Krypto#9 Læs kryptomarkedet med kursniveauer

Udgivet: 9. maj 2018

Velkommen til denne lektion i forløbet “Kryptovaluta for begyndere”. Hvis du før har brugt kursniveauer til at analysere en kursgraf, behøver du ikke læse denne lektion.

Hvis du kigger på en kursgraf for kryptovaluta for første gang, så vil du måske synes, at grafen ser lidt kaotisk ud. Men hvis du dernæst kigger grundigt efter, så vil du typisk se nogle kursniveauer, hvor der alligevel ser ud til at være nogle mønstre, der gentages. Måske ser du, at en en kurs hele tiden rammer en bestemt pris, hvorfra den bliver afvist igen og igen.

SÅDAN KOMMER DU VIDERE

Når du er klar til at handle, anbefaler vi handelsplatformen eToro eller handelsplatformen Avatrade. Begge platforme er godkendt af de europæiske tilsynsmyndigheder. Læs mere om begge her.


Du kan tilmelde dig vores webinarer her på siden. Du kan tilgå arkivet og se gamle webinarer her. Du kan også altid hente vores e-bog om kryptovaluta her.

Dette kaldes Støtte- og modstandsniveauer er blandt de helt basale begreber inden for trading, både langsigtede handler og kortsigtet daytrading.  Det kan bruges i analyse af kursgraver på kryptovaluta, og det kan også bruges på alle andre markeder.

Modstands- og støtteniveauer er steder på grafen, hvor prisen har en tendens til at stoppe op og i nogle tilfælde vende. Mange bruger dem derfor som mulige punkter til både at købe op eller at sælge, særligt hvis der er andre indikatorer af, at prisen skulle vende netop på dette sted.

Herunder ses et eksempel i prisen på kryptovalutaen Ethereum i perioden 2017, hvor prisen omkring 415 fungerer som støttepunkt og derfor bliver en opkøbsmulighed for mange tradere. Læg mærke til, hvordan kursen når ned omkring 415 USD igen og igen, hvorefter den stiger.

Støttepunkt i prisen på Ethereum omkring 415

Det er de færreste succesfulde tradere, som udelukkende bruger støtte- og modstandpunkter til at foretage deres køb og salg, men det fungerer for mange som en medvirkende faktor, når væsentlige beslutninger skal tages. Man bør lægge mærke til, at jo flere gange et støtte- eller modstandpunkt er blevet ramt, jo stærkere vil det være. Omvendt kan prisen bryde meget længere ned, når modstanden endelig bliver brudt.

Mange begyndere inden for daytrading lader sig friste til at handle price-breaks, altså for eksempel at “gå kort/sælge markede”t straks, hvis et støttepunkt bliver brudt. Dette er i langt de fleste markeder en ret risikabel strategi, da man ofte kan opleve små falske breakouts, hvor et støtteniveau ganske kort bliver brudt, men derefter vender om. Man bør derfor være varsom med at bruge denne strategi.

Modstandsniveauer fungerer naturligvis på samme måde, blot med modsat fortegn. Her er der tale om niveauer, som prisen har stødt imod mange gange før, uden at være i stand til at bryde igennem. Hvis man gerne vil købe op i et marked, bør man derfor være opmærksom på, om der er et ”loft”, som prisen støder imod, for det kan være med til at gøre det mindre sandsynligt at afslutte handlen med succes.

Et andet kendt fænomen, som har relation til støtte og modstand er, at støtte ofte kan udvikle sig til at blive til modstand. Et eksempel på det kan ses herunder.

support-restistance
Her et eksempel på et niveau, der både fungerer som søtte og senere modstand.

En af forklaringerne på dette fænomen er, at når et etableret støttepunkt brydes, så vil mange som udgangspunkt gerne være short, men en del tradere når det ikke. Når prisen så kommer tilbage til det gamle niveau, så vil det være naturligt for dem at shorte markedet på det tidspunkt.

Trendkanaler er et andet godt redskab til at forstå, hvor markedet er på vej hen. Ofte ser man at markedet følger disse kanaler, og det giver mulighed for bedre at sætte de til tider lidt uoverskuelige markeder ind i et forståelig ramme.

SÅDAN KOMMER DU VIDERE

Når du er klar til at handle, anbefaler vi handelsplatformen eToro eller handelsplatformen Avatrade. Begge platforme er godkendt af de europæiske tilsynsmyndigheder. Læs mere om begge her.


Du kan tilmelde dig vores webinarer her på siden. Du kan tilgå arkivet og se gamle webinarer her. Du kan også altid hente vores e-bog om kryptovaluta her.

En opadgående trend er defineret ved, at grafen viser højere og højere toppe ved hver vending og også højere og højere bunde ved hver vending. På samme måde er en nedadgående trend defineret ved, at man på grafen ser lavere toppe og lavere bunde.

Forbinder man disse bunde, vil der somme tider kunne opstå nogle kanaler.

Trendkanal i prisen på ethereum

På grafen til venstre ses en nedadgående trendkanal i prisen på Ethereum, hvor der lavere toppe og laverebunde. Prisen ”bouncer” – eller støder mod – bunden af kanalen, og trenden fortsætter. I en intakt trendkanal repræsenterer bounces mod bunden af kanalen købsmuligheder.

Trendkanalen tegnes altså ved at forbinde toppene med toppene, og bundene med bundene i en kanal. Skal man handle med trenden, kan man altså købe op der, hvor prisen støder mod bunden af kanalen, og på denne måde følger man trenden og får en god indgangspris. Kanalen fungerer som støttepunkt for prisen og giver derfor gode muligheder for at gå med i den rigtige retning og gøre det på et prisniveau, som er fornuftigt. Til sidst kan man se, at trenden bliver brudt og prisen kryber over trendkanalen. Alligevel fungerer trendkanalen endnu, da den øverste del af kanalen nu pludselig fungerer som et slags “gulv” eller støtte for prisen.

Men på et tidspunkt sker det, at prisen bryder helt igennem trendkanalen, og det er et tegn på et stemningen er vendt, og det nu er tid til at skifte retning. Nogle daytradere bruger disse kanalbrud til at handle på, se eksempelvis grafen herunder, der viser prisen på bitcoin.

Den opadgående trend har varet et stykke tid og kan tegnes med to parallelle skrå linjer, der forbinder toppe og bunde, men på et tidspunkt bryder prisen ned igennem kanalen, og dette vil være et tegn på, at prisen skal nedad, og mange vil her gå ind i markedet med forventningen om, at det skal nedad. Når prisen krydser ned gennem trendkanalen, vil det kunne opfattes som et salgssignal. Se cirklen. Hvis man er opmærksomme på den slags brud, kan det være penge værd for den opmærksomme trader.


Daytrader.dk modtager kommission og/eller betaling for annoncering fra Avatrade, eToro og andre af de handelsplatforme, der er omtalt her på siden. Daytrader.dk tilstræber dog 100% objektivitet i lighed med, hvad man genfinder hos andre typer professionelle medier og deres annoncører. Indtægterne fra annoncering er med til at sikre, at vi også fremover kan levere de bedste guides, kurser og indhold om daytrading.

Preview af Avartrade og eToro:

image_pdfimage_print
Del denne artikel