Nu bliver det let at handle krypto med dansk platform

Af Udgivet: 3. marts 2022

Min ven købte en Bitcoin i 2016, men han har glemt sin key til sin wallet”. Har du også hørt en sætning a la den i din omgangskreds? Sætningen emmer af ærgrelse. Men det er slut nu. Mandag d. 14. februar blev kryptovaluta-platformen Lunar Block lanceret, og her skal man hverken bruge keys eller oprette en wallet for at tilgå sin kryptovaluta. Den danske platform har store ambitioner om at blive den nemmeste måde at handle med kryptovaluta for danske tradere og investorer.

Kryptohandel vinder mere og mere frem i verden og i Danmark – særligt blandt den yngre del af befolkningen. Ifølge en ny undersøgelse fra YouGov har 17% af alle danskere mellem 18 og 30 år købt kryptovaluta. Tidligere har danske investorer kunnet handle krypto i form af certifikater og CFD’er hos fx Nordnet og Saxobank, men primært på udenlandske platforme har man haft mulighed for at handle direkte med kryptovalutaer. Det ændrer sig nu, for med lanceringen af Lunar Block kommer den første, store danskbaserede platform, hvor der kan handles direkte med kryptovalutaer.

På platformen kan man handle de fem største typer af kryptovalutaer: Bitcoin, Ether, Cardano, Polkadot samt Dogecoin, og endnu flere valutaer er på vej! Hos Lunar Block er gebyret desuden helt fast og gennemskueligt, 1% for pro kunder og 2,5% for andre kunder.

Lunar Block, bitcoin, handel, kryptovaluta, handle med kryptovaluta

Hvordan handler man på Lunar Block?

Ønsker man at handle på platformen, skal man først downloade Lunar Bank-appen. Her opretter man en almindelig bankkonto med nemID eller mitID, og derefter finder man “Krypto” under services. Da handel med kryptovaluta er forbundet med store risici, skal alle brugere gennemføre en test, som beviser, at man forstår det basale ved kryptohandel.

Oprettelsen er gratis og sker hurtigt  og effektivt – inden for 5 minutter er man klar til at handle.

Læs vores anmeldelse af Lunar Block

Nemmere indberetning til skat og udbetaling til bankkonto

Det har længe været en udfordring for danske investorer at navigere i skattereglerne for beskatning af gevinster fra handel med kryptovaluta. I perioden 2015-2019 har Skattestyrelsen identificeret 16.000 virksomheder og personer, som har foretaget handler med kryptovaluta – ud af disse har 67% ikke været oplyst korrekt til Skat. Om de danske skatteregler siger Ken Villum Klausen, stifter og adm. direktør i Lunar:

Det er et problem både for dem, der køber og sælger kryptovaluta og for Danmark, at forbrugerne enten ikke ved, hvordan man indberetter skat korrekt eller snyder på vægten. Derfor stiller vi digitale guides og værktøjer til rådighed, der skal bekæmpe det problem, og vil meget gerne samarbejde med Skat om at finde fremtidens løsning.”

Helt konkret betyder det, at brugere af Lunar Block i slutningen af året får en oversigt over deres handler tilsendt samt en guide til, hvordan man indberetter tab og fortjeneste til skat.

Mange krypto-tradere og -investorer er stødt på udfordringer, når de ønsker at få udbetalt penge fra kryptovaluta-konti til deres danske bankkonto. Også her adskiller Lunar Block sig ved, at brugere nemt kan få udbetalt sit indestående fra Lunar Block til deres konti i Lunar Bank.

Sikkerhed

Det er nemt at komme på appen, men man skal stadig være varsom, når det kommer til handel med de nye digitale valutaer. Bitcoin og andre kryptovalutaer er et vildt marked, som mange gerne vil ind på, og som mange gerne vil holde sig langt fra. Det er forbundet med store risici og er helt ureguleret af stat og centralbanker. Det er Det Vilde Vesten og et Slaraffenland på én og samme tid.

Udenlandske handelsplatforme kan også føles usikre, og vi har desværre også set talrige eksempler på, at kryptobørser er blevet hacket eller gået konkurs. Et af de seneste eksempler er fra december 2021, hvor hackere stjal aktiver for knap en mia. danske kroner fra kryptobørsen Bitmart.

Lunar Block har investeret mange ressourcer i at gøre deres platform så sikker som muligt. Den danske platform har bl.a. vurderet flere forskellige finansielle samarbejdspartnere til at opbevare brugernes kryptovaluta og har valgt nogle med høj sikkerhed.

Lunar satser på fremtiden

Ken Villum Klausen, stifter og adm. direktør i Lunar, siger: Kryptovaluta og blockchain er en del af fremtiden, når det gælder penge, og vi tager forbrugerne seriøst, når de søger mod nye muligheder. I vores nye selskab, Lunar Block, arbejder vi med tendenser inden for blockchain, web3 og metaverset, og første skridt er direkte køb og salg af krypto.”

Lunar Block er seneste skud på stammen hos fintech-virksomheden Lunar Group, der i sommeren 2021 hentede 1,56 mia. DKK hjem fra en investeringsrunde for at cementere deres plads i markedet, som en af de mest progressive og hastigt voksende banker i Norden. Med i runden var bl.a. det danske investeringsselskab Heartland, svenske Kinnevik og kinesiske Tencent.

Hvad Lunar Block har i ærmet bliver spændende at følge, når de i løbet af 2022 lancerer flere blockchain-produkter og services. Du kan komme med på første del af rejsen ved at prøve Lunar Blocks handelsplatform for kryptovaluta her:

image_pdfimage_print
Del denne artikel