Uge 38 : Markedet er svagt

Udgivet: 20. september 2015

Det har været en særdeles volatil uge, og mange investorer har lidt hårdt. Især renteudmeldingen fra FED betød, at markedet reagerede voldsomt. Det på trods af, at direktør for den amerikanske centralbank Federal Reserve System, Janet Yellen, meddelte, at der ikke kommer nogen renteforhøjelse lige nu.

Når renten er lav, er det svært for de store fonde at retfærdiggøre, at der skal lægges penge i obligationer. Hvis renten til gengæld stiger, så vil pengene søge fra aktiemarkedet og over i obligationsmarkedet. Selvom Yellen ikke meldte om en renteforhøjelse, så faldt markedet dagen efter udmeldingen, og det hænger ifølge Hans-Henrik Nielsen sammen med, at markedet stadig frygter, at rentefohøjelsen blot er udskudt til lidt senere på året.

I ugens løb ramte C20 Cap en pris omkring 1080 som højeste niveau og lidt under 900 som laveste. Flere af Hans-Henrik Nielsens indikatorer i C20 Cap (blandt andet FH-indekset) viser tendens til en lille optur, men det bekymrer ham meget, at køberpresset alligevel ikke er større. Det tyder ifølge Hans-Henrik Nielsen på, at C20 Cap skal længere ned i den kommende tid – sandsynligvis vil C20 Cap, efter hans overbevisning, befinde sig mellem 900 og 950 om nogle uger.

Det betyder også, at Hans-Henrik Nielsen er meget lidt eksponeret i danske aktier i denne periode. Han har lidt Coloplast, Tryg Forsikring og nogle mindre positioner i andre aktier, men generelt har han kun 15% af sin kapital investeret langsigtet i aktier i øjeblikket.

Alt i alt er Hans-Henrik Nielsen ikke særlig optimitisk med hensyn til alle tre nordiske markeder, Danmark, Sverige og Norge.  Og det samme gælder det tyske marked.

Med hensyn til det amerikanske marked er tendensen også den samme. Der kom gode jobtal fra USA, men til trods for det, gik markedet sydover.

Det amerikanske S&P500-indeks har kørt sidelæns i meget lang tid, og så tog markedet en stor nedtur i august.  Ifølge Hans-Henrik Nielsen peger det amerikanske marked stadig temmelig kraftigt nedad. Køberne har mistet tiltroen til markedet. Det skyldes sandsynligvis uroen omkring Rusland, Kina og spørgsmålet om, hvornår den amerikanske rente skal stige. Folk ser simpelthen tiden an.

Det er Hans-Henrik Nielsens overordnede vurdering, at der er 60-70% sandsynlighed for, at markedet skal længere ned i den kommende tid. Det er svært at sige, hvor langt, men hvis C20 Cap begynder at skabe lavere bunde under 900, så er der virkelig grund til bekymring for markedet frem mod nytår, mener Hans-Henrik Nielsen.

hans-henrik-nielsen

Hans-Henrik Nielsen samarbejder med daytrader.dk. Han leverer flere daglige analyser af markedet og de store indekser via sin side: www.markettimer.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel