Her er vores 5 favorit-aktier, hvis Biden vinder

Udgivet: 5. oktober 2020

Situationen er spidset til i den amerikanske valgkamp, siden Donald Trump fredag erklærede, at han er testet positiv for corona-virus. Med en måneds tid til valget ser det ud til, at Demokraternes udfordrer Joe Biden står stærkt, og det får naturligvis investorerne til at se på, hvordan de skal handle, hvis der er udsigt til, at Trump må vige pladsen.

Vedvarende energi er en af de sektorer, som med sikkerhed vil vinde. Biden har udlagt sin plan for området kaldet “Clean Energy Revolution”, som vil kunne styrke en lang række virksomheder inden for dette felt, inklusive Nextera, som blandt andet ejer NEER, der sammen med beslægtede virksomheder i koncernen er verdens største producent af vedvarende energi fra vind og sol. Virksomheden er steget omtrent 17% i år, på trods af corona, og med en Biden-sejr kan der være mere i vente.

Joe Biden, demokraternes præsidentkandidat, vil sikre en 100% vedvarende amerikansk energiøkonomi.

Flere handelsplatforme har nu gjort det let at spekulere i en Biden-sejr. For eksempel har handelsplatformen Markets udformet en række blends, som er en samling aktier, der forventes at profitere af, at udfordreren vinder.

Tesla er en anden af de aktier, som af mange analytikere fremhæves som en potentiel vinder, hvis Joe Biden flytter ind i Det Hvide Hus. Biden ønsker, i langt højere grad end Trump, at den amerikanske regering tager en aktiv rolle for at fremme el-biler. Det understregede den demokratiske kandidat under den første TV-debat med Trump. Biden støtter blandt andet, at der skal bygges 500.000 ladestationer for el-biler på tværs af USA for at sikre, at landet får en position som verdensleder inden for produktion af elbiler. Ifølge CNN Business planlægger han at investere 400 mia. dollars i infrastruktur, forbedret batteri-teknologi samt en ændring i de offentlige indkøb af biler, sådan at man i højere grad benytter sig af elbiler. Man kan også sagtens forestille sig, at en præsident Biden vil give forbrugerne flere incitamenter til at købe el-biler.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Det forventes, at de såkaldte ESG-aktier (environmental, social and governance) vil klare sig bedre med Biden som præsident. Et andet eksempel på en sådan aktie er Brookfield Renewable Partners, som er endnu et af de førende selskaber inden for vedvarende energi. Virksomheden arbejder med energi fra både vind, vand og sol samt energi-opbevarende faciliteter over hele verden. Brookfield Renewable Partners har store ekspansionsplaner, og med Biden ved roret vil virksomheden have lettere ved at gennemføre sine planer, og måske samtidig forøge deres udbyttebetalinger, som historisk set har været relativt høje. Det gør aktien attraktiv over for mange typer af investorer.

Solenenergi er en anden industri, som kan forventes at få et boost med Biden i Det Ovale Værelse. En af de virksomheder, som virkelig har haft vind i sejlene i det seneste år er SolarEdge Technologies, som er verdens førende leverandør af systemer til optimering af solcellestrøm og til overvågning af solcellesystemer. Virksomhedens globale markedsandel overstiger 70%, og dens årlige vækstrate overstiger 200%. Det er en af grundene til, at virksomhed har mere end fordoblet sin værdi i år, men der er forsat potentiale til yderligere stigninger, blandt andet fordi momentummet er utrolig stærkt.

Endelig har Biden har også et godt øje til sundhedsforsikringer, og det kunne allerede ses på flere aktiers kurser, da Bidens status som modkandidat til Trump blev cementeret i marts måned. Da det stod klart, at Bidens chancer var gode, steg aktien Anthem blandt andre. Aktien har siden bevæget sig sidelæns, men den kan have potentiale til yderligere fremgang, hvis valget udvikler sig på den måde, som de fleste meningsmålinger spår lige nu.

Sådan investerer du i Blends

Handelsplatformen Markets har skabt et produkt, som gør det let løbende at investere i nogle af de virksomheder, som vil profitere af en Biden-sejr. Produktet kaldes “blends” og her kan man investere i en samlet pakke, som indeholder nogle af de aktier, som nævnes her – dog ikke alle. Samtidig vil du være investere i en række andre aktier, som formodes at profitere af en Biden-sejr. Dette gælder blandt andet en række virksomheder inden for vedvarende energi, samt en mindre andel i en række virksomheder, der er eksponeret i forhold til markedet på medicinsk cannabis, da Biden forventes at have en mere liberal holdning til dette.

Produktet kaldes “Biden20 blend” og omfatter 20 af de bedste aktier i tilfælde af, at Biden vinder valget. Omkostninger er dels det såkaldte spread, som ligger på ca. 0,1% – det svarer til kurtagen på en aktie. Dels er der en lille dag til dag-rente, som ligger på 0,0076%, og det svarer til en årlig omkostning på mellem 2-3 procent. Produktet har en gearing på 1:5, hvilket betyder, at hvis du gerne vil eksponere dig for 10.000 kr., så behøver du kun at deponere 2000 kr. Der er tale om en såkaldt CFD-handel, og det kan du læse mere om her

Søg på “Biden” på Handelsplatformen Markets, hvis du gerne vil tjekke dette produkt nærmere ud.

Herunder en video, som giver et indblik i nogle af SolarEdge Technologies produkter:

image_pdfimage_print
Del denne artikel