DAX: Styrket, men stadig fare for ny nedtur

Udgivet: 18. april 2018

Aktierne i Europa stiger i denne uge. Men trods de seneste dages optur, så har DAX30 haft svært ved at beslutte sig for retning siden årets begyndelse. Kigger vi på det ledende europæiske aktie-index – DAX30 – så kan vi tydeligt se den ubeslutsomhed, der lige nu er tale om blandt investorerne i Europa.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Efter at DAX30 i januar måned havde ramt et nyt toppunkt i 13.596 euro, blev det tyske index sat under et større pres, der resulterede i et lavpunkt i 11.726 euro for blot to uger siden. Kigger vi på vedlagte graf, kan vi se at DAX 30 har udvist store tegn på usikkerhed siden februar måned. Det har resulteret i et sidelæns handelsinterval gående fra den førnævnte bund i 11.726 euro og op til top og modstand i godt 12.750 euro. Hen over de seneste to uger har DAX30 genfundet de prisstærke takter og indexet handles i skrivende stund til 12.514 euro. Dermed ligger DAX lige nu i den øverste del af intervallet, som indexet har bevæget sig i de seneste godt 2 måneder.


Anbefaling: Sælg
Trenden er fortsat nedad, omend DAX har korrigeret flot opad de seneste dage. Jeg beholder dog mit salg, og har fortsat mit mål i 10.000 euro – som minimum. Købs og tabsstop beholder jeg ligeledes ved kurs 12.750 euro. Skulle dette niveau blive brudt, vil dette være et tale om et signifikant købssignal.

Kurs i dag: 12.590
Target: 10.000
Stop: 12.750
Trend kort: ↓
Trend lang: ↓


Som det fremgår af grafen, så har intervallet en lidt svagt faldende tendens. Lige nu testes det faldende intervals øverste linje og der er derfor massiv teknisk modstand i opadgående retning lige her ved aktuelt prisniveau. Derfor er der også en risiko for, at DAX30 kan vende rundt igen og begynde at falde tilbage i den ned-trend, der teknisk set satte ind i starten af året.

DAX kan fortsat være i gang med at lave en top-formation, der kan vende den lange trend fra op til ned. Denne topformation er stadig aktuel, selvom DAX30 de seneste uger har genfundet lidt styrke. Topformationen indikerer, at DAX30 på den lange bane skal falde tilbage mod psykologisk støtte i 10.000 euro. Derfor har jeg stadig DAX30 i salg lige nu og jeg anbefaler derfor også stadig investorer at være påpasselige med investering i aktier, så længe der ikke er styrketegn i udsigt.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

I opadgående retning er der først for alvor modstand til DAX30 oppe ved top og modstand oppe ved 12.750 euro. Først hvis DAX30 kan bryde her over, vil jeg igen gå i køb på aktier generelt set. Det vil med andre ord sige, at jeg holder fast på min anbefaling om et generelt salg af aktier, så længe det tyske aktie-index DAX30 ligger under dette modstandsniveau i 12.750 euro.

Supplerer vi analysen med de tekniske indikatorer, så udviser de lidt styrketegn og de tekniske indikatorer signalerer derfor, at DAX kan gå op og teste det afgørende modstandsniveau i opadgående retning ved 12.750 euro.

DAX på en dagsgraf

 

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Se mere på Peter Arendts side : www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel