CopyTrading#2 Sådan bruger du eToro

Udgivet: 10. april 2016

Velkommen til denne lektion om handelsplatformen eToro. Det er eToro, der sponsorerer dette forløb, og det er den handelsplatform, der gør det muligt for dig at kopiere andre tradere. Derfor vil dette lektion handle om platformen. Vi regner samtidig med, at du har modtaget e-bogen “Grundbog for tradere“, og måske er du ligefrem igang med at læse den.

SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL DE LUKKEDE WEBINARER
Når du har foretaget et indskud hos eToro, skal du fortælle os om dette her på siden. Når du er godkendt, får du adgang til de optagede webinarer, hvor eToro-tradere fortæller, hvordan de handler.

Du får blandt andet undervisning af danskeren Claus Munk Larsen, og af en tysk matematiker, der har handlet med succes. Du får nogle af tradernes Etoro-ID, så du kan følge eller kopiere flere af dem. Du får samtidig adgang til lektionen "Sådan nåede jeg et afkast på 101% i DAX".

Sidst men ikke mindst får du adressen til den online kanal, hvor du kan se elite-traderen fra eToro, Jay Nemesis, handle live kryptovaluta live!

Opret dig hos eToro her

Når du har åbnet en konto hos eToro, er det meget vigtigt, at du lærer platformen grundigt at kende, så du føler dig helt tryg, når du handler eller kopierer andre tradere.

Handelsplatformen eToro er verdens største platform inden for social trading og såkaldt copy trading og praler med at have ikke mindre end 5 millioner brugere fordelt over 140 lande. Handelsplatformens historie går tilbage til 2007, hvor selskabet blev stiftet i Israel. eToro udbyder alene handel baseret på CFD´er, dvs. handel på margin, som gør dig i stand til at geare og købe og sælge markedet. Vil du vide mere om hvad dette indebærer, så læs mere her.

Du kan læse hele vores omfattende anmeldelse af eToro her. Eller du kan fortsætte med lynguiden på denne side:

Inden du kan handle med rigtige penge hos eToro, skal du afgive en lang række oplysninger om dig selv f.eks. om din hidtidige erfaring med værdipapirer, din finansielle status mv. samt indsende tilstrækkelig dokumentation for din identitet. eToro er underlagt skrappe regulative krav fra finansmyndighedernes side. Det tager måske en halv time at udfylde spørgsmålene og finde og uploade dokumentationen, og så er du klar til at indsætte penge.

Når man første gang logger ind på sin eToro-konto mødes man med et tydeligt og let forståeligt design, som er holdt i grå nuancer. Man har med samme login adgang til sin rigtige konto og til en virtuel konto, som man kan bruge til at teste platformen af med, herunder copy trading-funktionaliteterne. Alle vigtige navigationspunkter findes i en vertikal bar til venstre i platformen og herfra kan man nemt finde frem til kurslister, ens portefølje, newsfeeds, markeder, andre tradere man kan følge eller kopiere, support osv. Som udgangspunkt vises listen My Watchlist, som indeholder kurser for udvalgte produkter. Denne kan tilpasses efter ønske ligesom man kan oprette flere specifikke lister. Listen kan også vises i form af bokse med de enkelte produkter.

Nogenlunde sådan ser eToro ud, når du logger ind på platformen første gang. Markederne er tydeligt fremhævede.

Hos eToro er hvert enkelt produkt markeret med et tydeligt symbol, så alle – amatører som professionelle – forstår, hvad det handler om. For eksempel er olie markeret med to dråber olie, og hvert valutakryds er markeret med flag for de lande, som krydset dækker over. I forhold til aktier, så har eToro valgt at vise de enkelte aktier med såvel aktiens børsrelaterede kortnavn som hele selskabsnavnet foruden selskabets grafiske logo. Det betyder, at f.eks. Appleaktier også fremvises med det berømte æblelogo. Det bliver ikke meget mere pædagogisk, og det kunne mange andre platforme lære noget af. Mange platforme angiver ofte aktienavnene så indviklet, at selv vante tradere af og til har svært ved at finde lige den aktie, de ønsker at handle.

