Robotudfordringen – ETX Capital

Udgivet: 1. september 2014

Daytrader.dk udfordrer nu sine brugere til en duel om, hvem der er bedst til at skabe profit i dagens markeder: Mennesket eller maskinen.

valutarobotter
Hvem klarer sig bedst, når det drejer sig om at skabe stabil profit i dagens markeder: Mennesket eller maskinen? Nu får du mulighed for at prøve kræfter med nogle af de mest lovende børs-robotter for private.

Over et halvt år vil vi dyste om, hvem der klarer sig bedst som trader, og vi udlover hver måned en iPad Air 2, hvis der er en trader som på månedsbasis får et højere procentmæssigt afkast end vores robotter – og samtidig klarer sig bedre end de andre tradere i udfordingen. Lykkes det for nogen af de konkurrerende tradere at få et højere afkast end robotterne over et halvt år, så vinder vedkommende en tur til New York, inklusive en rundtur på Wall Street.

>>>Tilmeld dig robot-udfordringen her

Daytrader.dk har selv indsat 200.000 kr. af vores egne penge, som robotterne kan handle med. Hvis du vil dyste mod robotterne, kan du dog selv vælge det beløb, du vil investere. Det er nemlig det procentmæssige afkast, og ikke afkastet i kroner og øre, som tæller i konkurrencen.

Konkurrencen starter d. 15. september og afsluttes 15. marts 2017, med mulighed for at vinde præmier en gang om måneden. Du kan dog melde dig til med det samme og dermed gå igang med det gratis undervisningsforløb, der klæder dig på til konkurrencen.

robotSådan kan du være med:

For at være med i robot-udfordringen skal du handle igennem ETX Capital. Hvis du ikke allerede har en konto hos dem, kan du oprette dig med det samme.

Når du er klar til at udfordre robotten, foretager du et indskud og indsender en dokumentation af din startkapital til os. Dette vil blive forklaret nærmere i flere af de e-mails, som du modtager, når du har skrevet dig op. Når du har dokumenteret din indskud, er du med i udfordringen, hvis du ønsker det – og hver måned deltager du i konkurrencen om forskellige præmier, hvis du klarer dig bedre end robotterne og de andre deltagere. Hvis du blot vil følge robotten og konkurrencen lidt på sidelinjen, kan du naturligvis også det. I så fald skriver du dig bare op, men undlader at deltage i selve konkurrencen. Du vil stadig få gratis adgang til alt undervisningsmaterialet.

Adgang til gratis e-bog

For at give dig de bedste chancer for at slå robotterne, har vi skrevet en e-bog, der giver indblik i, hvad det vil sige af daytrade, og hvordan du foretager teknisk analyse. Denne bog modtager du gratis som PDF, når du tilmelder dig Robotudfordringen.

Den månedlige præmie er en Apple iPad Air 2.
Den månedlige præmie er en Apple iPad Air 2.

Mere om præmierne

Hver måned udlover vi en Apple iPad Air 2 med 16 GB til den bedste trader, såfremt du kan dokumentere at have haft et bedre afkast end robotterne og andre tradere i udfordringen. Og i slutningen af forløbet kan du vinde en tur til New York til en værdi af 5.000 kroner, inklusive en tur rundt på Wall Street med The Wall Street Experience, hvis du samlet set har den bedste performance over et halvt år, og samtidig har klaret dig bedre end robotterne. I Robot-udfordringen kan man dog kun vinde en iPad én gang i løbet af det halve år – herefter må man gå efter den store præmie: turen til New York.

Du skal foretage minimum 25 handler om måneden for at kunne deltage i konkurrencen om at vinde en iPad. For at kunne vinde turen til New York, skal du have foretaget 25 handler hver måned over et halvt år. Handlerne skal dokumenteres ved at indsende screendumps af dit oprindelige indskud og dit løbende afkast. Du modtager nærmere information om dette per e-mail. Det relativt høje antal krævede handler skyldes, at der her et tale om en daytrading-konkurrence, hvor du er oppe med robotter, der på samme måde er inde i markedet mange gange om dagen. Der er altså tale om lige vilkår.

Sådan handler robotterne

Daytrader.dk har investeret 200.000 kr. i robotterne, som handler automatisk baseret på nogle algoritmer, som historisk set har klaret sig godt i markedet. Der er tale om mindst to algoritmer, som på udgangspunkt kører på serverne Sector 1 og Sector 2. Se en nærmere beskrivelse af robotterne her.

Til at begynde med fordeler vi beløbet ligeligt over algoritmerne, men vi forbeholder os ret til undervejs, en gang om måneden at foretage følgende ændringer:

  • At ændre på fordelingen af, hvordan beløbet er fordelt mellem algoritmerne
  • At tilføje en eller flere nye algoritmer
  • At hæve et eventuelt overskud for på denne måde at holde risikoen konstant

Benytter vi nogle af de følgende muligheder, vil vi oplyse om det hver gang der foretages en ændring. Vi foretager ingen handler selv – al handel vil blive foretaget af robotterne og dermed foregå automatisk.

