341% i afkast. Ung fyr scorer daytrader-præmien. Læs, hvad han satsede på.

Udgivet: 25. november 2019

Med et afkast på hele 341% uddelte 21-årige Frederik Nikolajsen i den grad lussinger til resten af daytrader-gruppen under Børsens Aktiespil, der blev afsluttet i sidste uge. Med det flotte afkast fik den unge aarhusianer en samlet tredjeplads blandt de 52.000 deltagere under Aktiespillet, og han blev samtidig vinder af daytrader-gruppen med en præmie på 4000 kroner.

Vinderen, Frederik Nikolajsen

Til daglig læser Frederik Nikolajsen erhvervsøkonomi på Aarhus BSS, og han drømmer naturligt nok om at beskæftige sig med investering, når han engang bliver færdig med studierne. Frederik Nikolajsen smøgede derfor straks ærmerne op, da han hørte om Børsens Aktiespil i samarbejde med Alm. Brand Bank.

Jeg planlagde at deltage i aktiespillet allerede en måned før selve spillet startede. Det var mest for hyggens skyld, men naturligvis også, fordi jeg ville se, hvor højt jeg kunne nå. Jeg har handlet aktier i omkring 3 år. Jeg startede stille og roligt, men lægger efterhånden mere og mere arbejde i handlerne. Jeg har været medlem af Facebook-gruppen ”Danske daytradere – den hårde kerne” i et halvt års tid og også læst om teknisk analyse på daytrader.dk, hvilket har hjulpet mig en del.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Hvad var din strategi i forbindelse med Aktiespillet?

Da man kun havde et par måneder til rådighed i Aktiespillet, var jeg klar over, at man kun kunne vinde med en høj risiko, der kunne føre til et højt afkast. Min plan var derfor at investere i ”high risk” aktier, og helst kun 1 aktie ad gangen.

Jeg begyndte, så snart spillet startede med at få købt mig ind i virksomheden Thin films, da de som jeg husker, havde skaffet en kapital-indsprøjtning. Det så jeg som en mulighed for en god stigning, da de havde haft store fald og havde relativt lav værdi i forvejen.

Hvordan valgte du generelt dine aktier i aktiespillet?

Den svenske aktie Thin Film Electronics på en dagsgraf.

Ret ofte screenede jeg markedet på både dag og uge charts i forhold til højeste stigninger og største fald. Derefter valgte jeg en masse virksomheder ud, som jeg undersøgte i forhold til nyheder, facebookgrupper, debatsider som stocktwits.com og forskellige finanssider som Yahoo finance. Her læste jeg især kommentarer til aktien fra privatpersoner. Jeg har altid lyttet meget til andre, når jeg ser på forskellige aktier. Mange har utrolig stor indsigt i virksomheden og markedspotentialet. Her handler det dog meget om at kunne skelne mellem disse personer og folk som bare prøver at få folk til at købe eller sælge, og dem findes der utroligt mange af. Det synes jeg dog selv, jeg er meget god til.

Hvilken handel var du mest stolt af under aktiespillet?

Helt klart Agile Therapeutics Som også var grunden til at jeg endte nr. 3 samlet. Den steg med flere hundrede procent. Men jeg er dog også ret stolt af mine handler med Thin films, Fuelcell og TargetEveryOne ud af de 10 aktier, jeg har haft fat i. Ved Fuelcell og TargetEveryOne opnåede jeg dog ikke gevinst i spillet, men de steg begge over 100% senere hen, hvilket har gjort mig lidt mere sikker på min måde at gribe det an på, selvom det handler meget om held.

Var du nervøs under spillet, og i så fald hvordan mærkede du det?

Jeg var faktisk meget nervøs, da jeg havde omkring 750.000 kroner. Jeg var nr. 1 i daytrader.dk-gruppen, og konkurrenterne var tæt på. Dette var dog også med til at jeg fik købt for omkring 250.000 kr i Agile Therapeutics, og senere hen for 500.000 ekstra, hvilket endte med at blive en god gevinst.

Jeg havde dog mange problemer efterfølgende med at beslutte, om jeg skulle gå efter at blive nr. 1 samlet, og her måtte jeg opveje præmien på de 4000 kr. i daytrader.dk-gruppen, som jeg følte mig relativt sikker på, eller skulle jeg gå efter hovedpræmien på de 250.000 kr. men stor sandsynlighed for så at tabe det hele. Men da jeg var omkring 900.000 kr. i afkast bag nr. 1, så jeg valgte at spille sikkert ved at sælge alle aktier i Agile, og lade de sidste 2 uger gå uden en investering, hvor jeg dog stadig ledte efter en mulig vinderaktie. Den fandt jeg dog aldrig.

Hvordan adskiller din strategi sig i aktiespillet fra din almindelige handel?

Det adskiller sig en del. Men jeg har sådan set altid fokus på stemningen og andre folks synspunkter, om det er noget jeg tror på, samt de fundamentale forhold. Det er vigtigst for mig. Teknisk analyse og makroforhold er også et synspunkt jeg ligger vægt på, men for mig er det dog meget forskelligt fra aktie til aktie, hvad der er vigtigt at fokusere på. Jeg satsede dog meget med høj risiko i aktiespillet, hvilket gav pote i sidste ende. Det gør jeg ikke på samme måde ved mine almindelige handler. Dog sætter jeg altid omkring 1/10 af min portefølje i risiko-aktier, hvor jeg blandt andet har haft et frimærke i både Agile Therapeutics og TargetEveryOne, hvilket begge har givet lidt overskud. Ellers er jeg relativt langsigtet i resten.

Har du et godt råd til aktiehandlere i den virkelige verden?

”Hvis man skal være heldig, er man nødt til at opsøge heldet”. Sådan tænker jeg, og det synes jeg er et godt råd. Det handler meget om at ramme de rigtige tidspunkter, og det gør man kun ved at sætte sig meget grundigt ind i casen, læse holdninger til aktien (hvad gør din nabo). Er det noget man tror på, og hvordan ligger markederne generelt i forhold til fremtidig udvikling. I sidste ende skal man dog også være heldig, når man forsøger sig med disse høj-risikoaktier.

Hvad er dine ambitioner med din aktiehandler?

Jeg har store ambitioner om at komme til at arbejde med investering efter jeg er færdiguddannet. Derudover selvfølgelig at blive ved med at generere overskud og dertil få meget mere viden og lærdom, som vil kunne bruges fremadrettet.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Har du et godt tip til en aktie lige nu?

Jeg synes Lipidor er meget spændende lige nu, den kan give en god gevinst på kort sigt. Ellers har jeg været i Avance Gas over noget tid, som tip fra Helge Larsen. Den tror jeg også vil få yderligere stigninger på længere sigt.

Hvor tror du, at aktiemarkedet generelt skal hen i de næste 6 måneder?

Jeg tror, at Trump vil gøre alt for, at markedet skal ligge i top til valget næste år, da det vil give ham meget bedre chancer. Det er en af de store grunde til, at jeg forventer, at aktiemarkedet skal op over de næste 6 måneder.

Grafen for Agile Therapeutics Inc. Som det ses er aktien høj-volatil.
image_pdfimage_print
Del denne artikel