Nedenstående video viser en fem-minutters gennemgang af platformen på engelsk:

Det kan være lidt forvirrende at finde rundt i de mange navne på råvarer og indekser på en handelsplatform. Hvis man er i tvivl, kan man altid bruge søgefeltet, der findes i enhver platform. Her er en lille liste over de mest almindelige betegnelser for udvalgte indekser hos eToro:

DAX = “Ger30”
FTSE = “UK100”
Dow Jones = “DJ30”
SP 500 = “SPX500”
NASDAQ = “NSDQ100”

Læg mærke til, at eToro koncentrer sig om globale aktier, indekser, forex og råvarer. Derfor er ingen danske aktier eller indeks repræsenteret på platformen.

SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL DE LUKKEDE WEBINARER
Når du har foretaget et indskud hos eToro, skal du fortælle os om dette her på siden. Når du er godkendt, får du adgang til de optagede webinarer, hvor eToro-tradere fortæller, hvordan de handler.

Du får blandt andet undervisning af danskeren Claus Munk Larsen, og af en tysk matematiker, der har handlet med succes. Du får nogle af tradernes Etoro-ID, så du kan følge eller kopiere flere af dem. Du får samtidig adgang til lektionen "Sådan nåede jeg et afkast på 101% i DAX".

Sidst men ikke mindst får du adressen til den online kanal, hvor du kan se elite-traderen fra eToro, Jay Nemesis, handle live kryptovaluta live!

Opret dig hos eToro her

Hvad angår grafdelen har eToro et rigtig godt design. Vælger man at trykke direkte på grafsymbolet under de enkelte produkter f.eks. i My Watchlist åbnes i et selvstændigt vindue en kursgraf med en lynhurtigt brugerflade, hvor grafen kan flyttes og udvides på et splitsekund, jf. ovenstående grafeksempel. Det er muligt at vælge imellem omkring 70 tekniske indikatorer, der også giver plads til de mere eksotiske redskaber såsom Gopalakrishnan Range Index eller Donchian Channels. Den grafiske fremstilling af selve kursen kan sågar slås om i for eksempel Heiken-Ashi eller Renko mv. Man kan endvidere lægge Fibonacci tal på sin graf, tegne streger, måle mv. Det er en ren fryd at finde så mange muligheder for teknisk analyse i en handelsplatform, der ellers som udgangspunkt ikke henvender sig til topprofessionelle tradere.

Et køb på 100 USD i IBM med en gearing på 5.

Når man foretager en handel, skal man være opmærksom på, at såfremt man har åbnet sin konto i USD så handles og afregnes alt i USD (det er ikke muligt at åbne en konto i DKK). Dvs. den indsats man vælger ganget med gearingsniveauet udgør ens samlede eksponering i den enkelte handel i USD uanset hvilken valuta det underliggende indeks handles i, jf. nærmere i ordreboksen her til venstre. Som en rigtig smart feature er det muligt at vælge gearingsniveau for den enkelte handel i forbindelse med at man foretager en handel. De mulige gearingsniveauer fra 1 og opefter afhænger af de enkelte instrumenttyper. At man kan vælge helt ned til en gearing på en faktor 1 betyder i realiteten, at man slet ikke gearer sin position, hvilket kan være rigtig godt både for de forsigtige tradere og ikke mindst for nystartede tradere, som er bekymrede for at miste sine penge hurtigt som følge af det heftige gearingselement, der oftest er indbygget i CFD-handel.

Man justerer sin indsats via feltet Amount. Den indsats man vælger geares med den valgte gearingsfaktor, som er markeret med X nedenfor den angivne indsats. Ordreboksen til venstre viser en valgt gearing på 5 (X5), som er det maksimale man kan geare en aktie. Den valgte aktie er IBM med en valgt indsats på 100 USD, hvilket på det valgte gearingsniveu udgør mindsteindsatsen (gearingsniveauet afgør mindsteindsatsen, så jo lavere gearing jo højere mindsteindsats). Den samlede eksponering kan ses under Exposure ude til højre, dvs. 500 USD i dette tilfælde, hvilket så er den lavestmuligt eksponering man kan handle med på det valgte gearingsniveau. Ønsker man at handle uden gearing vælges X1, men mindsteeksponeringen er fortsat 500 USD. Hvis man køber aktien (dvs. går lang) køber man reelt aktien og ikke en CFD i modsætning til hvis man shorter, hvor man gør det i form af en CFD. Læs evt. mere om dette i vores omfattende anmeldelse af eToro her.

