptovaluta er volatile produkter, der kan stige og falde over meget korte tidshorisonter, og derfor er de ikke egnede for alle investorer. Ud over som CFD’er, er kryptovaluta ikke reguleret, og er derfor ikke underlagt EU-regulerede rammer.

image_pdfimage_print
Del denne artikel
 • 27
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  27
  Shares

Kommentarer

 • Relateret
 • Seneste
 • Populær