Købssignal: Genmab brudt over 1000

Udgivet: 17. maj 2016

Af Peter Arendt, professionel trader, se flere analyser på minagro.dk

Genmab bryder over psykologisk modstand i 1.000 kroner og har nu mål i 1.400 kroner. Jeg gik i køb på Genmab til 694 kroner i november måned. Stoppet satte jeg i 600 kroner. Aktien blev først svækket til 605 kroner. Men her stoppede nedturen, og jeg blev ikke stoppet ud. I stedet har aktien i den grad genfundet styrke og op-trenden er af to gange blevet bekræftet, hvilket har frembragt to nye købsmuligheder. Først på bruddet forleden over 880 kroner og netop nu på bruddet op over 1.000 kroner. Derfor er det tid til at løfte mit salgsstop, for at sikre profitten.

Bruddet over 1.000 kroner kan bruges af nye investorer til at gå ind i aktien.

Bemærk: jeg ejer ikke selv aktier i Genmab ved analysens udarbejdelse og offentliggørelse.

Handelsstrategi

Aktuel kurs er 1.014 kroner. Aktien er købt til 694 kroner. Brud over 1.000 kroner har gjort aktien købsaktuel igen. Målet ligger i 1.400 kroner. Salgs og tabsstop flytter jeg nu fra 790 kroner til 885 kroner.

Teknisk analyse

Siden sidste analyse i marts, har Genmab brudt modstand i først 880 kroner og netop nu brydes også psykologisk modstand i 1.000 kroner.

Med bruddet op over 1.000 kroner er der fremkommet et fortsættelsesmønster, der signalerer, at målet nu ligger i kurs 1.400.

I nedadgående retning finder aktien i første omgang støtte ved netop brudt modstand i 1.000 kroner. Et brud her under vil være første spæde svaghedstegn. Herefter vurderer jeg, at et brud under 885 kroner vil få aktien i ned-trend. Derfor vil jeg tage profit på min købsanbefaling (købt til 694 kroner) hvis aktien bryder under 885 kroner.

Køber du aktien nu, anbefaler jeg ligeledes, at du lægger salgs og tabsstop ind ved brud under 885 kroner.

De tekniske indikatorer bakker op om, at opturen skal fortsætte. Således ligger det 20 ugers gennemsnit over det 50 ugers glidende gennemsnit. Ydermere ligger både RSI og MACD placeret over midten, samtidig med at begge indikatorer udviser stigende tendens. Dette er alt sammen tegn på at aktien er i op-trend og at op-trenden er stigende i styrke.

Dog skal det bemærkes, at RSI fra 2014 og frem til i dag skaber negativ divergens. Således er der tale om faldende bunde og toppe i RSI modsat stigende bunde og toppe i kursgrafen. Derimod er der ikke negativ divergens i MACD.

Samlet set vurderer jeg dermed at Genmab stadig er en god købskandidat i en periode hvor usikkerhede på aktiemarkedet ellers er herskende.

genmab

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Se mere på Peter Arendts side : www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel