Køb Polkadot (DOT) – Guide

Udgivet: 28. oktober 2021

Polkadot (DOT) er en af ​​de hurtigst voksende kryptovalutaer og med sit karakteristiske navn vækker den nysgerrighed hos mange kryptoinvestorer. I denne guide forklarer vi, hvad der gør Polkadot unik, og hvordan du nemt kan investere i kryptovalutaen via en reguleret og sikker handelsplatform.

Alle blockchains under samme paraply

Polkadot blev lanceret i 2016 af Gavin Wood, en af ​​Ethereums medstiftere og skaber af Ethereums programmeringssprog, Solidity. Wood forlod Ethereum delvist, fordi han følte, at projektet ikke gjorde nok for at opfylde løftet om blockchain-teknologi i forhold til at være et fuldt decentraliseret økosystem. Wood mente således, at Ethereum var blevet et netværk i mængden, der konkurrerede om dominans blandt alle blockchains.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her
Gavin Wood (i midten) sammen med Polkadots medstifter Robert Habermeier og Peter Czaban.

Det problem som Wood så var, at det nuværende landskab af blockchains var fragmenteret med flere uafhængige blockchains, fuldstændig isoleret fra hinanden. Der var ingen effektiv måde for disse blockchains at kommunikere med hinanden, for eksempel at dele data, transaktioner eller udveksle.

Polkadot arbejder på at løse disse problemer ved at tillade enhver blockchain at kommunikere med hinanden under en stor, decentral Polkadot-paraply.

Polkadots vision er, at alle andre blockchains skal kunne kommunikere med hinanden via Polkadot-netværket.

The Internet of Blockchains

Ligesom internettet forbandt alle computere til hinanden, er Polkadots vision at være et netværk, der forbinder alle blockchains. Derfor bliver Polkadot ofte kaldt “The Internet Of Blockchains”.

Polkadot projektet vil forsøge at opnå målet igennem:

  • Relaychain, som laget, der udgør kernen i netværket og som fungerer som bogholder for alle netværkets transaktioner.
  • Parachains, som er det andet lag. Dette består af individuelle blockchains, der er forbundet parallelt, deraf navnet Parachains. Parachains tillader flere blockchains at køre samtidigt, hvilket gør blockchain skalerbar og øger transaktionshastigheden.
  • Bridges, som Polkadot vil bruge til at oprette forbindelse til etablerede blockchains som Ethereum og Bitcoin ved at skrive såkaldte break-in og break-out smart kontrakter. Dette gør det muligt for disse blockchains at kommunikere med Polkadot-netværket.
Parachains laget tillader flere blockchains at køre samtidigt, hvilket gør Polkadot skalerbar og øger transaktionshastigheder.

Polkadot tilstræber således at opbygge et multichain-univers, hvor flere blockchains kan eksistere samtidigt og fungere sammen, på samme måde som internettet forbandt alles computere fra midten af ​​90’erne.

Indtil videre har udviklerne formået at implementere de vigtigste dele af deres planer, selvom platformen stadig er under udvikling. Lige nu er de i fasen med at udrulle Parachains. Du kan læse mere om Polkadots vision og udviklingsstadier på Polkadots hjemmeside.

Herunder kan du se en video, som pædagogisk forklarer, hvordan Polkadot fungerer:

Hvad er kursen på Polkadot?

På grafen nedenfor kan se se Polkadots (DOT) nuværende kurs.


Hvor kan jeg købe Polkadot (DOT)?

Du kan købe Polkadot (DOT) på en lang række platforme verden over. En af disse er den regulerede handelsplatform Markets.com, hvor man kan handle Polkadot i form af en finansiel kontrakt. Markets er hjemmehørende på Cypern men godkendt som broker i Danmark og er dermed omfattet af EU’s finansielle love eksempelvis den vigtige indskudsgaranti. Der ligger en ikke uvæsentlig sikkerhed i, at platformen er godkendt efter EU regler, hvilket typisk ikke er tilfældet for de mange andre uregulerede og rendyrkede kryptohandelsplatforme/børser.

