Santa Fe Group går i julekøb

Udgivet: 23. december 2015

Af Peter Arendt, professionel trader.

Santa Fe Group (tidligere ØK) har udvist styrketegn siden september. Aktien bryder netop i dag over kritisk modstand i opadgående retning ved 60 kroner. Med bruddet er der fremkommet en lokal bundformation, der signalerer, at yderligere optur nu er i udsigt. De tekniske indikatorer signalerer at en ny langsigtet op-trend skal begynde nu.

Aktuel kurs er 61 kroner. Køb aktien nu (grundet brud over 60 kroner). Målet ligger i 80 kroner. Læg tabs og salgsstop ind ved 50 kroner.

santafegroup
Ugegraf

Efter en optur i første kvartal af 2015 der fik aktien op i 80 kroner, startede en nedtur der først sluttede i 44 kroner i september måned. Siden september er det atter gået godt for aktien.

Lige nu handles aktien til 61 kroner. Det betyder, at aktien netop nu bryder over modstand i 60 kroner. Med bruddet er der fremkommet en bundformation – Skulder Hoved Skulder – som signalerer, at aktien nu skal til at stige igen. Målet for bundformationen ligger oppe ved gammel top fra tidligere på året i 80 kroner. Det aktuelle brud over 60 kroner har derfor frembragt et teknisk købssignal.

I nedadgående retning er der i første omgang støtte ved 50 kroner. Et brud her under vil være et svaghedstegn. Derfor anbefaler jeg, at du sælger eventuelt købte aktier (tager tab) ved brud under 50 kroner.

Supplerer vi med de tekniske indikatorer, så kan vi se, at både RSI og MACD bakker op om en fortsat optur mode 80 kroner. Således udviser begge indikatorer stigende tendens. Derudover er RSI brudt over midten hvilket er tegn på op-trend. MACD er også på vej over midten, hvilket i givet fald vil signalere langsigtet op-trend.

Ydermere har MACD lavet stigende bunde siden starten af 2011, i en periode hvor prisgrafen har lavet faldende bunde. Dette kaldes positiv divergens og er et langsigtet styrketegn (læs tegn på langsigtet trendvending fra ned til op).

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer flere daglige, professionelle analyser af aktier, forex og afgrødepriser på sin side: www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel