Sådan kan du handle Bitcoins

Udgivet: 2. november 2017

Den virtuelle mønt, Bitcoin, er helt ustoppelig. I disse dage har møntfoden igen slået ny all time-high i en kurs over 7000 USD, og dermed er prisen steget over 600% alene i år. Til sammenligning er det store amerikanske aktieindeks Dow Jones ”kun” steget knap 19% i samme periode.

Priseksemplerne er fra den 2. november 2017.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Havde man derfor investeret 10.000 kroner i Bitcoins ved årsskiftet 2017, ja, så havde man den 2. november 2017 været omkring 70.000 kroner rigere. Endnu mere vanvittigt bliver det, hvis man havde købt bitcoins i starten af 2010. Dengang kostede en bitcoin 0,0025 USD. Hvade du købt bitcoins for 40 USD, kunne du derfor have købt 16000 Bitcoins med datidens priser. I dag er prisen på én bitcoins omkring 7000 USD, så du ville have Bitcoins for 112 millioner USD eller 715 millioner kroner!

Mange deltagere i Tradingeksperimentet har spurgt, hvordan de kan handle Bitcoins hos Saxo Bank eller Markets.

Og det er faktisk muligt at spekulere i prisudviklingen på Bitcoins på begge handelsplatforme.

Hos Saxo Bank skal man for eksempel kigge efter kontrakten ”Bitcoin Tracker EUR XBT Provider – ETN”. Denne kontrakt er en såkaldt Exchange Traded Note, der følger kursudviklingen på Bitcoins. Prisen for at handle denne kontrakt, er den samme som, hvis du handler en helt almindelig aktie. Der er tale om en kontrakt på den svenske børs, der handles euro. Det vil sige, at du betaler en kurtage på 0,1% eller mindst 6,65 EUR for at foretage handlen. Derudover betaler du vekslekursen.

Der er ingen gearing på denne kontrakt. Du taber eller vinder den procentmæssige ændring i kursen.

En ETN beskates ligesom CFD’er efter lagerprincippet. Det kan du læse mere om her.

Hos Markets kan du handle Bitcoins i amerikanske dollars. Kontrakten hedder Bitcoin (USD), og der er tale om en CFD-kontrakt, der er gearet med 5. Det vil sige, at du ”satser” 5 x kursens bevægelse. Satser du for eksempel 10.000 kroner og stiger papiret dernæst 5%, så har du tjent 2500 kroner i stedet for blot 500 kroner. Omvendt kan du naturligvis også tabe pengene, hvis kursen går imod dig.
Hos Markets betaler du ved Bitcoin en dag til dag rente på køb og salg på 0,25%, og der er en initialmargin på 20%. Det vil sige, at hvis du åbner en position på 10.000 kroner, så skal du have mindst 2000 kroner på kontoen.

Hvis du vil vide mere om Bitcoins og kryptocoins helt generelt, så kan du læse vores lynguide her.

Oversigt over artikler om kryptovaluta:

>>> Handelsplatform til at handle kryptovaluta
>>> Daytrader.dk's foretrukne kryptovaluta
>>> Bitcoin eller Ethereum?
>>> Køb Ripple (XRP)
>>> Køb Ethereum (ether)
>>> Køb NEO
>>> Forstå bitcoin på 5 minutter
>>> Invester i kryptovaluta via profitable tradere
>>> Køb bitcoin - sådan gør du
>>> Køb Stellar Lumens
>>> Køb Bitcoin Cash
>>> Køb Ethereum Classic (ETC)
>>> Køb Cardano ADA
>>> Køb EOS
>>> Køb DASH
>>> Kryptotrader viser vejen: 330% aflast i kryptovaluta


Kursen på Bitcoin
image_pdfimage_print
Del denne artikel