Når man handler Polkadot hos Markets i form af en finansiel kontrakt (en CFD), som er i øvrigt er gearet 1:2, ejer man ikke den underliggende kryptovaluta. I stedet får man del i den kursudvikling, som finder sted i kryptovalutaen i den perioden man ejer kontrakten. Eftersom kontrakten er gearet 1:2 vil værdien af Polkadot CFD´en stige dobbelt så meget som værdien af Polkadot. Om omvendt, hvis Polkadot kryptoen falder, vil CFD´en tilsvarende falde dobbelt så meget i værdi. Fordelene ved at handle kryptovaluta som finansiel kontrakt i stedet for CFD belyses nærmere nedenfor.

Den korte video nedenfor viser, hvordan man handler bitcoins hos Markets. Bitcoins handles dog uden gearing. Princippet er dog det samme for andre kryptovalutaer eksempelvis Polkadot.

Åben en konto hos Markets, så du kan handle Polkadot eller andre kryptovalutaer.

Fordele ved at købe Polkadot (DOT) som CFD

At handle en kryptovaluta som Polkadot som en CFD-kontrakt har flere fordele. På den ene side behøver man ikke sætte sig ind i, hvad det vil sige at have en wallet til opbevaring af kryptovaluta og de andre tekniske detaljer, der følger af, at man faktisk ejer kryptovaluta. Man har også mulighed for at handle på en reguleret handelsplatform, som er omfattet af EU’s finanslovgivning. Dette giver dig som investor nogle væsentlige rettigheder. Hvis eksempelvis den handelsplatform man handler igennem går konkurs eller kommer i økonomisk uføre, ved man på forhånd, at man er dækket af en indskydergaranti på op til 20.000 euro. På de uregulerede kryptovalutabørser, hvor man faktisk handler med – og ejer – kryptovalutaen, har man ikke denne form for sikkerhed.

Et andet problem er, at især de uregulerede kryptovalutabørser kan blive udsat for at blive hacket, hvilket betyder en risiko for, at man som kunde kan miste sine penge. I 2014 blev den dengang største bitcoin-børs i verden, Mt. Gox, hacket og næsten 460 millioner dollars af kundernes penge forsvandt i luften. Siden er flere børser blevet hacket. Senest gik den sydkoreanske Youbit-børs konkurs efter at hackere stjal værdier for omkring en halv milliard dollars.

Hvis man ikke skal bruge selve kryptovaluaten fx DOT til noget, men bare gerne vil have del i kryptoens kursudvikling, kan vi ikke anbefale at købe “ægte” DOT på en kryptovalutabørs. Man får nøjagtig samme værdistigning med en finansiel kontrakt (korrigeret med gearingsniveauet fx 1:2), som følger kursen på det underliggende krypto – uden at udsætte sig selv for de risici, der er forbundet med handel på en ureguleret kryptobørs.

Hvad koster det at købe Polkadot (DOT) som kontrakt?

Når du køber Polkadot (DOT) gennem Markets.com, er den primære handelsomkostning forskellen mellem købs- og salgsprisen, som kaldes spreadet. På skærmbilledet nedenfor kan du se, hvor meget spreadet normalt er i DOT:

Spreadet ses i midten af billedet som forskellen mellem købs- og salgsprisen.

Hvis man ejer kontrakten i længere tid, vil der som følge af gearingen tilkomme en dag-til-dag rente, som du kan se under fanen Key Statictics, når Polkadot-kontrakten er valgt:

Polkadots kursgraf på handelsplatformen Markets – dag til dag renten kan findes under fanen Key Statistics.

