Bum! Dow Jones i 23.000 med ny vanvittig rekord

Udgivet: 17. oktober 2017

Aktiefesten kender tilsyneladende ingen grænser i denne tid. I dag rundede det store amerikanske Dow Jones-indeks for første gang 23.000 point, og er dermed er indekset endnu en gang gået højere end nogensinde.

Det er sjette gang på undrer 12 måneder, at Dow Jones krydser en 1000-point grænse, og indekset understreger dermed sit utrolige ridt mod højderne.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

De 23.000 point blev helt præcist ramt i dag, tirsdag den 17. oktober kl. 11:06 New York-tid, hvor regnskabstal fra UnitedHealth Group Inc. og Johnson & Johnson fik kursen til at krydse endnu en magisk grænse.

Rent teknisk plejer man at se en afvisning i dagene og ugerne efter, at et rundt tal er blevet passeret. Men ikke i år. I de seneste gange er kursen på Dow Jones blot hamret igennem endnu et rundt tal, uden at se sig tilbage.

Til trods for store geopolitiske udfordringer fra Nord Korea over Europa og USA, er markedet på ingen måde skræmt, og den seneste stigning fra 22.000 point til 23.000 tog kun 76 dage.

I øjeblikket er der en psykisk mekanisme i gang siger aktieranalytiker Howard Silverblattfra S&P Global til Bloomberg.

”Man kigger på grafen og tænker: Går jeg glip af noget, er jeg efterladt på sidelinjen?”

Sammen med gode regnskabstal og udsigten til amerikanske skatelettelser, kan netop den mentale tilstand hos børshandlerne også være medvirkende til, at kursen i øjeblikket bare flyver forbi det ene runde tal efter det andet. Dow Jones kan blandt andet handles her.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Del denne artikel