Danske Bank-aktien ser lovende ud

Udgivet: 11. marts 2021

Af Peter Arendt, professionel trader

Danske Bank aktien har været hårdt ramt siden 2017, men nu er en decideret langsigtet op-trend en realitet. Således tester aktien i dag et vigtigt top- og modstandsniveau i opadgående retning. Bryder aktien igennem det vigtige top- og modstandsniveau, ser det igen sundt ud for aktien rent teknisk set. Det betyder ikke, at aktien skal stryge tilbage mod de kursrekorder, der gjorde sig gældende for tre år siden. Men aktien har et pænt stigningspotentiale og den ligner en god investering.

Handelsstrategi

Aktuel kurs er: 123 DKK

Jeg gik i køb på Danske Bank aktien tilbage i maj 2020 ved bruddet over gammel modstand i 85 kroner. Op-trenden, som aktien nu er i, er netop nu ved at blive bekræftet med et aktuelt brud op over top og modstand ved 123 kroner. Målet for mit køb fra daværende tidspunkt har jeg fortsat oppe ved 200 kroner, mens tabs- og salgsstop for aktien kan sættes ind ved brud under 95 kroner.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Teknisk analyse

Tilbage i 2017 var Danske Bank aktien oppe og tangere en kurs på knap 260 kroner. Siden da satte en ny og kraftig nedtur ind for den tidligere ellers ret så sikre investering. Nedturen betød, at aktien i marts måned sidste år ramte et lavpunkt i blot 68 kroner. Vi skal tilbage til finanskrisen i 2007/2008 for at se aktien på et så lavt niveau.

Siden er det atter gået opad for aktien. Første tegn på optur, og min første købsanbefaling på aktien, kom tilbage i maj måned 2020, hvor aktien på daværende tidspunkt brød op over et modstandsniveau ved 85 kroner. Denne købsanbefaling er intakt den dag i dag, hvor aktien i skrivende stund handler til godt 123 kroner.

I opadgående retning er der netop modstand for aktien ved 123 kroner – en top der blev skabt inden coronakrisen satte ind tilbage i februar 2020. Et brud op over dette top- og modstandsniveau, vil bekræfte op-trenden og dermed frembringe endnu et signal til at købe op i aktien. Da Danske Bank aktien netop tester dette modstandsniveau nu og her, har jeg i dag endnu en købsalarm på Danske Bank aktien.

Kursmålet for aktien vil jeg herefter sætte oppe ved nogle niveauer skabt tilbage i 2018 ved 200 kroner.

I nedadgående retning er der støtte til Danske Bank aktiens nye op-trend ved 95 kroner. Derfor er det også muligt at sætte et forholdsvis tæt salgs- og tabsstop ind, set i forhold til den profit der kan jagtes i opadgående retning.

De tekniske indikatorer, MACD og RSI, er begyndt at pege opad og bakker derfor op om at et køb af Danske Bank aktien skal fortsætte stigningen fra det aktuelle niveau.

 

 

Peter Arendt er professionel trader fra minagro.dk. Peter samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Peter Arendt tilbyder også coaching for nye investorer og tradere, som gerne vil lære mere om, hvordan de kan optimere deres portefølje og håndtere risikostyring bedre. 

Daytrader.dk: På handelsplatformen Markets kan du bl.a. spekulere i kursudviklingen på Danske Bank og mange andre aktier. Det er både muligt at handle aktien med gearing og uden gearing.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app
Del denne artikel