Risici i forhold til Polkadot

På trods af alt det positive nævnt ovenfor omkring Polkadot, er det på ingen måde en sikker investering. En særlig risiko man bør tage højde for, inden man træffer en investeringsbeslutning om kryptovalutaen, er konkurrencesituationen. Polkadot har stor konkurrence fra Smart Contract Blockchains såsom Ethereum og Cardano.

En anden risiko eller ulempe er selve kompleksiteten af ​​projektet, som kan være en hindring for udviklere, der ønsker at koble deres blockchains til netop dette projekt.

Polkadot-projektet er relativt komplekst, hvilket kan være en udfordring for de udviklere, der ønsker at koble deres blockchains til projektet.

Til sidst skal det nævnes, at udsigterne for alle kryptovalutaer er meget afhængige af den generelle tilstand på kryptovalutamarkedet, og Polkadot er ingen undtagelse. Så hvis kryptomarkedet som helhed fortsætter med at stige og vokse, må man antage, at Polkadot-tokenet også vil stige – og selvfølgelig omvendt, hvis kryptomarkedet falder.

Man skal også være opmærksom på, at der altid kan komme en Black Swan-situation, hvor der sker noget helt uforudsigeligt i Polkadot eller resten af ​​kryptomarkedet. Vi opfordrer derfor til at man spreder sin risiko ud over andre kryptovalutaer og andre finansielle aktiver – og aldrig investerer for penge, som man ikke har råd til at tabe.

Polkadots fremtid

Polkadot er et ambitiøst projekt, der har til formål at transformere hele strukturen i det globale blockchain-netværk. Mange eksperter mener, at det er en revolutionerende løsning, der totalt kan ændre blockchain-industrien. Derudover har projektet flere fordele, der øger dets attraktivitet for investorer:

  • Et erfarent udviklingsteam ledet af en af ​​de mest berømte og indflydelsesrige personligheder i blockchain-industrien
  • Et fokus på at løse det reelle problem med interaktion mellem forskellige blockchains
  • Projektets evne til at skalere i det uendelige
  • En høj grad af decentralisering og sikkerhed
  • Programkode med åben kildekode

Med disse store fordele forudser mange, at Polkadot har en lys fremtid foran sig.

Tradingbeasts.com forudser en målprisprognose på ca. 68 dollars i 2024 mens Coinpriceforecast er mere optimistiske og tror på hele 227 dollars i 2025. Man kan finde alle mulige kurstargets for denne kryptovaluta og fremtiden vil selvfølgelig vise, hvem der får ret. Hvad der kan konstateres er, at kursudviklingen har været enorm siden lanceringen i 2020, og at Polkadot-projektet med sin banebrydende teknologi på mange måder er unikt i sin art. Omvendt er dette naturligvis ingen garanti for en fortsat stigning.

Hvad er Polkadot (DOT)?

Polkadot er et blockchain-projekt, hvis vision er at være et netværk, der forbinder alle blockchains. Derfor bliver Polkadot ofte kaldt “The Internet Of Blockchains”.

Hvor kan man købe Polkadot (DOT)?

Man kan købe Polkadot (DOT) på en handelsplatform eller på en kryptovaluta-børs. I denne guide viser vi dig, hvordan du køber Polkadot (DOT) hurtigt og nemt via en reguleret og sikker handelsplatform.
Læs vores guide til, hvordan du investerer i Polkadot (DOT)

Hvad koster Polkadot (DOT)?

Kursen på Polkadot varierer over tid. Se den aktuelle kurs i vores guide til Polkadot.

Hvordan køber man Polkadot (DOT)?

Den nemmeste måde at købe Polkadot (DOT) på, er at oprette en konto på en reguleret handelsplatform i form af en finansiel kontrakt. Når man er oprettet som kunde, skal man overføre penge til sin konto og derefter søge på “Polkadot” eller “DOT” i ​​søgefeltet. Herefter vælges den mængde man ønsker at handle og købet eksekveres.

image_pdfimage_print
Del denne artikel