God risk/reward på køb SAS aktien

Udgivet: 21. oktober 2015

Den 20. oktober 2015 af Peter Arendt, professionel trader

SAS aktien har gennem 2015 bevæget sig sidelæns i et meget snævert prisinterval. Teknisk er der spæde tegn på stigende momentum i aktien og det seneste års konsolidering, kan derfor være at betragte, som at aktien samler kræfter ind til en ny optur. Aktien er derfor i køb netop nu. Salgsstop kan lægges tæt og investeringen kan derfor fortages med en forholdsvis lille risiko, set i forhold til det opadgående kurspotentiale.

Køb nu med mål i 22 kroner. Suppler med flere aktier ved brud over 15 kroner. Læg salgs og tabsstop ved brud under 10,50.

Set over de seneste knap 3 år, har SAS aktien bevæget sig i et stort kursinterval fra støtte ved 8,50 kroner og op til modstand og top i 22 kroner. Det seneste år har aktien bevæget sig i et endnu mindre interval gående fra støtte i cirka 10,50 kroner og op til 15 kroner. Lige nu ligger aktien i midten af dette interval med en aktuel pris på 12,50 kroner. Et brud op over intervallets modstand i 15 kroner vil betyde at målet herefter ligger i 22 kroner. Et brud op over 15 kroner vil derfor frembringe et købssignal. Dog kan man godt argumentere for køb allerede nu, efter som de tekniske indikatorer peger op og derfor allerede nu signalerer at 15 kroner vil blive brudt.

sas

Derimod vil et brud under 10,50 kroner betyde, at målet ligger nede et sted mellem 5 og 8,50 kroner. Et brud under 10,50 kroner frembringer derfor et salgssignal. Køber du aktien nu og / eller på brud op over 15 kroner, anbefaler jeg derfor at du tager tab, hvis støtte nede ved 10,50 kroner bliver brudt.

Som nævnt udviser de tekniske indikatorer styrketegn. Efter at have været nede under midten i en kort periode er både RSI og MACD netop brudt tilbage over midten. Begge indikatorer har således skabt noget der ligner en bundformation. Dette er et tidligt signal til, at SAS aktien lige nu er i gang med at bunde ud. De tekniske indikatorer bakker derfor op om et snarligt brud over 15 kroner dermed også op om en bevægelse mod 22 kroner.

De tekniske indikatorer signalerer derfor køb af SAS aktien allerede nu.

KONKLUSION:

Med et køb nu til 12,50 kroner, et tabsstop i 10,50 kroner og et target i 22 kroner, er SAS aktien en god investeringscase lige nu = Risk/Reward (risiko for tab set i forhold til muligheden for gevinst) er god.

 

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer flere daglige, professionelle analyser af aktier, forex og afgrødepriser på sin side: www.minagro.dk

 

Del denne artikel