Onsdag var kun en sjov dag på børsmarkedet, hvis du bettede på fald med short-positioner. De fleste store indekser faldt voldsomt ført an af det amerikanske marked, hvor teknologi-sektoren strøg ned med hele 4.8% – det stejleste fald siden august 2011.
|
Meget bedre så det ikke ud i Europa, hvor det danske C25-indeks er faldet med omkring 10% i den seneste uge, og hvor også det store tyske DAX-indeks røg i gulvet med omkring 3% på en enkelt dag.
I USA ligner det foreløbig ”kun” en korrektion, men i Europa ser det mere alvorligt ud. Her har DAX-indekset netop afsluttet et teknisk topformation, og det kan tyde på meget mere nedtur i de kommende uger. Det mener i hvert fald handelsrådgiver Peter Arendt.
”Den topformation, der har ligget og luret i luften for det ledende europæiske og tyske DAX30 index, er i dag blevet en realitet, og det tyder derfor på en yderligere stor svækkelse af de europæiske aktier i den kommende tid,” skriver Peter Arendt på sin rådgivningsside minagro.dk.
De negative røster lyder også på mere globalt plan.
”Vi befinder os midt i en bermuda-trekant med potentiel høj inflation, handelskrig og global dollar likviditet. Mange investorer tænker samtidig, at de vil tage profit før midtvejsvalget i USA,” udtaler Pau Morilla-Giner, der er investorstrateg hos London & Capital, til Bloomberg.
Handelsrådgiver Peter Arendt anbefaler ligefrem investorer at gå helt ud af markedet lige nu.
”Som investor bør du tømme porteføljen og afvente yderligere køb af de store europæiske aktier. Ydermere ser aktiemarkederne også svage ud i både USA og i Asien, hvorfor det er svært at finde aktuelle købskandidater lige nu. Med andre ord. Pas på dine penge og gå ud af aktiemarkedet til de mere kursfaste takter engang igen skulle indfinde sig. Og det tyder på at der går en rum tid før det skulle ske,” skriver Peter Arendt.
|
Foreløbig ser Peter Arendt, at DAX falder ned til minimum 10000 euro.
Hvis du ønsker at shorte markedet og på den måde satse på, at markedet falder, kan du gøre gøre det ved hjælp af CFD-kontrakter hos f.eks. Markets.