Sammenligning af brokers

Udgivet: 6. januar 2016

Omkostninger til handel er en af de vigtige parametre, hvis man gerne vil have succes som daytrader. Hvis man har hundredevis af handler hver måned, gør det en stor forskel, om man betaler 5 eller 10 dollars per handel. Der kan være tusindvis af kroner at spare på en måned.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Vi har lavet en test af brokernes spread på tidspunkter, hvor markedsforholdene er ens. Her kommer IG Markets ud som klar vinder,  da denne broker generelt har de laveste spreads inden for de fleste af de almindelige markeder, som vi har undersøgt.

[table “3” not found /]

* Plus kommission, kan variere fra ca. 50-100 DKK for at åbne og lukke en handel.

 

testvinderVINDER AF TEST

IG Markets er den samlede vinder af vores test af handelsplatforme. Det skyldes først og fremmest lave spreads, men også et stort udbud af avancerede funktioner for den aktive trader. Daytrader.dk anbefaler derfor IG Markets til nye såvel som erfarne tradere.

 

Vinderen af testen blev IG.

I vores sammenlingning af priserne har vi valgt at tage udgangspunkt i nogle de mest kendte handelsplatforme i Danmark. Inden for valuta, havde IG lavest spread på tre ud af fire valutaer. På handel med indekser var det snarere uafgjort, da prisniveauet er nogenlunde det samme på flere af platformene. Vil man handle aktier – enten danske eller amerikanske – er det også IG, der kommer ud som en vinder.

Særligt i begyndelsen af din trading-karriere kan udgifter til handel få betydning for, om du ligger i plus eller minus på måneden.

Inden for aktiehandel kaldes omkostningerne kurtage. Inden for daytrading kaldes udgifter spreadet. Platformene til at handle på kaldes spreadbetting-platforme. Det er gratis at tilmelde sig platformene, så udgifterne kommer først, når man begynder at handle.

Spreadet er forskellen mellem den pris, du kan købe og sælge for. Det er den forskel, som er med til at finansiere de platformenes udgifter. Skemaet herover viser, hvordan de mest kendte platforme klarer sig i sammenligning med hinanden. Den broker, der alt i alt har det billigste spread er IG Markets.

Alle handelsplatforme har offentligt tilgængelige oplysninger om deres spreads, men disse omkostninger kan variere ekstremt meget over dagen eller bare i løbet af få minutter, og derfor har vi valgt at foretage en live-sammenligning af, hvad spreads er. På grund af de store udsving er det umuligt at foretage en 100 pct. præcis sammenligning, men ovenstående giver et så godt billede, som det er muligt. Sammenligningen er foretaget mellem kl. 14 og 16 om eftermiddagen, og det er prime-time for mange af markederne. Handelsplatformene oplyser selv deres minimumsspreads, men det er vores indtryk, at dette ikke umiddelbart kan bruges til sammenligning, så i praksis får man det mest præcise billede ved at live-sammenligne spreads på de forskellige markeder.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Er du interesseret i at læse mere om vores erfaringer med de forskellige handelsplatforme, så læs anmeldelserne her:

>>>Anmeldelse af IG Markets

>>>Anmeldelse af ETX Capital

>>>Anmeldelse af eToro

>>>Anmeldelse af Plus500

>>>Anmeldelse af FinFX

 Daytrader.dk modtager kommission og/eller betaling for annoncering fra +500 og andre af de handelsplatforme, der er omtalt her på siden. Daytrader.dk tilstræber dog 100% objektivitet i lighed med, hvad man genfinder hos andre typer professionelle medier og deres annoncører. Indtægterne fra annoncering er med til at sikre, at vi også fremover kan levere de bedste guides og det bedste indhold om daytrading.

Preview af IG

Preview af ETX Capital:

image_pdfimage_print
Del denne artikel