Novo Nordisk går i køb med fin Risk/Reward

Udgivet: 9. december 2016

Af Peter Arendt, professionel trader

Forleden lavede jeg en analyse af Novo Nordisk på minagro.dk, og konkluderede at et brud op over 245 kroner ville frembringe et lille signal til køb. Dette niveau har aktien netop været oppe over og derfor er der lige nu et lille købssignal på Novo Nordisk. Købet kan laves med en god Risk/Reward, da der kan sættes et forholdsvis tæt salgs og tabsstop ind.

Prøv vores gratis handelssignaler - LIVE Via Telegram-app

Aktien har lavet en Fibonacci korrektion på godt 50% og de tekniske indikatorer har været ekstremt oversolgte, hvilket bakker op om en forsigtig long i aktien.

BEMRÆRK: At handle en aktie som Novo Nordisk, der har været under massivt pres gennem længere tid er risikofyldt, eftersom du i teorien går imod trenden.

Se mit forslag til timing af køb nedenfor.

Handelsstragi

Aktuel kurs er 243 kroner. Køb nu da aktien tidligere har været over 245 kroner. Læg target ved i 371 kroner og ultimativt i 371 kroner.

Teknisk analyse

Som det fremgår af ugegrafen nedenfor, så har Novo aktien nu lavet en Fibonacci korrektion på 50% i forhold til opturen der startede i 2009 ved godt 50 kroner og som først sluttede i august måned 2015 i godt 410 kroner. Denne korrektion har fået aktien ned i 218 kroner.

De 218 kroner er nu første støttepunkt i nedadgående retning.

Prøv vores gratis handelssignaler - LIVE Via Telegram-app

Aktien er netop nu i gang med at bryde op over modstand ved 245 kroner. Dermed kan aktien være i gang med at bryde med den faldende tendens der har været tale om i det meste af 2016.

Derfor kan aktien købes nu med et salgs og tabsstop ved brud under støtte og bund i 218 kroner.

På basis af ugegrafen kan vi se at både RSI og MACD ligger på ekstremt lave niveauer historisk set. Dette signalerer at aktien er moden til en lille optur og bakker dermed op om et forsigtigt køb nu.

novo
Novo Nordisk på en ugegraf

Kigger vi på dagsgrafen nedenfor, kan vi se at aktien under den seneste nedtur har frembragt en række lufthuller i grafen.

Disse gab skal aktien ifølge teknisk analyse op og lukke på et tidspunkt. Derfor kan man forsøge at jagte en stigning mod disse lufhuller.

Et brud op over 245 kroner vil være et signal til at første lufthul oppe ved 273 kroner skal lukkes. Derfor vil et brud op over 245 kroner være et signal til en at gå lang Novo Nordisk igen. Ultimativt ligger der et gab oppe ved 371 kroner, som aktien teknisk set også bør lukke. Derfor ligger det ultimative mål for en long oppe i 371 kroner.

På basis af dagsgrafen nedenfor, er der lidt spæde styrketegn at spore i de tekniske indikatorer RSI og MACD, der således udviser lidt stigende moment i en periode hvor prisgrafen har været faldende.

novo_dag
Novo Nordisk på en dagsgraf

arendt-mini

Denne analyse er først udkommet på minagro.dk igår. Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Se mere på Peter Arendts side : www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel