3 aktietips fra stormesteren

Udgivet: 28. november 2016

Af Sune Berg Hansen, aktieinvestor

Sune Berg Hansen er syvdobbelt Danmarksmester i skak og ivrig investor. Den 1. november 2015 gav han sig selv en udfordring: Han vil omdanne 1 million kroner til 15 millioner kroner på aktiemarkedet i løbet af de næste 10 år. Læs hvordan det går med Sunes udfordring, når Sune Berg Hansen en gang om måneden opsummerer sine strategi her på daytrader.dk. Hvad tænker han om markedet? Hvilke investeringer har han gjort siden sidst? Læs det hele her.
Sune Berg Hansen er syvdobbelt Danmarksmester i skak og ivrig investor. Den 1. november 2015 gav han sig selv en udfordring: Han vil omdanne 1 million kroner til 15 millioner kroner på aktiemarkedet i løbet af de næste 10 år. Læs hvordan det går med Sunes udfordring, når Sune Berg Hansen en gang om måneden opsummerer sine strategi her på daytrader.dk. Hvad tænker han om markedet? Hvilke investeringer har han gjort siden sidst? Læs det hele her.

3 sølle procent…er årets afkast på. Netop som de mange gode aktier jeg har i porteføljen begyndte at performe, kom Novo med et regnskab og forventninger, som sendte den i frit fald. Det VAR min største position, men er nu både overhalet af Treasury Wine Estate og Alm. Brand. Irriterende… men også lærerigt, hvilket jeg vender tilbage til om lidt. Først lige et tillykke til dem der rent faktisk har fulgt mine forslag her (uden at have en ordentlig bunke Novo på slæb): Du har outperformet de fleste indeks!

Alcoa, Arise, Wilhelmsen, Glencore, Treasure Wine Estate, Protector og alm. Brand er noget af en super portefølje for året. At der så kommer lidt minus med TK Development (som jeg hurtigt mistede troen på), Mols-Linjen (sikke noget snyd) og DAB – som jeg skulle have beholdt… Men også blev træt af det er en anden sag. En anden jeg anbefalede som har gjort det skidt er Mylan – mere om den lige om lidt.

Når jeg kigger på min portefølje bliver jeg ret optimistisk, på trods af verdens noget triste tilstand. Det er aktier der virkelig kan performe herfra.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Top tre picks lige nu:

1) Mylan. De fik rigtig dårlig presse under præsidentvalget – og med rette, for de sindssyge prisstigninger på Epipen er ikke rigtig i orden. De har fået en bøde for det (475 millioner dollars), og De skal betale noget tilbage, fordi den var rubriceret forkert (det er ikke et generisk produkt, men namebrand = der skulle være givet større rabatter).

Amerikanske Mylan er med på Sune Berg Hansens liste over bedste aktier lige nu.
Amerikanske Mylan er med på Sune Berg Hansens liste over bedste aktier lige nu.

Aktien er faldet 32% og ligner andre fallen angels som Valeant, der jo nærmest er et rent svindelforetageende. Men hov, stop! Det er Mylan slet ikke. Det er et dygtigt selskab, der bare lige var lidt for dygtige et sted. De guider selv med EPS på 5 i 2017 og EPS på 6 i 2018. Men hvad så med storsællerten Epipen? Jo den fylder under 10% af indtjeningen fremover og er nærmest ligegyldig. Kursen er under 37 dollars lige nu. Det er forward PE langt under 10… og de har altså OTC og generiske produkter, som ikke får patentproblemer. Den er ganske enkelt svinebillig! Men præsidentvalg og såkaldt sektorrotation har været hård ved den. Det samme har Shrekeli og Valeant historierne, samt balladen om Epipen. Alt det er midlertidige setbacks, som vil forsvinde og tilbage står en super case. Jeg guider med en kurs på 70 ultimo 2018.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

2) AOJ – Håndværkerbutikskæde der har gjort alt rigtigt i den seneste tid. Illikvid og ’dyr’ (en aktie koster ca. 2900), men meget veldrevent, med gode marginer og en god fremtid. Handles med enorm rabat i forhold til udenlandske konkurrenter, og ligner faktisk en opkøbskandidat. PE er pænt under 10, og det giver kun mening, hvis vi får en recession (hint det tror jeg absolut ikke vi gør). Kursmål ultimo 2018 = 5000 (mon ikke de laver et aktiesplit på et tidspunkt?)

3) Wilhelm Wilhelmsen Holding (A eller B). Spinoffs mm. har fået nogle af værdier frem i lyset. Samtidig truer Trump den frie handel osv. Men den er ganske enkelt alt for billig og den sejler rigtig godt. Dem der har været med på turen er sikkert glade, men lad være med at stige af endnu for der er mere i den. Kursmål ultimo 2018 sættes til 330.

Novo… ffs sguarjhghjasiogj argh Det store smertensbarn. Hvordan kunne jeg (og de fleste andre) overse problemerne? Der er flere grunde. Den vigtigste er nok en slags religiøs tiltro. Jeg har været Novo aktier i lang lang tid, og den har bare performet og performet og performet. Hele vejen har der været skeptikere som har råbt og skreget om at det ikke kunne blive ved, men det kunne det, og det gjorde det… Indtil.

Grunden til den bare kørte deropad var rimelig klar: Bedste produkter, supersalgskanal, attraktivt prismiljø og vigtigst: Økonomisk og demografisk en fantastisk gunstig situation med en globalt voksende middelklasse og en nærmest epidemisk stigning i diabetes. På toppen var jeg oppe med 1200% + løbede udbytter.

Så hvad er nyt?

1) Eli Lilly opgav ræset omkring innovative produkter og er lige kommet med en generisk kopi af Sanofis Lantus. En gamechanger som ikke skal undervurderes

2) Sektor rotation – ud af HC og ind i Financials og Materials (og meditech faktisk). Men men men selvom vindene blæser lidt anderledes skal de syge stadig have deres medicin, så jeg smider bestemt ikke al HC.

3) Inside out… Hvad med Novo? Jo de har også fejllæst markedet for insulin og diabetes afhjælpende produkter. Problemet er at i gamle dage var forskellen mellem produkterne store = koldbrand i tærerne, svindende syn og insulinchok med de billige produkter. Sådan er det ikke mere. Så der er simpelthen grænser for, hvor meget mere man kan tage for produkter, der er lidt bedre (som i et hjertetilfælde færre ud af tusind). I dag får diabetes patienter det rimelig godt med alle produkter (aka de er ikke i akut livsfare uden Novos).

4) Høje afkast og lav risiko… Det kan man godt have i lang tid, men det er en ubalance. Så enten må det ene eller det andet bevæge sig. Hos Novo er det afkastet som bevæger sig – væksten bliver noget helt andet end os forkælede Novo-aktionærer er vant til.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Hvad så? Er Novo endt som en valuetrap? Nej ikke til den pris der er nu. Lige nu er billedet præget af sort syn, shorting osv. men fremadrettet har Novo stadig den bedste pipeline indenfor et af de mest lukrative områder indenfor HC. Casen er vingeskudt, men langsigtede investorer bør stadig have en god portion Novo. Og det med prispres er ikke helt rigtigt. Indkøbsforeningerne har fået mere magt, og det har ført til øget rabatpres. Men Trump har allerede bebudet han vil gå i kamp med f.eks. Medicaid (Kill the poor), så det løjer nok af her efter præsidentvalget.

Del denne artikel