Total forvirring blandt spekulanter

Udgivet: 12. april 2018

Har du svært ved at finde ud af, om markedet skal op eller ned? Du er ikke alene. I disse dage er forvirringen total blandt alverdens tradere og analytikere, der gang på gang bliver overrasket af nye geopolitiske overraskelser, der sender chokbølger igennem børserne.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

“Markedsmiljøet virker uden fortilfælde […] Den geopolitiskle situation fortsætter med at skabe et meget ubehagelig niveau af bekymring,” skriver John J. Hardy, Head of FX Strategy, i dagens markedskommentar hos Saxo Bank.

Det samme noterer råvareranalytiker hos Commerzbank, Eugen Weinberg.

”Analytikere beskæftiger sig normalt med udbud og efterspørgsel. Men lige nu er det vanskeligt, fordi de fundamentale data domineres af politik”.

Tænktanken Eurasia Group blev fornyligt citeret på finanskanalen CNBC, hvor Eurasia Group President Ian Bremmer kom med en dyster forudsigelse.

”I de 20 år siden vi startede Eurasia Group har der være op- og nedture i det globale miljø. Men hvis jeg skal vælge et enkelt år, hvor der kan kom en stor uventet krise – der kan sammenlignes med det finansielle nedsmeltning i 2008 – så må det være 2018”

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Her er nogle af de store temaer, der kan sende markedet på rutchetur inden for de næste dage eller uger.

  1. Efter brug af kemiske våben vil USA sandsynligvis snart foretage et voldsomt gengældelsesangreb i Syrien. Dette kan føre til svar fra Iran, Syrien og Rusland, og kan skabe voldsomme bevægelser i først og fremmest olie, guld samt det russiske aktiemarked.
  2. I maj vil USA’s præsident Donalt Trump tage stilling til Irans atomaftale. Hvis han sætter aftalen på pause, kan det skabe voldsomme reaktioner fra Iran og først og fremmest få olieprisen til at stige.
  3. I maj er det planen, at USA’s præsident skal starte forhandlinger med Nordkorea om atomnedrustning. Går aftalen galt, har USA truet med krig på den koreanske halvø. Det kan få uoverskuelige konsekvenser, da Kina og Russland nemt kan blive trukket ind i krigen. De kan smitte af på alverdens børser.
  4. Den Amerikanske Centralbank er i gang med at hæve renten og destruere dollars for at afslutte den løse økonomiske pengepolitik efter kriseårene. Dette kan presse aktiemarkederne, og også hele USA, der i forvejen er inde i en negativ gældsspiral. I værste fald kan det sætte gang i en ny finanskrise.
  5. Den amerikanske præsident Donald Trump har truet med global handelskrig, og har allerede hævet told for stål og 1300 andre produkter til Kina. Kina har svaret igen med straftold på amerikanske produkter. Hvis handelskrigen eskalerer vil det gå negativt ud over aktiekurserne i store dele af verden.
  6. Storbritanniens leder Theresa May sidder fast i ‘Brexit’-forhandlinger, og spændingerne mellem de to historiske kombattanter Nordirland og Irland skal løses. Konsekvenserne af Brexit truer fortsat med at bringe Storbritannien ud i økonomisk krise.
Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Hertil kommer igangværende kriser og konflikter i Ukraine, Afghanistan, Yemen, Myanmar, Venezuela, Bangladesh, Indien/Pakistan samt store dele af Mellemøsten, der pludselig kan eskalere og sende aktier på rutchetur både regionalt og globalt.

image_pdfimage_print
Del denne artikel