Dollarkursen skal fortsat i 9 kroner

Udgivet: 22. juni 2022

Af Peter Arendt, minagro.dk

Dollarkursen har været stærk på det seneste overfor blandt andet danske kroner. Det skyldes, at investorer under disse usikre tider, er begyndt at søge imod sikkerhavn. Det være sig blandt andet i kontanter og i den forbindelse er dollaren både en måde at gå i kontanter på, samtidig med at dollar er at betragte som sikker havn, når krisen kradser ude på de finansielle markeder.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Anbefaling:

Aktuel kurs: 7,06

Dollarkursen gik endegyldigt i op-trend overfor danske kroner med bruddet over modstand i kurs 6,35. Bruddet frembragte et købssignal på dollar med efterfølgende mål oppe ved toppe fra sidste år i 7 kroner. De 7 kroner blev brudt forleden og næste tekniske mål for dollar ligger nu helt oppe ved 9 kroner. Salgs- og tabsstop for et spekulativ køb vil kunne sættes ved brud under kurs 6,65.

[Valuta kan handles via handelsplatformen Markets. Hvis din handelsplatform ikke tilbyder dollar mod krone, kan du også handle dollar mod euro, da danske kroner følger kursen på euro]

Teknisk analyse

I indeværende uge har dollarkursen været oppe og teste et vigtigt top- og modstandsniveau, der indtil videre er blevet afvist. Det får mig dog ikke til at ændre på min forventning om at dollarkursen har retning op imod 9 kroner.

Sidste år brød dollarkursen over et vigtigt top- og modstandsniveau ved 6,35 kroner. Efterfølgende udviklede der sig et sidelæns handelsinterval. Intervallet gik fra en kurs ved 6,65 kroner og op til 6,88 kroner.

I skrivende stund handler dollarkursen til 7,07 kroner. Dermed fastholder dollarkursen bruddet over intervallets modstandsniveau ved 6,88 kroner. Ydermere så fastholder dollarkursen det afgørende brud op over det psykologiske niveau i 7 kroner. Med dette brud har vi fået et tegn til, at næste mål for dollarkursen nu ligger oppe ved niveauer fra år 2000 ved 9 kroner.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Selvom dollarkursen sætter sig her hen imod ugens afslutning, så peger det generelt set fortsat opad for den store valuta. Det peger også fortsat opad i de tekniske indikatorer, der udviser et kraftigt stigende momentum i opadgående retning. Derfor bakker de tekniske indikatorer også op om at dollarkursen – som minimum – skal op imod de førnævnte 9 kroner. Jeg holder derfor fast i min anbefaling om køb af doller.

I nedadgående retning er der støtte for den igangværende op-trend, som dollarkursen bevæger sig i overfor danske kroner ved kurs 6,90. Det vil sige, at bliver dette støtteniveau brudt, hvilket jeg ikke forventer, så vil trenden vende til ned igen.

Dollars mod danske kroner på en ugegraf

 

Peter Arendt er professionel trader fra minagro.dk. Peter samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Peter Arendt tilbyder også coaching for nye investorer og tradere, som gerne vil lære mere om, hvordan de kan optimere deres portefølje og håndtere risikostyring bedre. 

Del denne artikel