Teknisk købsmulighed i Columbus A/S

Udgivet: 5. januar 2016

Af Peter Arendt, professionel trader

Sidste kvartal af 2015 bød på en markant optur for IT aktien Columbus A/S. Med opturen når aktien op i det højeste niveau set over de seneste godt 6 år. Der er nu fremkommet et fortsættelsesmønster i kursgrafen, som signalerer, at aktien på lang sigt har et pænt opadgående potentiale. Derfor er aktien i køb.

Handelsstrategi

Aktuel kurs er 7,20 kroner. Køb nu med langsigtet mål i 10 kroner. Læg salgs og tabsstop ind ved brud tilbage under 6 kroner.

columbus

 

Fra 2014 og godt ind i 2015 lå aktien i et stort kursinterval gående fra bund og støtte i 3,93 kroner og op til top og modstand i 6,45 kroner. I sidste kvartal af 2015 steg aktien markant i kurs fra bund i 4,55 kroner til aktuel pris omkring 7 kroner.

Dermed har aktien nu brudt intervallet i opadgående retning. Med bruddet har aktien frembragt et fortsættelsesmønster i en op-trend, som signalerer, at målet i opadgående retning som minimum ligger oppe i omegnen af 10 kroner. Derfor er aktien nu gået i køb.

Få gratis børstips i din inbox og få del i den høje hitrate. Skriv dig op

De tekniske indikatorer bakker op om at aktien lige nu er i kraftig op-trend. Således stiger både RSI og MACD markant, samtidig med at begge indikatorer ligger højt placeret. Dette er et tegn på en kraftig op-trend. Dog signalerer det også, at aktien er overkøbt og at en nedadgående korrektion derfor potentielt kan komme i spil.

For at undgå at blive ramt af en potentiel stor nedadgående korrektion, anbefaler jeg derfor, at der lægges et forholdsvis tæt salgs og tabsstop ind ved brud tilbage under psykologisk støtte i 6 kroner.

Peter Arendt ejer ikke selv aktier i Columbus A/S ved analysens udarbejdelse og offentliggørelse.

Læs mere om track-recorden på Peter Arendts anbefalinger her: https://www.daytrader.dk/imponerende-trr-dansk-trader/

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer flere daglige, professionelle analyser af aktier, forex og afgrødepriser på sin side: www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel