Guld oplever den perfekte storm

Udgivet: 16. november 2021

Det har været et lidt hårdt halvår for de investorer og tradere, der er eksponeret mod guldprisen. Men nu ser der for alvor ud til at ske noget i det ældgamle metal, der lige nu oplever den perfekte storm.

Det aktuelle spring i prisen på guld kommer efter, at USA’s inflationstal i sidste uge nåede et skræmmende højt niveau på hele 6,2% på året. Inflation betyder i korte træk, at værdien at et lands møntfod udhules, så varer og tjenesteydelser pludselig koster mere og mere for landets borgere.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

I den situation er der tradition for, at investorerne flygter over i guld, fordi guld i tusindvis af år har bevaret en vis værdi. På det måde bør alt nu være sat op til den perfekte storm i guld.

Det er dog aldrig helt ukompliceret at investere i guld eller spekulere i guldprisen, for guldprisen udvikler sig aldrig helt som man tror – også på de tidspunkter, hvor økonomien ellers burde tale for en høj guldpris.

Men i disse dage ser det altså omsider ud til, at guld har fundet kræfterne igen. Det sker efter, at guld toppede i en pris på over 2000 USD midt under førse bølge af coronakrisen i sommeren 2020, hvorefter prisen faldt igen.

I skrivende stund ligger prisen på guld på ca. 1870 USD per ounce. Det interessante ved netop det niveau er, at kursen dermed har brudt to såkaldte tekniske niveauer, nemlig en triangle-formation og et horisontalt modstandniveau. Begge dele i området omkring 1800-1835 USD.

I skrivende stund ligger prise på guld lige over 1870 USD. Som det ses har prisen i de seneste dage brudt flere tekniske niveauer.

Spørgsmålet er så, hvor langt prisen mon nu skal op. I første omgang er der modstand i kurs 1900 USD samt 1950 USD og så igen omkring 2000 USD. Hvis prisen kommer op over 2000, er der dermed skabt en enorm teknisk formation kaldet cup-and-handle, der rækker helt tilbage til 2011. Hvis dette sker, forventer tekniske tradere, at prisen kommer langt højere op. Vi er dog fortsat et stykke fra dette spændende tekniske niveau.

Hvordan kan man som privat person spekulere i prisen på guld:

  1. Du kan trade i gearede positioner hos guld hos mange handelsplatforme. F.eks. Markets.com. Her skal du finde kontrakten kaldet ”gold”. Den er gearet 1:20, hvilket betyder, at din gevinst bliver ganget med tyve. Det gør dit evt. tab dog også.
  2. Du kan købe en guldmine. For eksempel en af verdens største guldminer kaldet Barrick Gold. Aktien stiger typisk, når prisen på guld stiger.
  3. Du kan købe en ETF i guldminer. Den største hedder GDX, men den er amerikansk, så den kan mange danskere ikke købe. Ellers se alternativt på L&G Gold Mining UCITS ETF.
  4. Køb fysisk guld, f.eks. guldmønter hos Vitus guld eller Nyfortuna

 

image_pdfimage_print
Del denne artikel