Pæn optur i sigte for Novo Nordisk aktien

Udgivet: 14. december 2017

Af Peter Arendt, professionel trader

Med aktuel kurs i 335 kroner har Novo Nordisk-aktien netop brudt endnu et modstandsniveau ved 327 kroner og dermed er op-trenden endnu en gang blevet bekræftet.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Selvom Novo Nordisk aktien efterhånden har revancheret en stor del at det der blev tabt i kursværdi hen over 2016, så bakker den tekniske analyse op om, at aktien kan stige yderligere mod nye kursrekorder på den lange bane. Kortsigtet er der dog risiko for lidt nedadgående korrektion. Jeg har dog stadig aktien med i min langsigtede købsportefølje.

Handelsstrategi

Aktuel kurs: 335 kroner

Jeg gik i køb af Novo Nordisk aktier på bruddet over 260 kroner. Et køb af aktien er fortsat aktuelt nu hvor modstand i 327 kroner ser ud til at blive brudt. Målet for aktiens kurs har jeg fortsat oppe ved 415 kroner – som minimum. Brud under 295 kroner bruger jeg nu som salgsstop for mit køb. Dermed har jeg allerede sikret profitten i købsanbefalingen siden 260 kroner.

Teknisk analyse

Novo Nordisk aktien har gennem hele 2017 udvist stærke takter. Rent teknisk set ligner Novo Nordisk-aktien derfor stadig en rigtig sund investeringsmulighed.

Efter en lang optur på knap 10 år toppede Novo Nordisk aktien i august måned 2015 ud til en kurs på 415 kroner. I løbet af 2016 foretog aktien et stort dyk, der sluttede lige inden indgangen til 2017 ved en kurs på blot 218 kroner. I løbet af 2017 har aktien dog genfundet de stærke takter og aktien brød i april måned i år op over et afgørende modstandsniveau i 260 kroner. Med bruddet frembragte kursgrafen for Novo Nordisk aktien en decideret bundformation, der atter vendte trenden fra ned til op. Denne op-trend er som nævnt intakt den dag i dag, hvor aktien handles til kurs 335. Derfor har jeg fortsat Novo Nordisk aktien i køb.

Med aktuel kurs i 335 kroner har aktien netop brudt endnu et modstandsniveau ved 327 kroner og dermed er op-trenden endnu en gang blevet bekræftet.

Målet for et køb vil jeg sætte oppe ved toppen fra 2016 i 415 kroner. Men aktien kan godt slå nye rekorder og derfor er der gode muligheder for at målet ligger endnu højere oppe i kursgrafen.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

I nedadgående retning er der støtte til aktien ved godt 295 kroner. Et brud her under vil atter vende trenden til ned og derfor vil jeg gå i salg ved brud her under.

Supplerer jeg med de tekniske indikatorer på basis af ugegrafen, så er der dog ikke meget der peger på at aktien skal tilbage i ned-trend. RSI er netop brudt op over værdien 70, hvilket indikerer at aktien er meget stærk. Ydermere ser MACD fortsat sund ud og der er tidligere på året fremkommet et ”gyldent kryds” hvor det 20 ugers snit er brudt op over det 50 ugers snit.

Dog er det værd at bemærke, at aktiekursen ligger meget højt placeret i forhold til de glidende gennemsnit lige nu og der er derfor – på den korte bane – risiko for, at aktien skal korrigere tilbage mod i første omgang det 20 ugers snit, der i skrivende stund ligger i kurs 310 kroner.

Alligevel holder jeg fast i, at Novo Nordisk aktien ligner en god teknisk købsmulighed på den lange bane.

Novo Nordisk-aktien på en ugegraf.

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Se mere på Peter Arendts side : www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel