Køb dollars med langsigtet mål

Udgivet: 5. august 2015

Resumè

Dollarkursen har efter 8 måneders usikker sidelæns konsolidering, atter samlet kræfter ind til en ny optur. En ny bund er fremkommet for dollarkursen ved 6,50 i forhold til danske kroner og pilen peger nu mod nye højder. Ultimativt er der mulighed for en bevægelse mod kurs 9,00. Inden skal modstand ved 7,13 dog brydes. I skrivende stund handles dollaren til 6,86.

Teknisk analyse

Dollars over for kronen
Dollars over for kronen

Da dollarkursen først i 2014 brød op over kurs 5,50 påbegyndte den en massiv optur, der indtil videre har resulteret i et højdepunkt i kurs 7,13. Men siden januar i år, har der været stor usikkerhed at spore i dollarkursen. Således har aktien fra januar og frem til i dag bevæget sig i et interval gående fra støtte ved 6,50 og op til modstand ved 7,13.

Dette interval kunne potentielt udvikle sig til et vendemønster, som således atter vender trenden fra op til ned. Det er der dog ikke meget der tyder på kommer til at ske. Således signalerer de tekniske indikatorer, at dollarkursen skal til at stige igen og at kurstop og modstand i 7,13 skal brydes snarligt. Både RSI og MACD ligger placeret over midten hvilket er tegn på op-trend. Derudover er begge indikatorer ved at vende rundt og dermed gå fra faldende til stigende tendens. Dette signalerer, at også kursgrafen skal til at bunde ud.

Både RSI og MACD fortæller os derfor at dollarkursen skal op her fra.

Kursgrafen ligger samtidig placeret godt over det 50 dages glidende gennemsnit, hvilket i sig selv er definitionen på en op-trend. Derudover er kursgrafen på vej op mod Bollinger Bands øvre (røde) bånd, hvilket også er tegn på at op-trenden skal til at fortsætte med fornyet kraft.

I nedadgående retning er der i første omgang støtte ved 6,70. Et brud her under vil være et signal til at opturen alligevel ikke fortsætter. Herefter vil et brud under 6,50 betyde, at trenden vender til ned og at kursgrafen skal tilbage i omegnen af 5,50 til 6,00.

Men med de styrketegn som de tekniske indikatorer lige nu udviser, så forventer vi ikke en trendvending til ned lige foreløbigt. I stedet forventer vi, at dollarkursen skal bryde over 7,13 inden længe, hvorefter målet ligger oppe i kurs 9,00. Derfor anbefaler vi lige nu køb på dollar.

Konklusion

Dollarkursen er i langsigtet op-trend med mål i kurs 9,00. Brud over 7,13 bekræfter op-trenden og frembringer derfor et købssignal. De tekniske indikatorer er dog allerede nu så stærke at vi anbefaler køb allerede nu. Et brud under 6,70 vil være et svaghedstegn. Herefter vil et brud under 6,50 for alvor vende trenden fra op til ned. Derfor anbefaler vi salg af eventuelt købte dollar, ved brud under enten 6,70 eller 6,50 – alt afhængig af din risikovillighed.

arendt-miniPeter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer flere daglige, professionelle analyser af aktier, forex og afgrødepriser på sin side: www.minagro.dk

Del denne artikel