Bitcoin på vej op: Teknisk købssignal

Udgivet: 14. januar 2020

Mens aktieinvestorerne har været tilfredse med starten på 2020, så er de lige fra årets begyndelse blevet overhalet af bitcoin-investorerne, som er drønet forbi i et endnu højere gear. Kryptovalutaen er i årets første 14 dage steget med 16%, og det kan være et af de første tegn på, at 2020 kan blive endnu et godt år for dem, der har valgt at investere i bitcoin.

Bitcoin steg med 87% i 2019, og nu begynder en række tekniske signaler igen at vende pilen opad. Som daytrader.dk kunne berette i december, bliver 2020 også et rigtig interessant år på grund af den såkaldte bitcoin-halvering, som medfører, at antallet af nyudstedte bitcoin falder til halvdelen af det nuværende niveau i maj 2020.

Du kan handle bitcoins og andre kryptovalutaer hos Markets Se mere her

Siden vores artikel om bitcoin-halveringen blev udgivet for under en måned siden, er prisen steget 29%. Og 12. januar kunne Cointelegraph rapportere, at trading-volumen i bitcoin er blevet næsten fordoblet i løbet af den seneste uge, hvilket er et klart tegn på stigende interesse fra investorernes side.

Selvforstærkende signaler

Bitcoin brød d. 14 januar for alvor ud af den nedadgående kanal, som den har befundet sig i siden slutningen af 2019, og det vil mange tekniske analytikere se som et tegn på, at kursen kan gå højere i løbet af de kommende måneder. Samtidig har prisen nu nærmer sig bitcoins 200 dages glidende gennemsnit. Dette niveau ligger på nuværende tidspunkt omkring en pris på 9050 dollars for en bitcoin, og hvis prisen skærer igennem dette niveau, vil det for tekniske analytikere være endnu et klart tegn på, at trenden er vendt.

Herunder ses en graf med kanal-bruddet:

Bitcoin bryder ud af den nedadgående kanal, som den har ligget i det seneste halve år

I den kommende tid vil endnu flere tekniske købssignaler kunne udløses og skabe en selvforstærkende, stigende effekt, hvilket er værd at bide mærke i, da bitcoin ofte er meget styret af psykologiske aspekter, fremfor fundamentale forhold. Spørgsmålet er, hvor langt bitcoin vil kunne fortsætte op, hvis der ikke er tale om et falsk brud. I vores artikel fra december var vi inde på, hvordan bitcoin historisk set har performet op til halveringerne.

Hvis mønsteret fra de seneste halveringer følges, vil prisen mere end fordobles frem mod halveringen, og det vil altså svare til mindst 16700 USD i løbet af perioden frem til halveringen. Efter halveringen vil man kunne opleve endnu stærkere stigninger i det halvandet år, som følger derefter. Alt dette er naturligvis kun en hypotese, som er baseret på, hvad der vil ske med prisen, hvis man bruger de tidligere stigninger til at modellere udviklingen.

Disclaimer: Skribenten bag denne artikel ejer bitcoin samt en række andre kryptovalutaer.

Del denne artikel