Robotternes performance

Når vi på daytrader.dk skal investere vores egne penge i en robot, kigger vi naturligvis på, hvordan den har klaret sig historisk. Ikke kun i backtest, men også i et live-marked. Robotten, som handles på serveren Sector 1 har handlet live i markedet siden marts 2014, og har en glimrende historik, da den i de sidste 30 måneder har haft 28 måneder med et positivt afkast, og 2 måneder med et negativt afkast. Havde man investeret i robotten i marts 2014, ville man have haft et afkast på 871,71 pct. med renters rente – altså forudsat, at man havde geninvesteret sin gevinst. De fleste foretrækker dog nok at hæve noget af gevinsten af og til!

Sector 1 - afkast i procent

Afkastet er dokumenteret via tredjepart, sitet Myfxbook.com: Marts 2014-Marts 2016 og April 2016 og fremefter. Algoritmen er fra og med april 2016 blevet rykket til PriorFX og kører nu med en lidt mindre risiko. Målsætningen for det månedlige afkast er ca. 5 pct., hvilket giver en målsætning for et årligt afkast på 80 pct.

Daytrader.dk har ligeledes investeret i algoritmen, som kører på serveren Sector 2, som har en tilsvarende målsætning per måned. Performance på Sector 2 er ligeledes dokumenteret via tredjepart på MyFxBook

Vores målsætning for afkast ligger i perioden på det næste halve år i intervallet 35-40 pct. Der er dog altid risiko forbundet med trading – både som menneske og robot, så endnu ved ingen, hvad det endelige resultat bliver. Kan du selv lave et stærkt afkast i perioden, så har du under alle omstændigheder chancen for at vinde den store præmie. Men det kræver, at du handler aktivt, og at du kan dokumentere dit afkast.

Regler for Robot-udfordringen

Hver måned opgøres performance for robotterne og for traderne. Det sker den 15. i hver måned, første gang den 15. oktober. Ønsker man at ændre på sit indskudte beløb og enten sætte penge ind eller trække penge ud, er der en mulighed for at gøre det i de sidste 5 dage inden skæringsdatoen, altså d. 10-15 i hver måned. Hvis man benytter sig af denne mulighed, skal det dokumenteres via et screendump.

Når man deltager i konkurrencen, skal man lukke alle sine positioner natten mellem den 14-15 i hver måned og opgøre sit afkast i procent. Dette sker for at sikre, at vi har et klart billede af, hvad afkastet er. Har man nogle særligt lovende positioner, er man nødt til at åbne dem igen dagen efter. Det tidspunkt, som tæller i forbindelse med at måle afkast er den 15 kl. 00.00, altså midnat mellem den 14. og d. 15. Man har herefter fem dage til at dokumentere sit afkast – dokumentationen skal sendes til os senest d. 20 i samme måned. Vinderen skal samtidig give daytrader.dk mulighed for at verificere resultatet med handelsplatformen.

Robot-udfordringen afholdes af daytrader.dk og alle tvister og tvivlsspørgsmål angående konkurrencen afgøres af en jury, som består af de to ejere bag sitet. Juryens beslutning kan ikke ankes.

Typiske spørgsmål:

Hvordan kommer jeg i gang?

Du kan tilmelde dig robot-udfordringen her

Hvilken handelsplatforme skal jeg bruge?

Hvis du er inviteret via ETX Capital, skal du bruge denne platform til at udfordre robotten. På den måde er forløbet gratis.

Hvor meget skal jeg indsætte på handelsplatformene?

Det er helt op til dig selv. Vi har investeret 200.000 kr. i robotterne, men da det er det procentmæssige afkast, som har betydning i robot-udfordringen, er det helt op til dig, hvor meget du selv vælger at handle for.

 

Hvordan kan denne udfordring være gratis at deltage i, når I både har præmier som iPads og en tur til New York?

Når udfordringen går i gang, skal du have indsat penge til at handle for hos ETX Capital. Pengene er dine egne, som du skal bruge til at handle for, og du kan trække dem ud, når du ønsker det i henhold til den pågældende handelsplatforms regler. Det er handelsplatformene, der sponsorer hele forløbet. Derfor er det gratis for dig at deltage.

Hvem kan være med?

Alle med interesse for handel med værdipapirer og robot-handel. Du skal blot opfylde visse alders- og indkomstkrav. Kravene defineres af handelsplatformen, der vil fortælle dig, hvad du skal gøre, hvis du ikke umiddelbart opfylder kravene.

Hvad skal jeg ellers være opmærksom på?

Der er tale om trading, der kan indebære en risiko. Det er derfor meget vigtigt, at du kun handler for penge, du kan tåle at tabe. Det er også meget vigtigt, at du følger de råd og den vejledning, der gives undervejs i forløbet. De gearede handelsprodukter, som benyttes på disse trading-platforme, er ikke egnede for enhver. Det er muligt, at tab kan overstige din kontobalance. Du skal ikke handle for penge, som du ikke har råd til at tabe. Enhver brug af oplysninger, som findes her på sitet eller i det materiale, som du modtager per mail, eksempelvis konkrete investeringer eller trades som følge af indholdet, er på egen risiko. Når du har indsat penge på en handelsplatform, gælder handelsplatformens regler for dokumentation, indskud og utdrækning af midler, support etc. Daytrader.dk har intet med handelsplatformenes poltikker eller regler at gøre.

Hvis jeg har flere spørgsmål, hvor skal jeg så stille dem?

Meld dig ind i vores Facebook-gruppe og stil spørgsmålet der: https://www.facebook.com/groups/danskedaytradere/ – så får andre også glæde af svarene. Du kan også kontakte os via e-mail.

image_pdfimage_print
Del denne artikel