Derfor stiger aktierne alligevel efter Trump-sejren

Udgivet: 12. november 2016

Markederne reagerede med panik og voldsomme fald i timerne op til og efter, at det blev klart, at Donald Trump blev USA’s næste præsident. Udfaldet kom tilsyneladende fuldstændig bag på investorerne, og overraskelsen skabte et chokudsalg i aktier.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Men siden er panikken fuldstændig forduften, og i stedet for store fald, er de toneangivende indekser nu endt med stigninger. Dette undrer mange økonomer, der ellers havde forudset vedvarende fald, hvis Trump vandt valget. Ikke mindst fordi Donald Trump hidtil har været helt uforudsigelig i sin politik.

Men hvad er så forklaringen på, at markederne foreløbig har taget godt imod Trump?

En af årsagerne er ifølge internationale analytikere, at republikanerne har vundet flertallet i både Repræsentanternes Hus og Senatet. Det gør det langt lettere at holde en fast kurs i de næste fire år. Dette skal ses i sammenhæng med, at visse dele af Trumps politik rent faktisk – i hvert fald på den korte bane – kan give en saltvandsindsprøjtning til mange amerikanske virksomheder. Trump vil blandt andet sænke skatterne i USA, rulle Obamacare tilbage, reducere bureaukrati og lette virksomhedernes hensyn til miljøet. Alt dette er godt nyt for den traditionelle amerikanske industri.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Det nuværende rally kan dog vise sig at være særdeles kortvarigt. Hvis Donald Trump fortsætter sin uforudsigelige stil fra valgkampen, kan et enkelt forvirrende tweet fra den kommende præsident nemt få markederne til at vende. Dertil kommer, at den amerikanske centralbank snart kan beslutte at hæve renten. Endelig kan store dele af Donald Trumps politik vise sig vanskelig at gennemføre i praksis.

image_pdfimage_print
Del denne artikel