Husk, at du IKKE kan tabe mere end dit indskud hos eToro. Det er en god garanti at have, hvis markedet pludselig vælter. På den måde adskiller eToro sig fra en del andre handelsplatforme.

Det sociale univers under eToro.

Den sociale del af eToro

eToro er fra bunden bygget som en social tradingplatform, og det er i det sociale, at platformen for alvor skal finde sin værdi og hvor den i den grad adskiller sig fra de fleste andre platforme. Alle tradere med konto hos eToro har som udgangspunkt en social profil og et newsfeed, som man også kender fra Facebook. Her kan man like, kommentere og dele hinandens opslag, og man kan se hinandens porteføljer samt en masse statistik for, hvordan den pågældende person har klaret sig over kortere og længere tidsperioder (det er dog også muligt at slå denne funktion fra, hvis man ønsker at være anonym).

Copy Trading-funktionen fungerer rigtig godt. Når man har fundet en person, som man ønsker at kopiere, trykker man simpelthen bare på knappen ”Copy” under personens profil, og så kan man vælge, om handelsplatformen skal kopiere personens eventuelle åbne handler eller ej. Efterfølgende kopieres personens nye handler på tilsvarende vis. Man vælger selv den andel af ens kontante midler, man vil allokere til dette formål. Den andel man har valgt at allokere afspejler den pågældende persons portefølje, hvorfor man kan komme til at handle i fraktioner af positioner, hvis man f.eks. kun afsætter et mindre beløb. Det er muligt at investere ned til 200 USD i hver enkelt trader. eToro har udarbejdet en masse oplysninger om statistik om de enkelte tradere, herunder f.eks. også risikomål, så man har mulighed for at se om en given trader er dygtig i forhold til det påtagne risikoniveau eller om vedkommende blot har været heldig og lidt for risikovillig i en periode. Du kan læse meget mere om hvordan man finder de bedste tradere i en kommende lektion.

Hvis du vil være med i hele dette Copy Trading-forløb, skal du åbne en konto hos eToro. Du vil lære meget mere om platformen, og hvordan du trader i vores webinarer, og i de følgende lektioner.

>>>>>>>>>>>>>>>> Åbn konto hos eToro her


Hele forløbet “Lær CopyTrading” ser således ud:

CopyTrading#1 Sådan handler du aktivt, copy-736
CopyTrading#2 Sådan bruger du eToro effektivt
CopyTrading#3 Sådan finder du tradere, du kan kopiere
CopyTrading#4: Læs markedet med indikatorer
CopyTrading#5: Effektive strategier med indikatorer
CopyTrading#6: Candlesticks – lys i mørket
CopyTrading#7: Strategi baseret på candlesticks
CopyTrading#8: Sådan bliver du selv kopieret hos eToro
CopyTrading#9: Har du psyken til at trade?
CopyTrading#10: Styr dine penge
CopyTrading#11: Sådan handler de professionelle
CopyTrading#12: Kom godt videre som trader

Desuden disse åbne webinarer:

 


Lukkede webinarer :

(først åbne, når du har angivet indskud)

Bonus lektion#: Copytrading: Sådan nåede jeg et afkast på 101 pct. i DAX
Lukket webinar#4: Christian Kongsted fra daytrader.dk om “Sådan nåede jeg et afkast på 101 pct. i DAX”
Lukket webinar#5: Elite-trader Haakon Fuglås fortæller om sin strategi
Lukket webinar#6: Årets trader hos daytrader.dk, Claus Munk Larsen, fortæller om sin strategi.
– Vi arbejder på at få endnu flere webinarer

Hvis du allerede har angivet indskud hos eToro, vil du få tilmeldingslinks sendt på mail. Hvis du er i tvivl om noget, kan du skrive på support@daytrader.dk


Preview af eToro:

image_pdfimage_print
Del denne artikel