En hårsbredde fra nyt køb i olie

Udgivet: 3. februar 2017

Af Peter Arendt, professionel trader

Efter 2 måneders sidelæns dans kan brent oil nu være klar til næste store prishop. Således banker brent lige nu hovedet imod intervalmodstand. Det tegner til et brud indenfor de kommende dage og dermed et nyt signal til køb. Man kan godt købe allerede i dag, da der er god mulighed for et tæt tabsstop og et fint opadgående profitpotentiale.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Handelsstrategi

Jeg har været i køb på olie siden den 16. november til en pris på 46,65. Netop nu er brent købsaktuel igen – alternativt kan du vente med køb til brud over 58,40 dollar. Målet ligger oppe i 70 dollar og tabs- og salgsstop kan lægges ret tæt lige under 52,80 dollar. Jeg har i den forbindelse flyttet salgsstoppet op for min long til 52 dollar, for at sikre profitten i min seneste købsanbefaling.

Teknisk analyse

På både kort og lang sigt er pristrenden for råolie for nyligt vendt til op. Således har brud over gammel modstand i 55 dollar frembragt en større bundformation, der i tekniske termer betegnes en Skulder Hoved Skulder bund.

Denne bundformation signalerer, at prisen for brentolie nu har mål i omegnen af 70 dollar.

I knap 2 måneder har brent bevæget sig forholdsvis stabilt til siden i et interval gående fra bund og støtte i 52,80 til top og modstand i 58,40. Lige nu er brent på vej mod test af intervallets modstandsniveau i 58,40 dollar. Hvis modstand bliver brudt, vil der først for alvor være et loft for prisen oppe omkring 70 dollar.

Det 20 ugers gennemsnit er brudt over det 50 ugers gennemsnit og der er således fremkommet et golden cross. Dette er et langsigtet styrketegn. På basis af ugegrafen er både RSI og MACD stigende og over midten, hvilket også signalerer yderligere optur.

De tekniske indikatorer bakker derfor op om køb af brent.

I nedadgående retning vil brud under støtte i 52,80 være tegn til, at brent skal svækkes yderligere i pris. Brud under 52,80 vil derfor frembringe et salgssignal.

Brent på ugegraf
Brent på ugegraf

arendt-mini

Denne analyse blev første offentliggjort på minagro.dk. Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Se mere på Peter Arendts side : www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel