C20 – fortsat nedtur i vente

Udgivet: 1. september 2015

Mandag i sidste uge gik det danske C20-index ind i en massiv nedtur, der startede ved 989 kroner og først sluttede nede i 897 kroner. Herefter steg C20 igen og på knap 3 dage blev det tabte vundet tilbage. Blev vi klogere af disse store udsving. Ja, for det fortæller os, at købere og sælgere er dybt uenige om hvorvidt aktierne skal fortsætte i op-trend, eller om det nu er ved at være tid til en stor nedtur, ført an af vækstproblemer i Kina.

Den høje volatilitet vi lige nu er vidner til, er typisk forud for store kursfald. Derfor er den høje volatilitet et vink med en vognstang til at få solgt nogle aktier og dermed tage profit hjem på den seneste store optur.

Teknisk set betød sidste uges nedtur, at kritisk støtte for op-trenden ved 950 kroner blev brudt. Med dette brud vendte trenden teknisk set fra op til ned og der fremkom en topformation – en dobbelt top.

Hvis C20 også bryder under bunden i 897 kroner bekræftes den nye ned-trend for alvor og der vil i givet fald fremkomme atter et signal til salg af danske C20-aktier. Målet for ned-trenden ligger herefter nede ved 700 kroner – som minimum.

I opadgående retning er der i første omgang modstand ved godt 985 kroner. Et brud her over vil være et lille styrketegn. Dog vil vi først anbefale køb af danske C20-aktier hvis C20 laver “new highs”. Derfor anbefaler vi først igen køb af C20 aktier ved brud op over 1070 kroner.

De tekniske indikatorer taler i overvejende grad for yderligere kursfald for C20. Både RSI og MACD er brudt under midten og udviser faldende tendens. Begge indikatorer signalerer derfor at ned-trenden skal fortsætte og det med fornyet styrke.

Det er dog værd at bemærke, at der er lidt støtte til C20 kursen i nedadgående retning ved det 50 dages glidende gennemsnit, der lige nu er i 930 kroner.

C20-indekset
C20-indekset

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer flere daglige, professionelle analyser af aktier, forex og afgrødepriser på sin side: www.minagro.dk

Del denne artikel