Kursalarm: Japanske yen i køb

Udgivet: 26. november 2015

Af Peter Arendt, professionel trader

Fra slutningen af 2014 og frem til i dag, har den japanske yen udvist fin styrke i forhold til danske kroner. En større bundformation har været under opsejling siden 2013. Denne bundformation er meget tæt på at være en definitiv realitet. Derfor er japanske yen i køb netop nu.

Aktuel kurs for JPY/DKK: 5,73

Køb nu med mål i kurs 6,60. Suppler med flere ved brud over 5,93. Læg salgsstop ved brud under 5,45 eller 5,30 – alt afhængig af din risikovillighed

japanske yen
Japanske yen

Der har længe været optræk til en bundformation i japanske yen i forhold til danske kroner. Således har yenen siden 2013 bevæget sig sidelæns i et interval gående fra bund og støtte i 5,00 og op til top og modstand i 5,93. Netop nu ligger japanske yen i kurs 5,73 i forhold til danske kroner og en bevægelse mod interval-modstand i 5,93 er nu i gang. Derfor er trenden på kort sigt op.

Ved brud op over interval-modstand i 5,93 konverteres den sidelæns konsolidering til en decideret bundformation. Herefter vil den lange trend også blive op og målet vil herefter ligge oppe i kurs 6,60. Brud op over 5,93 frembringer derfor et kraftigt købssignal.

Man kan dog godt argumentere for køb allerede nu, eftersom trenden på kort sigt allerede er op.

Køber du nu og/eller på brud over 5,93 anbefaler jeg at du samtidig lægger et saltsstop ind ved brud under 5,45 eller 5,30 – afhængig af din risikovillighed. Hvis 5,30 bliver brudt, vil det nemlig resultere i at den korte trend vender fra op til ned. Første lille svaghedstegn fremkommer dog allerede ved brud under bunden i kurs 5,45.

De tekniske indikatorer bakker op om at japanske yen skal bryde op over 5,93 og dermed gå mod målet i kurs 6,60. Således ligger både RSI og MACD nu placeret over midten, samtidig med at begge indikatorer udviser stigende tendens. Dette er tegn på en op-trend, der er stigende i styrke.

Derudover udviser MACD kraftig positiv divergens. Dette er et kraftigt signal til at trenden skal vende til op på lang sigt.
arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer flere daglige, professionelle analyser af aktier, forex og afgrødepriser på sin side: www.minagro.dk

Del denne artikel