Danske Bank venter et større overskud i 2024 end tidligere ventet.
Men selv om Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank, er overrasket over, at banken venter et højere overskud i år end før udmeldt, er han ikke væltet omkuld af den.
– Man kan sige, at kvaliteten af opjusteringen er dårlig, når vi ser på, hvad den egentlig består af. Når det så er sagt, så venter jeg, at aktien får en grøn pil op i dag i forhold til den generelle udvikling på markedet, siger analytikeren.
Opjusteringen består tildels af tilbageførsler på posten “nedskrivninger” samt udskudte engangsomkostninger.
– Nedskrivningerne overrasker positivt, og de også sikrer et markant stærkere bundresultat end forventet i tredje kvartal, siger han.
Mikkel Emil Jensen havde ventet, at Danske Bank ville oppræcisere forventningerne med to måneder tilbage af 2024, da han anså spændet 21-23 mia. kr for bredt. At banken nu går “all-in” og siger 22,5-23,5 mia. kr., ser han som en positiv overraskelse.
– Nedskrivningerne repræsenterer jo faktisk tilbageførsler på 337 mio. kr., og det er ret markant, og det vidner om en god kreditkvalitet i banken, siger senioranalytikeren.
– Tilbageførsler af nedskrivninger på de her niveauer varer jo ikke for evigt, men de viser, at Danske Bank har en stærk kreditkvalitet, og det hjælper dem i de her kvartaler, siger Mikkel Emil Jensen og fortsætter:
– Danske Bank har vist rettidig omhu. Og økonomierne har udviklet sig bedre end ventet, hvilket giver lidt medvind. Det har mere eller mindre været generelt for alle bankerne, kan man sige. Alle bankerne har gjort lidt af det samme der, og stort set alle banker har jo meget, meget lave nedskrivninger, og flere har også tilbageførsler.
Når Mikkel Emil Jensen alligevel holder fast i, at opjusteringen “er en lille smule dårligere, end man kunne have håbet”, så skyldes det, at Danske Bank skyder nogle engangsudgifter fra i år til næste år.
– De engangsudgifter bliver så bare skubbet ind i 2025. Egentlig regnede man med modvind på 600 mio. kr. her i 2024. Det bliver så kun 300 mio. kr. i år. Så det er en del af forklaringen på opjusteringen også, siger han.
.\˙ MarketWire