Uge 40: Markedet står i et vadested

Udgivet: 5. oktober 2015

Før Hans-Henrik Nielsen lavede ugens analyse, havde han et relativt positivt syn på markedet, men efter analysen sidder han nu tilbage med svagt negativt billede.

I slutningen af ugen kom der jobtal fra USA, og de var ifølge Hans-Henrik Nielsen ”mildets talt elendige”. Der var slet ikke skabt de job i USA, man havde forventet, og markedet tog en ordentlig tur ned. Men siden har det arbejdet sig stille og roligt op igen.

C20 Cap viser en kileformation i øjeblikket på dagsgrafen. Cyklusindikatoren viser ifølge Hans-Henrik Nielsen, at der snart bør komme en optur, men eftersom alle de store indekser i verden peger ned, så får C20 meget svært ved at skyde opad ved egen kraft. Hans-Henrik Nielsen understreger, at der helt sikkert kommet et brud ud af den nuværende kileformation, og at et sådan kilebrud plejer at være en rigtig god indikation om, hvor markedet skal hen. Han vil dog se de næste 2-3 dage af den nye uge an, før han rigtig vil spå om en retning.

Hvis resten af verden var positiv, så ville han tolke tegnene i C20 Cap som positive, men nu har han en svag tendens til at tro lidt mere på nedtur, end på optur.

Det norske indeks er på samme måde lidt bekymrende, ifølge Hans Henrik Nielsen. Også her bliver det afgørende at se, hvd der sker i de næste dage. Med hensyn til norske aktier, har han særligt kig på det norske selskab DNO International (DNO), der kunne være en mulig købskanidat, når markedet begynder at vise styrke igen.

Der er ikke en kileformation i det svenske marked. I stedet er der, ifølge Hans-Henrik Nielsen, en mere klar nedadgående trend. Det samme viser hans indikatorer. Der har været et såkaldt death cross i det svenske indeks for nogle uger siden, hvor de lange gliende gennemsnit krydsede hinanden. Det er naturligvis ildevarslende, men man skal ikke bare sælge på et death cross, for så kan man, ifølge Hans-Henrik Nielsen, komme meget galt afsted. Der er ikke nogen kraftigt statistisk belæg for, at man bare kan sælge på et deathcross.

Med hensyn til DAX, så er Hans-Henrik Nielsens cyklusindikatorerne fuldstændig i bund, og der er en nedadgående trend i markedet. Måske er der skabt en bund i markedet ved de seneste store dyk, men hvis DAX bryder ned igennem det gulv, så frygter Hans-Henrik Nielsen, at der skal skrælles 1000 point mere af DAX, svarende til ca. 10% mere. Det er en voldsom nedtur.

I DOW ser man også en kileformation ligesom i det norske og svenske indeks. Markedet faldt meget efter jobtalene, men kom igen med en flot sigtning. Da nyhederne kom, troede man, at det amerikanske marked skulle igennem støttepunkterne nedad, men det skete ikke. Det skyldes ifølge Hans-Henrik Nielsen, at investorerne begyndte at regne med, at renten alligevel ikke skal stige igen, og så bliver de negative nyheder pludselig opfattet som positive.

Hans-Henrik Nielsen har desuden hørt rygter om yderligere Q/E fra USA – altså endnu mere opkøb af obligationer for at holde renterne nede. Men ifølge Hans-Henrik Nielsen stopper effekten af Q/E stille og roligt jo mere man sætter i gang.  Til sidst kan man frygte, at det går op for folk , at USA er ved at bruge det sidste våben de har, og når investorerne ser, at det ikke  længere virker helbredende på markedet, så frygter Hans-Henrik Nielsen, at der kan opstå ”panik ved udgangen”. Det ser vi dog ikke endnu. Man kan også tolke DOW-grafen som om, at markedet er ved at finde en bund. Under alle omstændigheder vil de næste dage sandsynligvis give en god indikation af, hvor markedet skal hen.

hans-henrik-nielsen

Hans-Henrik Nielsen samarbejder med daytrader.dk. Han leverer flere daglige analyser af markedet og de store indekser via sin side: www.markettimer.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel