”Åh min gud! Det kan ikke ske!” Olieprisen falder under nul!

Udgivet: 20. april 2020

”Åh min gud! Det kan ikke ske!”

Sådan lyder det i nedenstående video, hvor den professionelle trader Larry Pesavento mandag aften (dansk tid) er ved at gennemgå kursudviklingen på olie, da han pludselig opdager, at den falder til under 0 dollars!

Mandag aften, dansk tid, blev verdensmarkedet nemlig ramt af endnu et ekstremt chok. Den toneangivende oliekontrakt i USA er gået under nul dollars for første gang i verdenshistorien.

Det betyder i realiteten, at man skal betale for at komme af med sin olie. Prisen på olie er ramt af to onder: Først og fremmest af coronakrisen, der har sat forbruget af olie i stå. Men samtidig simrer der også en handelskrig mellem de store de olieeksporterende lande.

I nedenstående video er den professionelle amerikanske trader Larry Pesavento ved at gennemgå olien-prisen, da han pludselig ser den gå under nul. Larry Pesavento har været trader siden 1967, og som du kan høre i videoen, så nægter han i første omgang at tro på, hvad han ser på sin skærm.

Hvis man tror på, at olieprisen skal op igen, kan man købe f.eks. købe Crude Oil-kontrakter på handelsplatformen Markets. eller kontrakten Oil hos f.eks. eToro Det er dog vigtigt at forstå, hvordan kontrakterne er opbyggede. Der er nemlig forskel på spotprisen (der ikke ligger på nul), og de såkaldte future-priser, og hvis man holder kontrakterne i for lang tid, bliver evt. stigninger spist af de såkaldte rollover-omkostninger. Læs evt. mere her.

I nedenstående video forklarer Larry Pesavento mere om, hvorfor olien er faldet under nul dollars. Hvis man tror på, at olieprisen skal op igen, kan man købe f.eks. købe Crude Oil-kontrakter på handelsplatformen Markets. eller kontrakten Oil hos f.eks. eToro Det er dog vigtigt at forstå, hvordan kontrakterne er opbyggede. Der er nemlig forskel på spotprisen (der ikke ligger på nul), og de såkaldte future-priser, og hvis man holder kontrakterne i for lang tid, bliver evt. stigninger spist af de såkaldte rollover-omkostninger. Læs evt. mere her.

 

image_pdfimage_print
Del denne artikel