Danske Bank rammer 8 års high

Udgivet: 21. juli 2015

Af Peter Arendt, professionel trader

Danske bank aktien rammer 8 års highDanske Bank aktien har kurs mod gammel kursrekord fra før finanskrisen i 250 kroner. Aktuel kurs er 208 kroner.
Danske bank aktien er brudt over psykologsike 200 kroner og er nu på det højeste kursniveau set over de seneste godt 8 år. Aktien har retning mod rekorden fra først i 2007 og er derfor i køb. Aktien koster i dag 208 kroner. Vi har mål for aktien i 250 kroner.

Handelsstrategi

Køb nu på bruddet op over 200 kroner med mål i 250 kroner. Læg tabs og salgsstop ind ved brud tilbage under under 180 eller 200 kroner – alt afhængig af din risikovillighed.
Teknisk analyse

Da vi sidst kiggede på Danske Bank aktien lå den i 144 kroner. Vores analyse sagde at målet for aktien lå i 200 kroner. Dette niveau har aktien nået og de 200 kroner er endda netop blevet brudt. Dermed har vi atter fået bekræftet den op-trend, der begyndte efter at aktien i september 2011 ramte et lavpunkt i 61,50 kroner.

Danske Bank-aktien
Danske Bank-aktien

danskebank

Med bruddet op over psykologiske 200 kroner ligger næste mål for aktien nu oppe ved gamle toppe omkring 250 kroner. Derfor har bruddet over 200 kroner frembragt et nyt signal til køb af aktien.

I nedadgående retning er der nu støtte til aktien i det gamle modstandsniveau på 200 kroner. Et brud her under vil være første spæde svaghedstegn. Herefter vil et eventuelt brud under 180 kroner vende trenden til ned og frembringe et signal til salg af aktien.

Dog forventer vi ikke at aktien skal gå i ned-trend lige foreløbigt. I stedet forventer vi at aktien skal op og prøve kræfter med gamle kurstoppe omkring 250 kroner.

De tekniske indikatorer bakker også op om en fortsat opstigning mod 250 kroner. Således ligger både RSI og MACD placeret over midten samtidig med at begge indikatorer udviser stigende tendens. Dette er netop tegn på en kraftigt op-trend der er tiltagende i styrke.

Ydermere ligger kursgrafen placewret godt over det 50 dages glidende gennemsnit og i den øvre del af et kraftigt stigende bollinger band. Dette bakker også op om at aktien er inde i en kraftigt op-trend – en op-trend der skal fortsætte.

Konklusion

Trenden er op og med mål i 250 kroner. Brud under 200 og herefter 180 kroner vil vende trenden til ned. Men de tekniske indikatorer signalerer fortsat optur mod 250 kroner.
arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer flere daglige, professionelle analyser af aktier, forex og afgrødepriser på sin side: www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel