Mols-Linien nyder godt af oliepris

Udgivet: 22. januar 2016

Af Sune Berg Hansen, aktieinvestor
Sikke en start! Bang sagde det, og så gik alle indeks ellers i massivt bakgear. Nu ser det ud til, at det værste ’hysteri’ er ved at være overstået. Men man skal nok regne med, at volatiliteten kommer til at følge os igennem hele året. Dvs. der vil komme store op og nedture løbende – så spænd sikkerhedsbæltet og tag hjelmen på… Men lad være med at gå i panik! Der er mange ting man kan blive bange for… Putin, Saudi/Iran, Syrien, Flygtningestrømme, Olieprisfald, gældsbyrder, deflation osv. Men grundlæggende er de toneangivende økonomier i fin form og forbrugerne har lyst til at bruge penge. Jeg tror stadig vi ender året ca. 10% over, hvor vi startede.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her
Molslinjen nyder godt af den lave oliepris.
Molslinjen nyder godt af den lave oliepris.

Men det er der nogen af de aktier, jeg har investeret i fornylig, som ikke gør – de ender (forhåbentligt) betydeligt højere!

En af dem er Mols-Linien. Jeg købte først en portion til kurs 66 (30% op på en uge!) og den næste portion til kurs 85. De kommer til at tjene rigtig mange penge på den lave oliepris + deres passagertal er stigende. Fair value er omkring de 150 – så det er kursmålet for i år. Der er en marginal chance for, at Polaris får held med at afnotere den. Det skal man ikke være så bange for, det vil sandsynligvis/forhåbentlig bare betyde, at man vil få store udbytter (hint køb den på en pensionskonto) af de unotede aktier. Jeg overvejer at supplere yderligere.

På den anden side af jorden går det også godt. Her har Treasury Wine Estate (sammen med alm brand og Novo mine største positioner) fået rigtig hul igennem til det kinesiske luksussegment. De steg 17,5% i dag til ATH. Den er dyr, men stadig væk en supercase på den lange bane.

Jeg er også stadig glad for mine Arise aktier.

Disclaimer: Jeg ejer selv aktier i ovennævnte selskaber.

suneberg_smallSune Berg Hansen er langsigtet aktieinvestor, og bliver blandt andet brugt af Dagbladet Børsen og Millionærklubben. Sune er også kendt som syvdobbelt Danmarksmester i Skak. Sune Berg Hansen samarbejder med daytrader.dk og leverer jævnligt analyser til siden. 

 

Del denne artikel